Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (421)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Nebýt ve filmu těch dvou melodramat (prostřední úplně zbytečné), bývalo by se napětí filmu udrželo až do samotného závěru. Ale jinak slušný kříženec WWZ a Snowpiecera. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Korejský zombie horor (ne tak moc strašidelný, jako spíš napínavý) s ultra agresivními zombies. Napětí dávám čtyři z pěti zaťatých pěstí, hororu dvoje z pěti zahnědlých slipů. natočené je to slušně, jen na konci poněkud opadlo racionálno na úkor vygradování na mě až poněkud velkého dojímavého patos konce, co mi dost zkazilo dojem. A podobně jako více lidí tady, i já jsem v první polovině byl nadšen, což pak druhou polovinu opadávalo. Bohužel. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pár poznámek: 1. V první chvíli jsem invazi zombíků považoval za dokument, páč takhle to v asijských zemích vypadá ve vlaku či metru každý normální pracovní den, nebo snad ne? 2. Mé srdce ekonoma krvácí, zombíci mají takovou energii, jíst a pít evidentně nepotřebují, spát taky ne, takže nějaký typ perpetua mobile.  Nepohybují se pomalu, ale naopak, i se zlomenými údy se kutálejí daleko rychleji nez zaživa. Tak proč jejich energie nějak nevyužít? Přivázat je a dát pod ně nějaký pás, po kterém by běželi a tak vyráběli energii, popř. je rovnou použít coby pohon do dopravních prostředků místo motoru. 3. Naše české dráhy jsou na podobnou katastrofu zoufale nepřipraveny. Na záchodky v našich vlacích se vejde jeden člověk, a to ještě stěží. V korejských bez problémů 10+ a ještě mají prostor třást si rukama. 4. Obdivuju železné nervy korejských žen. Ta těhule se i v nejhorších chvílích tak maximálně trochu zadýchala, to naše ženský by už byly dávno po porodu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Štvalo mě to. Dvě hodiny nejblbějšího chování postav (poznat zombíka a s tím související katastrofu není snad tak těžké ne?) a do toho ještě ta jejich asijská citovost...boha jeho. Vlak a jeho pouť byl poutavé téma, proto to rychle uteklo. Nejklasičtější rozvržení charakterů postav byl taky zážitek...52%. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tož dobré to bylo! Není moc co dodávat, mělo to správnou atmošku, napětí i spád a samo, že i řádnou dávku těch "pravých" korejských emocí v závěru. Každý, kdo si rád občas užije zábavičku se zombíkama by si tuto jízdu rozhodně neměl nechat ujít! Stojí to za to! ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Masaker, a to doslova. Hlavné postavy boli síce miestami trochu prepálené, ale vôbec mi to nevadilo. Dalo by sa to označiť za komornejší World War Z. Filmu by určite prospelo trochu zostrihať, lebo 2h sú fakt veľa. 70% ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Zombáčina, ktorá síce mala i nejaké dobré pasáže, ale na druhej strane tam boli scény, ktoré boli tak otravné, 1000x prestrelené, či hlúpe...že toto fakt neodporúčam. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Asiati, Asiati, proč mi to děláte?  Tak napřed tchaiwanský tupý a samoúčelný gorefest The Sadness a teď zase kvalitní korejská zábavná zombíkárna pro změnu s nulovým gore. Fakt netuším, co se odehrává v hlavě člověka, který natáčí horor se zombíkama bez vyhřezlých střev a utrhaných končetin. Obrovská škoda. Film odsejpá, nenudí a občas rozbije nějaké to klišé (přejetí srny), ale prostě zombie movie bez gore, to je jako láska bez hubičky a cyklista bez pumpičky. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velice solidní. Akce fajn a zasazení do vlaku tomu dalo originální šťávu. Herecky se to nijak nevymyká, a konec je trochu klopýtavější, ale jako asijská zombie akce je to kupodivu dobré . ()

Raccoon.city

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočné dlhé intro, prvých 10 minút vystrihnúť a ten emotívny záver sa moc nehodí do takýchto filmov. Ináč zavináč .... ()

KeithMaxwell 

všechny recenze uživatele

Nic jsem neočekával ale tohle spojení World War Z a Snowpiercera dopadlo skvěle a konečně je tu po dlouhé době pořádný film plný správně agresivních a skvěle vypadajících zombíků. Nebýt pár předvídatelných momentů a hlavně toho že ani zde nesměl chybět "zlý chlápek" nebylo by co vytknout. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Busanhaeng je rychlovlak, mířící na své obvyklé trase ze Soulu do Busanu. Poté, co do něj nastoupí dívka, jež se chová jako něco mezi epileptikem a člověkem trpícím touaretovým syndromem, je jasné, že věci naberou nečekaný spád...máme tady další ze zástupu zombie-filmů, jehož se zrovna nyní chopili s bravurou sobě vlastní Korejci. Předem říkám, že nejsem rasista, ale prostě si nemůžu pomoct - zombíci v podání asijských (jinak ale určitě velice šikovných) herců jsou prostě v 80 % situací k popukání - ještě štěstí, že nemluví, to by byl konec. Zombie tématiku nikterak nevyhledávám, tady mne pouze zaujal vysoký rating a některé zdejší komentáře, jinak bych ale film hodnotil jako naprostý průměr, který má sice poměrně silný lidský příběh (spoiler - dojemné loučení infikovaným otcem s jeho malou dcerou v závěru - konec spoileru), na druhou stranu ho ale pro mě sráží dolů fakt, že všichni účinkující jsou asiaté. Korejských filmů jsem viděl hodně a líbí se mi, zombie náměty ale prosím pro příště vynechat...................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Je fajn občas zavítat do jiných vod než hollywoodských, je vidět že i jinde dovedou dělat skvělé filmy. Takto dobrý zombie flick jsem neviděl snad od dob 28 days later a to je, vážení přátelé, už 14 let starý film. Všechno dává smysl a je to tak nějak v rámci možností uvěřitelné, napínavé, skvěle natočené, prostě si není na co stěžovat. Postavy jsou navíc brilantně napsané, v podstatě ke všem si vytvoříte určitý citový vztah, což je u "vyvraždovačky" základ. Nikdo přece nechce ztratit svého favorita. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Zombie sub-žáner už dávno nebol takto rýchly a agresívny. Potvory konečne šprintujú za svojimi obeťami, nie sa len nemotorne pohupujú zo strany na stranu, ...čo so sebou prináša do "hry" viacero nových elementov. Technická stránka filmu je výborná, čo je u Kórejcov zvykom. Užil som si každý záber. Na druhej strane je tu kopec vecí, ktoré mi na tom neskutočne prekážali a iritovali ma. Na môj vkus je to až príliš ufňukané a miestami zbytočne naťahované. V posledných rokoch však v tomto smere nič lepšie nevzniklo, takže treba byť spokojný. Prvá polovica za 5*.... druhá za 3* 75 %!! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Korejský příspěvek do žánru apokalyptických filmů není ve výsledku vůbec špatný. Má to docela tempo a snaží se i o nějaký přesah, co se týče etických témat a samozřejmě rodiny. Čímž taky bohužel občas sklouzává do obvyklých klišé. Zábavná jednohubka, kterou ale bohatě stačí vidět jednou. (HD, orig.) ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Asi som vážne jediný koho to tak dostalo :D Nechápem však čo na tom ľuďom vadilo. Je to akčné, je to napínavé as fuck, zároveň sú napínavé scény striedané so scénami, ktoré nám približujú postavy. Do toho je pridaná vhodná linka, ktorá objavuje temné zákutia ľudí a ako by sa asi správali v prípade takejto apokalypsy. Postavy sú na úrovni, najlepší je ale budúci otec, silák prebíjajúci sa päsťami cez zombíkov...heh Navyše zombie žáner je tak vyschnutý, zbavený akejkoľvek možnosti prísť so zaujímavým námetom, že čakať kvalitný zombie film sa už asi nedá...teda až na tento. Atmosféra, pocit skľúčenosti a bezvýchodiskovej situácie nakoľko vlak je jediným ako tak bezpečným miestom ma dokázali odrovnať. Okrem toho je zvolenie vlaku veľmi dobrým nápadom aj z toho dôvodu, že asi každý už niekedy cestoval vlakom a vieme si asi predstaviť, aké by to bolo tráviť zombie apokalypsu so všetkými tými starenkami, nepríjemnými ľuďmi a čudákmi, ktorý nás vo vlakoch serú. Pre mňa to bolo omnoho viac relatable a zaujímavejšie ako už stokrát obohratý supermarket, alebo sklad v ktorom sa musia preživší ukrývať. Možno je to tým, že s ľuďmi v obchodoch sa väčšinou nebavíš no keď oproti niekomu vo vlaku sedíš tak nemáš veľmi šancu vyhnúť sa aspoň small talku. Jednoducho je to pre mňa omnoho zaujímavejšie...................................... Film má zopár chýb...hlavne úplne posledná scéna bola Ázijsky natiahnutá a emocionálna, keď si to však porovnám s inými Ázijskými filmami tak tu toho bolo minimum a nebolo to také zlé, hlavne keď sa o postavy fakt zaujímaš. Ďalej bola odveci scéna s posledným zombíkom (snažím sa bez spoilerov), najmä keď vedeli ako sa ich dá zbaviť. Mali predsa kus oblečenia, košelu, sveter...hocičo. No a dosť zdĺhavá mi prišla scéna s prechádzaním cez jednotlivé vozne. Z toho až sršala snaha ukázať divákom "aha tento film vie byť aj akčný."....................................... V rámci zombie žánru je to však špička a ja som sa fakt bavil. A keďže niektorí tu dávajú 2 hviezdy (wtf) tak som sa rozhodol jebnúť tomu 5 namiesto 4. ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama