Reklama

Reklama

Nádherný listopad

  • Česko Překrásný listopad (více)

Obsahy(1)

Pokrytecká morálka a erotické dusno pod žhavým sicilským sluncem... Zámožná sicilská rodina tráví většinu času ve svém venkovském sídle, kde se rozehrává i žhavé drama podle románu Ercola Pattiho. Po smrti otce nemůže sedmnáctiletý Nino (Paolo Turco) vystát nového matčina milence a upne své city na krásnou tetu Cettinu (Gina Lollobrigida). Cettina, černá ovce rodiny, však svým provokativním chováním posouvá Ninovu náklonnost směrem, který se pro tetičku a synovce příliš nehodí… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Po celý film jsem říkala manželovi: "To nedopadne dobře, tam poteče krev!" A ono to nějak vyšumělo do ztracena. Prostě se nekonala vražda, ale svatba. Musím tedy připustit, že šarmantní, vyzývavá a uhrančivá Gina Lollobrigida byla ve své době mokrý sen mnoha jinochů, takže režisér nemohl zvolit lepší adeptku na vilnou tetu Cettinu. Ovšem stále si stojím za tím, že tento film by si tu krvavou odplatu zasloužil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tuhá dráma s hutnou hudbou o žiarlivostnom šialenstve, keď Gina v negližé pozdvihne libido mladého chlapca tak vysoko, že mu hrozí priapizmus. Mladík ju chce mať len pre seba, lenže ona sa rada rozdáva mnohým. Ako vrchol svojej rebélie mladík nakoniec vezme možnosť koitálneho zblíženia sa s omnoho mladšími modelmi. No a kto sa teší na Ginu, tak má tu naozaj veľa chutných nehereckých póz, no najviac na nej je vidieť len premočený prsník v priesvitnej bielizni à la Dagmar Patrasová vo Vrchní prchni. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Erotické dusno pod žhavým sicilským sluncem aneb Kdo neví, kde je, neví, kdo je. 1) Mé zvrhlé oko potěšil 21letý Paolo Turco (žárlivý Nino) stejně jako Jean Maucorps (Ninův bratranec Mimi). 41letá Gina Lollobrigida (teta Cettina) byla fakt kus. 2) Pokud se nehodláte unavovat sledováním celého filmu, vezměte zavděk Hennesem, který vám děj filmu vyslepičí ve svém komentáři. Dělá to opakovaně zvláště u svých oblíbených italských filmů. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

To by bylo něco pro mě, taková teta. Velká italská rodina žijící klasický život Siciliánů, styky s mafiií, úspěšné obchody atd., tráví většinu času ve svém panském sídle na venkově. Sedmnáctiletý Nino i jeho bratranec mají odjet do Londýna, což je nejen šance být vlastním pánem a odpoutat se od zaběhlých zvyků rodiny, které mladíky "dusí". Po smrti otce, nemůže Nino vystát nového přítele matky a bláznivě se zamiluje do své tety Cettiny (Gina Lollobrigida). Ta jej i svým chováním provokuje a mimo Nina si začne svůj románek i s bohatým hezkým Sasem, který je přítel rodiny. Cettina je černou ovcí rodiny a žije si po svém, poté co ucítí až nezdravou náklonost Nina, ukončí s ním poměr. Zklamaný Nino prožije sexuální chvilku se svou sestřenicí, se kterou se nakonec ožení. Chce tím trestat Cettinu,a le zatím jen vyplnil dlouhodobý plán celé rodiny. Nino se nakonec odhodlává k odjezdu do Londýna. Listopad tak končí zklamáním Nina, ale rodina má co potřebovala a může nadále prožívat svůj zaběhlý život, i když v něm samozřejmě bude nadálet bujet bok po boku pokrytecká morálka a sexuální chtíč. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Produkčné hodnoty filmu sú, samozrejme, vynikajúce, Armando Nannuzzi ako kameraman a Morricone ako skladateľ spravili svoju prácu vynikajúco. Ale každý film, v ktorom sú postavy také prázdne a povrchné, že sa nás ich osudy netýkajú a o ktoré nemáme záujem, treba považovať za neúspech. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Také neobyčajné leto zbohatlíckej sicílskej rodiny, ktorej členom je aj promiskuitná teta, ktorá nemá problém pretiahnuť okrem iných aj vlastného 17-ročného synovca. On pre zmenu pretiahne svoju sesternicu. Hotová talianska sodoma-gomora. Kto ale čaká erotiku, nedočká sa, ide totiž len o vzťahy. Gina bola ešte stále kus, škoda, že ju režisér nedokázal presvedčiť k šteklivejším scénam...odhalené kolienko či sprcha v šatách je nič. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

A opodál. Co naplat. Škodlivý dopad her, lásky škádlivé. Erósův rajský strom, který neopadá. Svádivé světlice, "mrholí" hříšnice. Ožehavý čas vín. Sopečná, sošná siesta rozfouká chmýří nevinné, sežehne vrchol srdce. Blížence horkokrevné, vybarvené známosti podzimu. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Krásné věci mají být obdivovány. K čemu by pak jinak byly…" Gina Lollobrigida jako "volná, milovaná a šťastná" žena, které je těžké odolat. Erotické dusno mezí ní a sedmnáctiletým mladíčkem Ninem je vskutku silné. O to víc jsem nepochopil konec filmu. Hledat východisko z prvního milostného zklamání hned ve svatbě s nějakým jiným, je zvláště na dnešní poměry hodně zvláštní přístup k životu... Ale jako ukázka pokrytecké morálky tehdejší italské/sicilské vyšší společnosti asi v zásadě OK. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to připomnělo G. Tornatoreho -Malena. Pubertální kluk z bohaté rodiny na Sicilii v regionu Catania. Některé exteriéry jsem poznával. Ono se do krásné tety (Gina) snadno zamiluje. Jenže je to kurva. A nastává problém. Osobně jsem očekával tragédii. Nino je nadržený, zamilovaný, ale vzdělaný a vyřeší to jinak.  Hudba od největšího profika. Můžu doporučit, i když tempo děje je poněkud pomalé. Ostatně jako život v okrese Catania. Tam spěchaj jen řidiči autobusů:) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Traumata vecne zamracenyho a nadrzenyho adolescenta z bohate rodiny me nezaujaly. Libila se mi samozrejme Gina, ale treba i Danielle Godet. Take tam muzete videt vzacny stroj - Alfa Romeo 33 Stradale. Cekal jsem to lepsi. P.S.: navic videno bohuzel s otresnym dabingem. 3- ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobnou tetu, krásnou Ginu Lollobrigidu (byť překročila čtyřicítku), navíc dajnou, by chtěl asi každý dospívající. Ta si užívá pozornosti, které se jí dostává, neboť jí to nepochybně lichotí. Jenže to asi netušila, co to v mladíkovi způsobí. Ten žárlí a má majetnické tendence. Jenže právě na tom se snímek zastaví. Zda Nino pochopil, že je zbytečné žádat víc nebo prostě jen dospěl těžko říct, střih a najednou je svatba. Nutno říct, že pokrytectví, přetvářka a dusno může být součástí mnoha rodin a každá má jistě nějaké tajemství. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Tak si představuji, co by s takovým námětem udělal třeba Visconti. Scénář byl chaos. Jeho autor prostě nezvládl to množství postav, které zřejmě vystupují v knize. A Scorsese by z toho zase udělal ságu na tři hodiny, jak je jeho zvykem, takže raději těchto 90 minut. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý film o dospievaní a prebudení túžby mladého Nina, na návšteve typickej širokej sicílskej rodiny. Nie sa mu čo čudovať, keď predmetom jeho túžob sa stáva Gina Lollobrigida stelesňujúca mladú frivolnú tetu Cettinu. Produkcia sa postarala od výbornú úzkostnú atmosféru korešpondujúcu s pocitmi mladíka. Herecké výkony sú dobré a mladému Paolovi Turcovi sa darí dôstojne čeliť výkonu Giny Lollobrigidy. 75% ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Já jako duše romantická jsem se fakt dokázal vcítit do hlavního hrdiny, i když jeho představitel mi nebyl sympatický. Pěkné vykreslení Sicílie a rodinného společenství s krásným prostředím. 75-85%. ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

No co napsat. Prostě jednoduše a krátce ukrutně nudný film vlastně o ničem. Jediný důvod proč jsem se na tento film podíval je úžasný původní dabing. Za ten dávám ty tři hvězdy. Film je odpad nebo max jedna hvězda. Kdyby to nemělo původní dabing tak se na tento film nikdy nepodívám a kdybych ho náhodou viděl třeba v televizi tak po 20 minutách nebo dříve vypínám. ()

Reklama

Reklama