Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (421)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný a překvapivě rozmáchlý (ano, podíváme se i mimo vlak) zombie horror, který se nebojí střídat tempo i náladu a působí tak velmi svižně a zábavně. Byl jsem ale asi trochu "nahypován" a ve výsledku lehce zklamán. Vadila mi celková nekonzistentnost. Občas se kousnutý promění během pár sekund, jindy to trvá několik minut. Někdy nemají hrdinové problém zmasakrovat vagón narvaný zombíky, vzápětí je pro ně jeden neprůchodnou bariérou. Hlavní antagonista je fakt přes čáru - prostě zmrd bez osobnosti. Dost velkým problémem pro mě ale zřejmě byla kulturní a jazyková bariéra. Z intonace jsem nezvládal odhadnout náladu, citové zabarvení vyřčeného a jednání některých postav ve mě prostě vyvolalo ten krásný český "WTF?!? - pocit". 3.4* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Východní Asie alespoň pro mě dominuje světovému filmu akčními, respektive bojovými peckami, sem tam odsud dorazí i nějaký ten velmi povedený thriller, nicméně co se týče hororů, tak sorry, ale v tomto žánru to prostě není ani zdaleka to pravé ořechové a nic na tom nezměnila ani tato všeobecně vřele přijatá podívaná. Samozřejmě nemohu oponovat, že by film neoplýval opravdu strhujícími pasážemi, sem tam nějakým tím slušným hororovým efektem, pár výraznými postavami a jejich hereckými představiteli, a několika působivými emočními momenty, ovšem nic z toho nepůsobí konstantním dojmem, celé je roztrhané do zcela rozdílných epizod, s mnoha výkyvy, a to ať ve spádu, tak záživnosti, funkčnosti, či působivosti. Každopádně nejpovedenější je na Vlaku do Pusanu zápletka, která je nápaditá a která především nabízela tvůrcům nepřeberné množství možností k vytvoření vážně parádní jízdy, jenže ve výsledku to až tak nakonec neklaplo, a to díky již výše zmíněnému, tedy kolísavému spádu, nedostatku hororových ingrediencí, kdy se tu šetří jak krví, tak nějakou tou brutalitou, a tak vlastně zůstalo jen u masek, které jsou sice povedené, ale za mě to bylo speciálně v tomto ohledu dost málo, a co se týče pak postav, tak krom též těch již zmiňovaných výrazných, se tu bohužel ale vyskytují ještě ve větší míře infantilní, případně až nesoudně tuctový. Jinak mě film zklamal i po stránce atmosféry a scén s funkčním napětím je tu také minimum. Já jsem zkrátka z tohoto snímku krapet zklamán, kdy sice určitě nehodlám ani tvrdit, že se jedná o vyloženě nudnou, či celkově nepovedenou podívanou, jen prostě díky oné zápletce a možnostem měli podle mě tvůrci dosáhnout daleko více dech beroucí a efektnější zábavy, než jaké ve výsledku dosáhli. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dopozerané a musím chtiac nechtiac priznať, že na to, že je to len vzdialený chudobný a nižšie rozpočtový kórejský brat Pittovej World War Z, tak je to omnoho viac survival, omnoho viac osudové, omnoho viac bezútešné a omnoho viac silnejšie a smutnejšie ako veľký americký brat, hlavne záver... P. S. To, čo zahrala najmenšia hrdinka, to je hodné neskutočného ocenenia, padla sánka... Odporúčam... P.S.2 Znovupozreté v krásnom slede za sebou, najprv. WWZ a potom Boosanhaeng a svoj názor nemením. Tam kde WWZ strácalo na emóciách a napínavosti a nahrádzalo to len veľkými hollywoodskymi efektami a známymi menami, tam tento malý ale technicky veľmi kvalitne zvládnutý film stavia práve na tom, na čom WWZ zlyhalo a rezignovalo. Pre mňa ako otca malej dcérky neskutočne silný a emotívny záver. Ešte raz odporúčam. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi asi při cestování po kolejích ve vlacích českých drah nestane. Jižní Koreou se šíří nebezpečná chřipka a noviny jsou plné znepokojivých zpráv. Seok Woo je úspěšný manager a na své otcovské povinnosti nemá moc času. Po dalším rodičovském fiasku se rozhodne splnit přání své malé dcerky Soo-an a společně se vydají na cestu vlakem za jeho bývalou manželkou a matkou jejich holčičky. Na poslední chvíli se do vlaku dostane infikovaný černý pasažér a v uzavřeném prostoru se smrtící nákaza šíří jako stepní požár. Ve stísněných útrobách jednotlivých vagónů zuří urputný boj o holé přežití, kritická situace odhaluje ryzí charaktery, ale žene i lidské pokrytectví až za hranu. Rychlovlak se řítí pekelnou rychlosti směrem k pobřeží a přeživší nenakažení cestující doufají, že se dostanou do míst, kde ještě smrtící epidemie nepropukla. Režisér a scénarista Sang-ho Yeon divákům servíruje působivý napínavý příběh o lidské statečnosti a sebeobětování. Musím se přiznat, že Světová válka Z mě opravdu zklamala, ale Vlak do Pusanu mi opravdu sedl. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tedy tohle bych z Koree nečekal. Začátek se srnkou na prosto fenomenální. Pak se to bohužel pokazí. “Zombie” vypadají skvěle, ale nechovají se “odpovídajícím” způsobem. Jakmile jsou osamocené “bez vizuálního kontaktu” s krmivem, je to paráda. Jakmile ale dojde na “akci” je to zmatek. Zběsile pobíhající masožravé bytosti není to co od žanrového filmu očekávám. Pak sem tam nebetyčná kravina (př. jak pipka “kouzlem” zabrzdila lokomotivu). Hodně mi to připomnělo zklamání z filmu Světová válka Z. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem si film pustila, myslela jsem si, ze me bude rusit korejstina, ale ve finale to bylo to nejmensi, co mi vadilo. Jako nebyl to uplne spatny film, ale... Nevim, cim presne to bylo, ale z pribehu se na me neprenesla zadna emoce. Predpokladam, ze to nebyl zamer. Vlastne mi bylo uplne jedno, jestli zemre ten ci onen. Hlavni postavy mi byly ukradene. Zaporakovi jsem se vysmala. SPOILER: Jen mi neni jasne, proc se vetsina kousnutych premenila temer hned, jen hlavni postavy si stihly jeste pokecat. Pokud to melo dodat nejakou emoci do pribehu, opet se tak nestalo. Na konci mi bylo uplne sumak, jestli posledni hrdinky preziji nebo je zastreli. KONEC SPOILERU. Takze videno a jdeme dal. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Vlaková válka Z. Jakmile se to ve vagonech začne prasit tak je to super a akce na prvním nádraží je naprosto luxusní, bohužel pak to sklouzne ke klasickýmu lidi vs. lidi a to už neni tak zajímavý a vlastně je to i dost klišovitý. Jako samotnej zombie film ale jeden z nejlepších za poslední roky. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Když žlutí dostanou nápad ale nedostanou rozpočet na dobré herce. Jediný frajer, který to celé táhnul a hrál prvotřídně, ten musel v polovině povinně zemřít, jelikož si produkce stabilně kvalitního herce nemohla dovolit platit po celou část filmu. Jinak se můžete těšit na klasická klišé, která jsou otravná. Dítě, o které se musí někdo starat a které jen brečí, volá tatínka a je nasrané na svět. No, já jsem nasraný na to dítě mnohem víc, hodně to ubírá filmu samotnému a být to můj film, pak už jen z principu bych to dítě nechal rozsápat. Každopádně, žádná bomba to není a i když to má světlé momenty, po polovině filmu jsem již protáčel některé scény, protože nejsem placený od toho, abych sledoval absolutní sračkoidní scény, o které nikdo nestojí. Blablabla... ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Korejci jsou magoři a takovýdle věci prostě umí. Zombie vypadají super jsou rychlí a mají i hendikep. Skoro celý se to odehrává ve vlaku a z dvou hodin se skoro hodinu a třičtvrtě něco děje. Má to super tempo a rychle to uteklo. Pokud má rád někdo zombie a nevadí mu korejcí tak hurá do toho. 80% ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že prvých 30-40 minút sľubovalo super zážitok. Atmosféra dobrá, námet takisto, akcia výborná.. Tak prečo len 2*? No pretože poslednú polhodinu som si tento film doslova pretrpel. A už som chcel koniec. Prvý dôvod je prehnaná stopáž. Filmy tohto typu sú vhodné tak na 90 minút a nie na celé dve hodiny. Ďalší dôvod je nepochopiteľná snaha režiséra o čo najviac dojímavých scén(tie ale aj tak nefungujú). Prečo niekto točí zombie horor, ak tam chce toľko dojatia??? No a samozrejme, druhá polovica filmu sa len tak hemží samým klišé. Navyše, prečo musia postavy konať v tomto filme tak, že najprv sa pozerajú 15-20 sekúnd na nejakého zombíka vedľa seba, ktorý práve usmrcuje niekoho iného a až potom začínajú utekať, keď sa práve na nich vrhá tento zombík??? Nemám rád takéto nelogické uvažovanie len preto, aby bol film napínavý..škoda.. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tvurci na to jdou spis pres emoce nez pres atmosferu a neni to dobre. Dostavame tedy klisovite postavy, celkem nudne akcni sceny a nelogicke situace. A pritom premisa zombie ve vlaku zni tak zajimave! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

The train is coming / So get on board / The engine's humming / So get on board. (DEPECHE MODE: Where's The Revolution) Nákaza ze Stanice Soul směřuje v jídelním vozu (v nějž se promění nakonec všechny) na jihovýchod. Na palubě jsou podávány teplé nápoje, především krev a další výměšky. K dispozici budete mít školený personál v uniformách a po boku reprezentativní vzorek korejské společnosti, nové přátele, kteří se Vám dostanou pod kůži. Atmosféra vřelostí odbourává zbytek zábran, které notabene představují už jen skořápku; vždyť kdo zůstal člověkem? A kdo jím zůstane nadále? Nepamatuji se, že bych něco tak dobrého v žánru vůbec viděl. Proměna v zombie, aniž by toto slovo ve filmu jedinkrát zaznělo, představuje jen další stádium bezuzdné chtivosti, která se nepřenáší (jen) pokousáním. Bývá-li sociální prvek různě jemně akcentován většinou zombie bijáků, Vlakem do Pusanu prostupuje od první po třetí třídu, a ještě mnohem níž, aniž by ho to stálo špetku zábavnosti - dvě hodiny jsem byl napnutý jako tanga. Jako součást dvojfilmu animovanou Stanicí Soul není přehnané hovořit o perfektním diváckém zážitku. Vy, kteří jste přišli, nemůžete zůstat s námi. Prosím odejděte do vestibulu. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velmi originální zombie film. Dalo by se říct, že je to takový battle royale ve vlaku, což zní jako pecka a taky to pecka je. Možná je tu trochu škoda klišé postav a strašně nepovedených počítačových efektů, ale i tak jsem se skvěle bavil. 85/100 ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Akčná jazda z južnej Kórei, prvá polovica veľmi dobrá, ako akcia tak spád no druhá hodinka ma už mierne nudila a moc sa to snažilo, na môj vkus, hrať na city. 70% ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

World War Z v malém měřítku. Jednodušší, lineárnější (taky se odehrává ve vlaku, že... haha) a bez střelných zbraní. Škoda, že je film tak natažený, herci přehrávají (holt Korejci...?) a k tomu u mě nedošlo k naplnění hlavního aspektu, kterým se snímek do vysoké míry odlišuje v rámci žánru - nevzbudil emoce. Hodně slabé tři hvězdy. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dokud se všichni jenom řežou se zombíky, je to hodně dobré. Vždycky když ale postavy mezi sebou začnou něco řešit, je to peklo. Jak dialogové, tak i herecké. Mladý rejža má ale rozhodně talent. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Tradiční asijský žánrový megamix, kdy mě chvíle pro vydechnutí nijak zvlášť nenudily. A zombáci se s tim nesrali :-) ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto nemôžem nenapísať aspoň krátky komentár, pretože: Ešte som nevidel - alebo neviem si spomenúť žeby som videl - uveritelnejší zombie horor ako je tento. Všetko tu má logiku - zombíci sú konečne raz zobrazení úplne normálne ako nakazení, chorí ľudia, ktorí (napr.po poškriabaní) pôsobením vírusu práve prišli o rozum. Vyzerajú presvedčivo chorí a sú presne tak rychlí (alebo tak isto pomalí) ako boli pred nakazením, takže na rozdiel od mozgu im kondícia, pochopitelne ostala. V tme nevidia nič a nevedia si ani rozsvietiť, ale inak spoznajú obeť(zdravého) na dialku a okamžite sa riadia jediným, čo teraz majú - pudom - nakaziť všetko zdravé.. Takto by už mohla vyzerať aj prípadná ozajstná katastrofa z "vlastnej dielne", niekedy v budúcnosti.. Navyše dokonale zahrané postavy tu s plnou vážnosťou pridávajú na realickosti. 97% ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama