Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a atraktivní manželka mocného podnikatele je surově zavražděna ve svém bytě. Plzeňští vyšetřovatelé z oddělení vražd stojí před otázkou, zda jde o strašnou pomstu nebo o dílo psychopata. Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Pod vedením plukovníka Karla Drtiny pracuje zkušený kapitán Tomáš Karas s Viktorem Knappem. Hlavním tématem prvního dílu je vražda půvabné Lenky Steinerové. Surový čin nasvědčuje, že se jedná o vraždícího psychopata. Vražda druhé mladé ženy Lady Brůnové toto podezření jen potvrzuje. Vyšetřování se zaměří na místního fotografa Kepku, který obě ženy fotil. Kriminalistům však chybí přímé důkazy a jejich pátrání jde i směrem k charitativní nadaci Lenky Steinerové. Pátrání stojí kapitánku Mirku Ondrovou málem život. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příšerné jedničce (nedokoukala), jsem dala na zdejší hodnocení a podívala se na dva ,,nejlepší" ze seriálu. Vezmu to zkrátka scénář 0, režie 0 , akce na úrovni leklé ryby. Chudáci herci byli donuceni vystupovat v postavách, které podstoupili lobotomii mozku. U Červené Karkulky jsem se klepala strachy víc a hlavně dávala smysl. Nemám ráda odpady tak dám 1 hvězdu z útrpnosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak povídej. Co ti naši úchyláci." Až ke mně jednou domů zavřenými dveřmi proběhnou dva kovbojové s pistolema a pak se "Sorry" na rtech zase zmizí, tak si v klidu opravím dveře a budu spokojeně žít dál s vědomím, že mě poctili návštěvou kapitáni z plzeňské kriminálky a patrně nejsem vrah. Jistý si tím nemohu být, protože jejich "vyšetřování" je docela síla, proti debilní kpt. Ondrové se mi i vrah jevil jako sympatický chlapík a ačkoli nechci vynášet soudy po prvním díle, tak jsem hodně dlouho neviděl takhle špatnou seriózně se tvářící detektivku. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veru, kvapka krvi by sa zišla. Pretože táto epizóda je bez krvi, bez chuti, bez zápachu. Podivne sterilné. Krimi, ktoré nevyvolá takmer žiadnu emóciu, ani záujem a v bludisku pamäti zapadne tak, že po pár dňoch nie je načo spomínať. Jan Hřebejk nakrúca celkom dobré filmy, ale ako seriálový krimi rutinér v tomto prípade zlyhal. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ešte som nevidel, aby obeť kričala potom, ako jej vrah podrezal krk. Tu je to pri druhej vražde amatérsky naozaj takto vtipne nezvládnuté. Vrah potiahne nôž po krku a obeť kričí ešte stále. Ozajstný amatérizmus. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť mě tato epizoda nenadchla a kdyby mě bylo fuk, jestli se tvůrci ve druhé epizodě zlepšili (nebo ne), tak by tu pro mě seriál skončil. Sice herci jakž takž hrají (tj. i vedlejší role nejsou očividně obsazovány lidmi z ulice) a koncentrace stupidity v dialozích není tak závažná jako v jiných českých krimi , ale v záplavě krimi seriálů se nejedná o nic extra. Nekteří herci a jejich (kladné) postavy mi navíc příliš nepadli do oka, takže na mě působí trochu otravně (ta mladá policajtka). Naopak mě v epizodě mrzí nedostatečné využití snad jediného charakterního herce (Vaculík). Všiml jsem si i hudebního doprovdu, který je po celou dobu dost krimi-generický, a který mi po celou první epizodu evokoval Waymara Royce pořádajícího výpravu za Zeď (GoT). ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....úvod, stred časti ešte ok, ale koniec....?.... vyšetrovateľka (v minisukni) urobila baci  bac a vrah utekal-tak ho len tak naľahko bez zbrane prenasledovala ....a on utekáááál.....a nasnímané to bolo a la 80-te roky slovenské tv krimi :( nejaká spomaleno a jemne sa trasúca kamera .....to tento režisér natočil Pelíšky??? ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cosi podivného. Jinak fakt nevím, jak mám vyjádřit naprosté rozčarování nad pátráním po vraždícím úchylovi. Úchylem jsou spíš každý detektiv, teda snad kromě Vaculíka. Ale i kdyby byly hlavní postavy jakkoli úchylné, aspoň vypravěčsky to mohlo být lepší. Jenže není. Zatímco trochu napětí a erotiky si divák voyer užije při vraždách, při pátrání si divák detektivek přijde tak akorát na ochmelku Stránského a slušně civilního Zadražila. Jako úvodní díl rozhodně nenaladilo na další díly. ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

No řekl bych, že tady ta Plzeň Místo zločinu Ostrava to nesahá ani po kotníky. Plytký děj, banda nesympatických vyšetřovatelů (až na Vaculíka), a dramatičnost rádoby vyšperkovaná "brutálníma vraždama". Hoooodně slabý. ()

matysek2425 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu něco strašného, od ničeho k ničemu potloukající se detektivové, koeficient napětí (které bych u aspoň průměrné detektivky očekaval) žádná celá nula nic, některé postavy se objeví a zase zmizí, naprostá ztráta času a hodně frustrující pocit z toho,že tahle fekálie vznikla z peněz koncesionářů. Vůbec nechápu kde vzala ČT drzost tuhle slátaninu reprízovat, navíc v prime time. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem to v repríze po několika letech, furt se na to dá dívat. Kapitán Karas(J.Zadražil) na začátku dílu perlí : "Nesebrala jste mu peněženku, že ne ? Prosím, nějakej drzej! Kapitán Karas, těší mě, atd. Matku jeho kolegy Viktora Knappa, zvaného Viking(M.Stránský) hraje Jana Gýrová. Podezřelého fotografa Kepku si zahrál režisér Radim Špaček. **Hudba na začátku a na závěr : Vladimír Mišík a Etc... - Pomalu v revolver se ztrácí víra (s textem F.Gellnera) . ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vraždiaci sexuálny deviant je dobrá téma, lenže všetko ostatné je minimálne zlé! Veľký počet kriminalistov a ja som nemal šancu počas príbehu zistiť kto je kto a akú má funkciu či náplň práce. Lukáš Vaculík je oslovovaný ako šéf, tak asi to tak bude ale keby tam bol aspoň do počtu... Vladimír Kratina, nuž absolútne nechápem čo ako policajt tam robí. Vraždy maniaka sú plné krvi, ale ako sa dostane do objektov je mierne trápne a neuveriteľné. Vyšetrovanie prípadu je sterilné. Finále snímku je absolútne trápne a smiešne! Scéna vo výťahu s injekciou je komická a bolestivá, pretože divák pochopí že pozerá frašku! Naháňačka po streche? Však keď niekto nevie behať, tak to vyzerá silne mizerne a to sa nechcem navážať do Bereniky. Pán režisér to nevidel? Možno stačilo ju prezuť. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těch schodů, co museli herci během natáčení vyjít. Aspoň budou v kondici. Pestrá nabídka vyšetřovatelů- alkoholik, co má alkoholismus v rodině a snaží se nabrnknout ženu- jak jinak, než alkoholičku. Dále promiskuitní děva, co riskuje svůj život. Dále hoch, co neumí řídit a nemá na lepší auto. Nelogické chování kriminalistů, především Miruna (Já celou dobu slyšela, že ji oslovují Miluno, ale v titulkách je Mirka). Co bude dál? To jsem zvědavá. Není to takový malér, jak jsem dle hodnocení a komentářů čekala. Sarkastický humor, ten já můžu. I když ne vše bylo k pobavení. Konec je velice trapný, a to je nemilé. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V kontextu dalších dílů zde máme alespoň dlouho "neznámého" pachatele... Už tady jde ale vidět že půjde o velmi průměrnou až spíš podprůměrnou kriminálku... Jediné plus, že osobní životy policistů jsou tu zde jen velmi okrajově a vše se opravdu točí kolem samotného případu... ()

Vltaava 

všechny recenze uživatele

Slabý slaboučký obsazení, herci nemají co hrát, nebo to neumí - hlavně neuměle přepjatě dejchat nebo se afektovaně šklebit, aby každý hned s jistotou poznal, že tady se hraje:-) ...No a děj - jak čaj z vyvařené ponožky - asi tak zajímavý, asi tak nervní a elektrizující. Naprosto zbytečná věc toto. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady máme další vyšetřovatelé z oddělení vražd v řadě, tentokrát z Plzně... No na rozjezd to nebylo zlé, a mělo to i spád či děj... Na seznámení to nebylo špatné, navíc zde hrají slušní herci.. Uvidím co bude dál ()

Lykos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že tento díl měl potenciál, ale bohužel jen těžko uvěřitelné chování policistů i úplně blbý konec srazili tento díl na dno. Začínám se bát, že to nízké hodnocení tady bude asi odpovídat skutečnosti. Ještě mi to nedá, abych se nezamyslela nad jednou, podle mého dost podstatnou věcí. Kriminalisté celou dobu hovořili o deviantovi. Ale napadení žen nikoli někde v parku, ale přímo u nich doma, hovoří podle mého naprosto jasně o tom, že si vrah svou oběť vytipoval. Devianti mnohem častěji útočí na náhodné oběti, protože se jim prostě naskytne příležitost a oni si takzvaně nemohou pomoci. Vloupání do domu, kdy útočník netuší, zda je tam oběť sama a nezná prostředí, je tak neskutečně nepravděpodobné, že mě překvapuje, že se tam nad tím nikdo nepozastavil. Druhá oběť navíc podle všeho bydlela na koleji, kde je riziko setkání s někým dalším tak obrovské, že ani naprostý blázen by tam nešel. No ale co já vím, že? Školy nemám... ()

Reklama

Reklama