Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (230)

Matty 

všechny recenze uživatele

Postava Gradyho Trippa, magnetu na všechny možné spisovatelské nešvary, mi udělala obrovskou radost, která byla buďto dočista iracionální, nebo spočívala v zahlédnutí sebe samého za pár desítek let. Že bych měl být naopak zděšen? Copak je vrcholem všeho nepřípustného v permanentím rauši setrvávající ležérní zestárlý hipík, grafomansky datlující své opus magnum, které nejspíš nikdy nevydá? Řekněme, že si svůj život nespočítal nejlépe, matematika zjevně ani neaspiruje být jeho silnou stránkou, ale ne všechny průsery, s nimiž bude během jednoho víkendu konfrontován, způsobil vlastní (ne)činností. Kombinace podivného studenta, podivuhodné studentky, mrtvého psa, kabátku po Marilyn Monroe, homosexuálně (dez)orientovaného editora a agresivního snědého trpaslíka nakonec nemusí znamenat definitivní konec, nýbrž právě naopak nový začátek. Skvělí herci, vymazlené hlášky, slabší režie – mým úhlem pohledu úspěšné vyvrácení rozšířené domněnky, že spisovatelé jsou vesměs nafoukaní narcisové, zábavní méně než pohřební průvod. Asi už bych měl konečně začít s tou trávou a chlastem. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, tron, mm13, Bilky, marvan ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný a naprosto skvěle zrežírovaný film. Herecké výkony a atmosféra se vám po skončení určitě ještě několikrát vybaví. Fakt jsem byl příjemně překvapen ! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si nejednou vzpomněla na Douglasova neurotika z Volného pádu a na to, kolikrát by mu musely cáknout nervy, kdyby se mu během několika málo dní stalo tolik nepravděpodobných situací jako spisovateli Trippovi - splachovacímu stárnoucímu chlápkovi, který si zahulí a všechny útrapy přijímá, jakoby to byly ty nejběžnější věci - zde. Michael Douglas mi snad v žádném jiném filmu nebyl sympatičtější a vůbec výběr i ostatních herců byl velmi šťastný. Parádní režie, díky níž je film zároveň dramatem i komedií, zároveň prostý i bohatý - životem. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém formálně funguje všechno jak má, přesto se nedostal blíže k mému srdci. Douglasův lahůdkově zahraný huličský profesor Tripp je mi naprosto sympatickou postavou, stejně tak prostředí, ve kterém se odehrává, i to zakaboněné počasí příhodně koresponduje s Trippovými pocity, některé situace jsou občas vtipně absurdní, ale dějově jde pouze o průměrné dílo. Stejně, jako editor Crabtree na konci filmu "improvizuje", mi připadá, že stejně občas zaimprovizoval i scenárista tohoto filmu, aby své dítko učinil aspoň trošku zajímavějším. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Odešla mu žena, milenka neví co chce, nejlepší přítel je blázen, editor homosexuál a k tomu má mrtvolu psa v kufru. Svět profesora Trippa je prostě úžasný! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tento a takové podobné filmy stavějí hlavně na hercích a scénáři a dialozích. A ani jedno z toho jsem neshledal nějak výrazně zajímavým. Lehce jsem se bavil, ale na závěr filmu mi nepřipadalo, že jsem viděl něco neobyčejného. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady "skvělých" filmů, skvělých hlavně díky tomu, že v něm hrají skvělí herci, mají skvělé výkony a užívají si skvělý děj. Pro mě je to průměrný film se špetkou ironie, na kterém není nic originálního a nechápu, proč to zde má tak vysoké hodnocení, vždyť jen herecké výkony nedělají slušný film, nebo snad ano? ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Opustila ho manželka, milenka má velké překvapení, šéfův pes byl kvůli němu zastřelen, stává se spolupachatelem krádeže.Tak, takhle nějak začíná hodně „blbej“ den.... ale i parádní film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nikto spisovateľa nič neučí." Vyzeralo to na víkend ako každý iný. Gradyho Trippa ráno opustila manželka (zasa), dával si jointa a snažil sa dopísať román (momentálne stranu 2611). James Leer bol v každodennom náleve melancholickej depresie, rád sedel potme, ovládal svoje emócie a písal Pravdu. Gradyho editor, sexuálne nesústredený Terry Crabtree, prišiel na návštevu aj so svojou novou atraktívnou transvetitickou známosťou. Hannah Greenová bola Gradyho študentkou (ale mala prenajatú izbu v jeho dome a ráno sa po ňom prechádzala v nočnej košieľke)... a nakoniec to bol víkend, ktorý zmenil ich životy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevedel jsem, co od tohohle filmu cekat, jesli komedii nebo drama, ale nakonec to je neco mezi tim. I kdyz sou nektery sceny hodne komicky, tak v podstate pusobi docela smutne a film ma takovou zvlastni atmosferu. Rozhodne se musi dokoukat dokonce, kdy do sebe vse postupne zapadne. Jen ten konec byl krapet velkej happy-end. Chtel jsem dat puvodne 3*, protoze film nema v podstate poradnej pribeh a misty jsem se nudil, ale kuli hercum tu * pridam. Vsichni hrajou slusne, ale absolutni king je Michael Douglas, takovyhleho ucitele mit, to by byla jizda. Skutecne jedna z jeho nejlepsich kreaci, sjetej looser, co se neumi rozhodnout, byl Douglasem zahranej naprosto bezchybne a utah tak i nektery slabsi sceny. Od Hansona jsem uz videl lepsi kousky, ale na 4* to je. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Oceňované americké drama, ale film, který neví, co vlastně chce. Stejně jako hlavní hrdina Michael Douglas v roli nerozhodného profesora literatury a nyní už umělecky neplodného spisovatele, konfrontovaného s odchodem manželky a s požadavky své těhotné milenky, svého editora a svých studentů. Přitom scénář dobře charakterizuje jednotlivé hrdiny, Douglas hraje jako Pánbůh, jenomže celek je takový nijaký. To bývaly doby, kdy se v každém správném dramatu řešila jen láska a smrt, ale americké pseudoproblémy nelásek a pracovních neúspěchů mne už tak nepřitahují...Trailer k filmu (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=sveK_fhIqhs ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se do komedie dostanou prvky dramatu, působí to nepatřičně. Když se do dramatu začne míchat komedie, říká se tomu život.. Neobyčejná obyčejnost, následování svého vnitřního hlasu do neznámých končin, vzácná upřímnost na papíře ve světě plném lží a život jako ten nejplodnější autor. To je Douglasův Volný pád, který však má tentokrát tu výhodu, že jde zastavit.. Nic proti Hansonovi, ale tohle mohlo být o pár let později dokonalé téma pro Jasona Reitmana.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mám velmi ráda typy filmů, jako jsou Wonder Boys. Vypravěč, který nás s ironickým nadhledem seznamuje se všemi postavami, okolnostmi daných situací a vlastními zážitky a dojmy. Excelentní scénář. Bizarní postavy a situace. Spider-Man společně v jednom loži s Tony Starkem. Jedno z mála mých splněných "dirty boy/boy movie pleasures." Skvělí chlapi zcela uspokojili mé představy:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obdivujem umenie, v ktorom dokáže scenárista nechutne vážnu situáciu odľahčiť komickou scénkou, na ktorej sa nedá nezasmiať a pritom stále zachováva pôvodnú vážnosť. A takých situácií je tu požehnane. Film plynie neskutočne pohodovo rýchlo, až tak, že som pri konci chcel ešte prídavok v podaní pár minút tohto malého hereckého zázraku. 80%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Skvelí chlapi. Alebo ako sa úspešne prehuliť k narovnaniu vzťahovej i tvorivej krízy spisovateľa a učiteľa tvorivého písania. ()

Reklama

Reklama