Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (425)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Neustále pracujúci manažér sa rozhodne konečne splniť svojej dcére jej želanie a navštíviť s ňou jej matku. Tá žije vo vzdialenom Busane, takže zvolia komfortnú cestu vlakom. Ešte pred odjazdom však nastúpi žena, s ktorou očividne niečo nie je v poriadku. V správach sa začnú objavovať reportáže o násilí v uliciach, ktoré by však pre cestujúcich nemali byť problémom. Oni ale netušia, že jeden obrovský problém práve nastúpil do ich vlaku. - Každý hororový divák si hneď na začiatku zrejme položí dve otázky. Kde je gore? a Toto má ako byť krv? Tieto dva faktory vidím ako jediný problém tohto hororu, ktorý bol velmi očakávaný dokonca aj v USA, kde hororom z Ázie velkú pozornosť nevenujú. Inak však všetko funguje ideálne. Napriek dlhej stopáži to má intenzívne tempo, nakazených je dostatočné množstvo, akcia je taktiež miestami napínavá a prekvapivo dokázali tvorcovia dať dokopy sympatické herecké obsadenie, čo sa u hororov z tejto oblasti často nestáva. Vizuálne a technicky je to naozaj kvalitne spracované a prostredie vlaku je pre Zombie horor naozaj nevšedné, takže ponúklo zaujímavý zážitok. Ázia si u mňa po tom absolútnom nezmysle s názvom Yakuza Apocalypse týmto projektom trochu napravila reputáciu. + herečka z Manhole ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A máme zde historicky první finále soutěže ,,Co bude větší píčovina"! Z filmů, vilně se povalujících po ploše a chytajících lelky, prach a filcky od složky s krycím názvem P-rn- jsem si dovolil nominovat následující hity, které delší čas prokrastinuji: Hladový gejs - Mocinkygej, díl druhý (síla vzorů) a Vlak do Buzanu Pusanu. Pročpak že jsem po nich nesáhl ihned po zakoupení, ptáte se? Mám své důvody, mám. Zhůvěřilostí o blbečce či blbečkovi, co ve svém pubescentním zápalu a ukrutné neschopnosti zachraňují svět mám již tak trošku plné klektáky, a vlaky nesnáším, jsou pro pitomce. Ovšem vše krásné musí jednou skončit a dnes skončilo i období blažené nevědomosti. Už jsem to viděl. Ajvaj ajvaj. Tak tedy: V prvním kole se proti sobě staví Kaknis, vyzbrojená lukem, šípem, kozama, stále odulejší tlamou a tou svou silou vzdoru, oproti ní se s výrazem čerstvě penetrovaného štěněte do ringu šteluje devítiletá So-ja Kim, vlastnící jen plachý pohled ve svých očkách mongoloidní laně. Gong, obecenstvo ztichlo, samou nervozitou si hryže prsty až u samé prdele. Zbytečně, protože hrdinka z filmů o Hrách vo život se sama poutá do morálních dilemat a malé děcko, taková ta tabula rasa, v klidu vítězí kontumačně. Nevadí, snad se situace vystříbří v mači následujícím. Pýta kontra EE-septik Kim. Očekává se hladký průběh, hebkomodrý klaďas (byť tedy těžce retardovaný) zajisté smete pouhým pohledem záporníka z nejzápornějších, takového, co kolem krku nosí provaz z pupečních šňůr, osázený sušenými bulvičkami albínských novorozenců. A ejhle. Pýta nám zmatečně bloudí po bojišti, našlapuje do provazů, pláče a z levé trencle vypouští nažloutlou tekutinu. EE-Kim, který díky tomu již ví, kde soupeř ponáší nádobíčko, jej v poklidu a férově zezadu poltí požárnickou sekerou. No nebudeme to natahovat - takto končí prakticky každý souboj, a to i tehdy, když proti sobě vystrčím (jindy vcelku schopnou) Můrovou a toho posledního, nejpomalejšího zombíčka s vylámaným chrupem a ujetými chodidly. Je to tristní. Buď stárnu a mé povadající libido již nedokáže reagovat na rozpuklé cecky Lawrencový, jak by mělo, nebo se to celé zvrátilo v naprosto slaboduchou zábavu pro lobotomizované.... jistě to první, nebudu si fandit. Zato korejská reklama na prostředek veřejné popravy vysloveně nadchla. A to jsem se toho bál setsakra více, než oproti hodnocenému výměšku. Tak tedy - tímto jsem spláchl dva komenty najednou a mějte mě rádi! ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ač zombies žánr, kterej ani není mým oblíbeným, považuju za vyčerpanej, tak tohle je příjemná kusovka. Zanudí až ke konci, protože má přepálenou stopáž a místo gradace spíš vykládá postupně karty na stůl, aby vybalila klišoidní konec. Pozitivem je počáteční náboj, drajv a fajn rozmanité postavy, které si člověk neplete (jak se mně stává u rákosnickejch filmů). Slabej čtverec. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý korejský horor. Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Akce je udělaná dost povedeně. Film skvěle pracuje s napětím a emocemi, takže se do postav lehko vžijete. Co začne jako nevinná jízda vlakem, skončí jako boj o přežití. Pár náhodných cestujících musí spolupracovat, aby přežili. Povede se to ale všem? Vážně je to síla. "Není to vaše vina." ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som teda zombie akčný horor z Južnej Kórey určite ešte nevidel a ani z iného štátu z Ázie, tak som tento film celkom uvítal. A rozhodne neľutujem. Tento film je výpravný, slušne natočený, triky aj technická stránka solídna, zaujímavá atmosféra, hudba atď. Tiež emócie a silné scény fungujú, smutný a dojemný je koniec. Čo ale málinko vadilo, bola prepálená dĺžka filmu, občas to už chvíľkami aj nudilo, škoda lebo skoro som išiel s hodnotením aj o niečo nižšie. Pre fanúšikov hororu sa zombíkmi je Train to Busan filmová lahôdka. Je to doslova diabolská jazda vlakom z bodu A do bodu B. Problém je, že nie som fanúšik hororu so zombíkmi, ale nalákalo ma pomerne vysoké hodnotenie a upútavka. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)
  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama