Reklama

Reklama

Aaaaaaaah!

(festivalový název)
  • Velká Británie Aaaaaaaah!
Trailer

Obsahy(1)

Zdá se vám, že se člověk dostal mnohem dále než opice? Tento film, který sází na drakonický humor a krvavé gagy a v němž lze porozumět všemu, aniž by postavy pronesly jediné zřetelné slovo, vás vyvede z omylu. Život je neustálý boj a každému jde jen o to, aby ovládl svého bližního. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (12)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to je vtipné (ale jenom někdy, protože (bohužel) je tady dost fekálního humoru a na ten já fakt nejsem), chvílemi znepokojivé, hlavně je to dost odvážně, ale ve skutečnosti se jedná jenom o remake Trash Humpers. A na rozdíl od Trash Humpers jde ten film víc do hloubky, ví, co chce říct a taky to říká. Celé je to podobenství o tom, že i když máme schopnost mluvit a jsme vyvinutější, od opic se moc nelišíme co se chování týče. A tenhle film to ukazuje poměrně explicitně a všichni herci se tu ve všech situacích - doslova a do extrémů (představte si pod tím co chcete) - chovají jako opice. A v mnoha symbolických scénách lze vidět paralely s reálným chováním lidí (párty) nebo parodie na současný svět (vše, co běží v televizi, ať už sitcom nebo kuchařský pořad). Je vidět, že to Oram měl opravdu promyšlené. Bohužel mě ten film dost nudil, ale to je hlavně tím, že tenhle námět není na celovečerák. Na středometrážní film, tak 30-35 minut, proč ne, ale na 80 minut? Kor když to nemá absolutně žádný děj? V tomhle je Aaaaaaaah! naprosto totožný s Trash Humpers, včetně toho, že jenom na konci se něco stane, ale jinak nic. Hrají zde herci z Mighty Boosh, dokonce tu mají i větší role, hlavně Julian Barratt - což je pro mě plus. I když mě ten film tolik neoslovil a ani se mi tolik nelíbil, musím mu uznat, že není hloupý a v tom, co chce říct, je i promyšlený. Navíc si s tím vystačí i bez (smysluplných) dialogů a to se cení. Takže dávám slabé 3* ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nelítostný pohled na základní principy mezilidských vztahů, ale současně i bezprecedentní ukázka autorské ochoty obětovat pro vlastní vizi cokoli – třeba nechat si zdemolovat, zasvinit a pochcat vlastní byt. ()

Jhershaw odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle počin (záměrně nepišu film) se poměrně vymyká běžnému hodnocení od 1 do 5 hvězdiček, proto volím jediné další hodnocení, co tu je. Ale nemyslím to úplně jako kritiku :) I na hlasovacím listku jsem zaškrtl obojí, slabé i výborné, protože snímek osciluje mezi oběma polohami. Dá se řict, že bohužel, protože ojedinělý nápad a vtipné momenty jsou "vyváženy" relativně dlouhou 80minutovou stopáží. Jako nabušený 20minutový kraťas by to fungovalo líp. 0~ 100 % = 50. (PS ale vidět film včetně anglického komentáře herců, co prý je na BluRay, musí byt zajímavé) ()

strougy

všechny recenze uživatele

Vzhledem k odchodu ze sálu po zhruba 40 minutách nehodnoceno. Pro mě osobně něco jako Jackass, tedy způsob zábavy mně zcela nepřístupný. Ke glose kohosi z obecenstva, že "něco takového může vidět člověk pouze ve Varech" (volná parafráze), můžu dodat jen: "I to je moc." ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Lidi se tu chovaj a "mluvej" jako opice. Super napad, akorat i tech 80 min je moc. Hodne velke WTF - jak pozitivni, tak negativni ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Ubľačaný nezmysel alternatívneho charakteru, ktorý ale koniec koncov prekvapuje, že nie je tak hlúpy ako jeho postavy, neberie sa príliš vážne a jeho svet vyzerá že sa riadi presne definovanými pravidlami, ktoré si už ale divák musí rozšifrovať sám. Pozoruhodná absurdita, ktorej najviac škodí pridlhá stopáž. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po skonceni tohto filmu som si uvedomil,ze som na to cumel s otvorenymi ustami,fakt to je uz sila,co ludia dokazu natocit,nieco tak bizarne,kontroverzne a uchylne sa len tak nevidi,reziser je urcite magor,nebudem to opisovat,to jednoducho clovek musi vidiet,aby uveril a viem si zivo predstavit,aka sranda to musela byt,ked to natacali,ti herci urcite cikali od smiechu,museli sa citit ako totalni dementi,ani neviem,ako to hodnotit,dam 4 hviezdicky,ale nie kvoli tomu,ze je to nieco suprove,lebo je to hovadina,ale preto,ze ma to uplne zaskocilo,prekvapilo,trosku sokovalo,jednoducho nieco uplne nove,mega-ulet...:-) ()

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Jen málo chybí k označení výborná zábava. Některé pasáže byly až moc "lidské" a přecijen sestřiháno na zhruba 60 minut by bylo tak akorát. ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád seriál Mighty Boosh, tomu se tenhle úlet bude líbit. Během projekce postupně odcházeli diváci, ale já se bavil až do konce. ()

nichts 

všechny recenze uživatele

"Aaaaaoww. Eeehhg ghhg! Eeeeeehhhh. Hhhhh..." Jeden z nejlepších filmů v mých letošních Varech. Stačí se podívat na rozhovor s herci a je jasné, že větší nálož už prostě nepřijde. (https://www.youtube.com/watch?v=4Eer-YQZVmE) Film je natočen na jednu kameru v bytě jednoho z Oramových přátel ve formátu 4:3. Konečně něco co neni širokoúhlé, když už i oslava narozenin je 16:9! Na diváka přechází určitá radost herců, že se mohli takhle vyblbnout - a kdo by nechtěl. Vůbec jen vidět z jak malého rozpočtu vznikne skvělý film. Thriller je poněkud závadějící označení, které se vztahuje snad jen k hudbě, pokud vůbec nějak souvisí s filmem. Steve Oram mluví o komedii, s příměsí dystopického hororu. V kostce, vidět lidi komunikovat jen pazvuky a chovat se jak opice je k popukání, občas znepokojivé, osvěžující a odhalivé, thrill tam celkem chybí - tedy pokud nemyslíme thrill jako vzrušení. To by už sedělo. "Aaaaoow! Geeeh Eh!" ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Byť mi divání se na tento film nepřinášelo příjemné pocity, musím říct, že na něm něco je. Nejsem si jistá do jaké míry by existovalo tolik "lidských" prvků ve světě opičí zvyků a náhledů na svět. Každopádně, co se roviny psychologické a "dialogické" týká, myslím, že tvůrci udělali maximum. Kdyby nebyl závěr filmu takový jaký je, bylo by to na slabé tři hvězdičky, ale Steve Oram se očividně nebál "zůstat Britem" a proto to u mě celý film posunulo na čtyřku... Parádní úchylárna! ()

Reklama

Reklama