Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič avie srazí uprostřed lesa cyklistku Danu Kalinovou, místní učitelku. Vyšetřovatelé se domnívají, že nejde o nehodu, ale o vraždu. Jediným svědkem je malý chlapec, který si však své tajemství nechává pro sebe. Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci kriminalistického oddělení pod vedením plukovníka Drtiny. Výraznými osobnostmi vyšetřovacího týmu je dvojice kapitánů Tomáš Karas a Viktor Knapp. Ve třetím díle dojde k vraždě učitelky Dany Kalinové. Srazí ji avie neznámého původu. Mezi podezřelé patří i její exmanžel, doktor Kalina, avšak i on je záhy zavražděn. Co spojuje obě vraždy? Motivem je milionové dědictví? Doktor Kalina kromě nemocnice pracoval i v sanatoriu, a právě zde vyšetřovatelé hledají klíč k odhalení vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ta Růžičkova sběrna je dost vyhlášená. Tam by na váhu vykoupili i korunovační klenoty." Avie byla vždy nebezpečné vozidlo a to pro řidiče i pro jeho okolí. Užít ji k vraždě je tedy logickou volbou. Plzeňští kapitáni se proto opět vydali po stopách zločinu a jedné zapomnětlivé matky. Tentokrát to nebylo tak zlé, dokonce to bylo i trochu zamotané, ale kpt. Ondrová se opět vytasila se svou debilitou a to mi brání přiklonit se k alespoň průměrnému hodnocení. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paní učitelka si vyjede po setmění ze školy po milostném aktu a tak jaksi "náhodou" ji sejme Avia. To vše rozběhne poměrně bizarní příběh o touze po penězích a taky o lidské namyšlenosti, že se mu za vraždy nemůže nic stát. Díl slabší než předchozí, zase takové suchopádné pátrání, jedna scéna s Knapem a Karasem však přeci jen potěší. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Motokáry jezdily v prostorách bývalé papírna Piette, jedná se o jeden z nejstarších průmyslových areálů na území města Plzně, založený v roce 1871. Objekt je památkově chráněný. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

"...v poslední době sílí počet ekonomicky silných důchodců...." Wtf :D :D a ta HUDBA!!! :D to je jak v tom Dni, kdy nevyšlo slunce :D ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, a to jsem se nechtěl dívat.... Vzhledem k šíleným počinům na jiných stanicích a pro celkové podhodnocení přidávám nestorovi české kinematografie čtyři banány (také i za kameru). ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z hlášek v tomhle dílu je asi nejlepší : "Růžičkova sběrna je dost vyhlášená. Tam by na váhu vykoupili i korunovační klenoty." **Primáře Kalinu hrál česko-americký herec Ivan Gvera, známý hlavně z Četnických humoresek. Matku zavražděné učitelky Kalinové hrála Kateřina Burianová(dcera E.F.Buriana, sestra písničkáře Jana Buriana). **Jedno z míst natáčení - viz Zajímavosti . ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To ako fakt? Opäť opitá matka, opäť na konečnej vo večierke a tentoraz už s vystrihnutým Vietnamcom! To je výsmech pre niekoho, žeby pre scenáristu?! Podpriemerný kriminálny príbeh, jedna hviezdička že to aspoň malo dej a neboli to iba pozliepané scény. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Akorát mi nejde do hlavy, proč by se jí chtěl zbavit po rozvodu." "Protože je to svině." Vkus na muže paní Kalinové je tragický. Stejně tak je tragická Ondrová. Jak ta je hloupá. Nechápu, že je z ní kriminalistka. Telefonií budka- nostalgie. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jistém ohledu byl tento díl lepší než ty dva předešlé, ale ono je to celé takové nějaké divně nudné. Rozuzlení se vždycky objeví ve stylu kde se vzalo tu se vzalo. Dialogy dost často šíleně šustí papírem. Chtěla bych hvězdu přidat, ale nejde to. Navíc tedy veškeré plzeňské reálie se smrskly na to, že Martin Stránský tak dvakrát třikrát za díl řekne tuto nebo tuten a pětivteřinový záběr na nějakou ulici v okolí náměstí Republiky. ()

Reklama

Reklama