Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Panovníci sousedních království si na bitevním poli slíbili, že se jejich rody jednou spojí. Příběh začíná po letech. Princ už dosáhl plnoletosti, a tak nastal čas, aby se oženil s dcerou krále sousední země. Dávný slib musí být naplněn! Do ženění se mu však chce pramálo. Spíše ho zajímají okolní lesy, ptáci a především volnost. Své chování nezmění ani ve chvíli, kdy přijede krásná princezna. A i ta záhy pochopí, že se k sobě s princem vůbec nehodí. Oba se proto chtějí královskému slibu vzepřít. Ovdovělý král je neústupný a – byť je mu je princezna více než milá – prosbě o zrušení sňatku nemíní vyhovět. Navíc jej opouští jej i rádce Bohdan, jenž se vrací na svou tvrz. Čím dál bezradnější král usiluje o jeho návrat, nebo alespoň o příchod jeho syna, o němž Bohdan často vyprávěl – věřil, že jistě bude stejně tak moudrý. Bohdan ovšem žádného syna nemá, má jen dceru Dinu, která přichází v přestrojení a jednoho dne s princem ze zámku uteče. V panošovi princ neomylně pozná půvabnou dívku Dinu a chce si ji vzít. Setkání s králem, který je nakonec najde v lese, je plné napětí! Král stále trvá na svém. Princezna, která se mezitím pohybovala stále častěji po králově boku, je stejně moudrá jako krásná a přichází s překvapivým řešením. Královský slib bude naplněn a ti, co se milují, se budou moci vzít. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Královský slib doplácí především na špatné herecké výkony hlavních představitelů. David Kraus svým hereckým projevem dokazuje, že není ani herec, ani zpěvák, ale jen pouhý profesionální syn. Lucka Vondráčková mě taky dvakrát nepřesvědčila, nicméně alespoň se na ní hezky dívá. Jak příběh dopadne se dá vytušit poměrně rychle. Největší problém mám však s tím, že pohádka bez pohádkovýho příběhu mě chutná asi jako zmrzlinový kornout bez zmrzliny. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Nepříliš blahé tvůrčí pokusy režie a kamery mě příliš často vytrhávaly z plynutí příběhu a ani střihu úlohu nezjednodušily. Z hereckých výkonů stojí za zmínku princeznovské ozvláštnění Luciiným projevem a jazykové hříčky staršího z Krausů. Introvertní a galantní svůdcovství pak dává mladému hřivnáčovi Krausovi zvítězit nad konkurencí doupňáka. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo dost syntetické... Sice se mi líbily ty průjezdy na koních v západech slunce a průlety nad krajinou plnou jezer, ale hudba ve filmu byla taková dost nepodádkově divná a samotný děj se mi vůbec nelíbil. Celkově to na mně působilo docela chudě. Scénář měl asi větší ambice než se podařilo nakonec natočit. Ono když už si člověk čte jen ten obsah o něčem to hovoří. Já mám tedy pár obsahů také dlouhých, ale půl stránkový obsah s dějem pohádky... Eh... I ty herecké výkony nic moc, Kraus slabota, Vondráčková hlavně v roli králova syna také nic moc. V tom roce 2001 to byla ale docela fešná holka. No, kdo ale před dvaceti lety nebyl že.. :-) ? Radost udělal pan Pelzer udělal radost, toho ve filmu vždycky rád vidím. Dávám za 2 v ohni opečené brambory. * * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

příjemná pohádková romantika k balení dárků, ale na celovečerní film je to trochu moc jednoduché... největší bolestí je malej kraus a fakt, že je od půlky jasný, jak to dopadne, takže pak už jen čekáte na konec... taková nenáročná vánoční pohodička typu jednou a dost ... 60% ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Zase po čase zdařilá česká pohádka s velmi šťastným obsazením a tím i výborným vykreslením postav, což společně s vyváženým a inteligentním scénářem tvoří solidní základ úspěchu. Zdařilé dílo je zpravidla až překvapivě jednoduché - tato pohádka by dle mého soudu mohla dobře posloužit jako učebnicové dílo, kterému nechybí nic podstatného - obsazení, zajímavé a vhodné prostředí, srozumitelný děj ... a navíc ta opravdu geniální závěrečná rošáda hlavních postav, která nevyznívá ani trochu uměle. Rozvětvená s citem vyvážená dějová linie přidává příběhu další rozměr. Na poprvé v kině se mi film líbil, na podruhé jsem si ho vychutnal doma ještě více. Při záplavě nových pohádek na sílu překombinovaných se jedná o milé dílečko ... takže já dávám za 5 hvězdiček. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V snímke si ako komparzistka zahrala aj dcéra majiteľa pevnosti Cuknštejn, kde sa čiastočne natáčalo. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Když princezna (Klára Issová) vyráží na koni společně s králem (Maroš Kramár) hledat králova syna, má na čele perlu ve tvaru slzy, jejíž velikost neodpovídá té, která se objevuje ve finální konfrontaci. (Malory)

Reklama

Reklama