Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámý pachatel v obci Loučka uškrtil starého Aloise Koulu a svůj čin naaranžoval jako sebevraždu. Plzeňští kriminalisté hledají motiv tohoto zrůdného činu a objeví Koulovu temnou minulost. Opožděná vražda je čtvrtým dílem kriminálního seriálu Místo zločinu Plzeň. Odehrává se v obci Loučka, kde byl uškrcen důchodce Alois Koula. Vrah se snažil vraždu narafičit jako Aloisovu sebevraždu. Kriminalista Viktor Knapp a jeho kolegové hledají vrahův motiv a pátrají i v minulosti Aloise Kouly. Alois Koula nebyl v obci oblíbený. Jako bývalého komunistu ho nesnášejí sousedé, ale četné rozepře měl i s terapeutickou komunitou drogově závislých léčených na místním statku. Vyšetřovatelé zjistí, že Koulova minulost je velmi pestrá. Nejdříve po válce zabil barona Huberta Weimana, a poté vstoupil do StB, kde ho řídil jakýsi Skalický. Vraždu Weimana doprovázela krádež vzácné sbírka poštovních známek. I vražda Aloise Kouly nese stopy loupeže. Kriminalisté se domnívají, že vzácná sbírka může být motivem, a proto začnou podezírat Koulova vnuka, bývalého narkomana. Jenomže Evžen popírá, že by měl se svým dědou cokoliv společného. Jeho lež však kriminalisté odhalí, Koulu v Loučkách navštěvoval. Ale je to ten správný krok k vyřešení vraždy? (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ve vší úctě ke stáří a ve vší slušnosti, ona to byla pěkná svině." Já si tedy o starém Koulovi nemyslím taky nic moc dobrého, ale stejně tak o autorech tohoto seriálu. Tentokrát mi totiž zamlčeli záběry z dronu, takže je mohli pachateli omlátit o hlavu a mě do té doby nechali tápat v temnotách. To nemám rád, takže jako pomstu prozradím vtip, který v tomto díle zazněl: "Řeknu ti vtip o Český poště, ale nevím, jestli ti dojde." ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....zasa jeden z tých prípadov - kedy dobrý námet nebol nasledovaný dobrým scenárom....námet fajn-koniec vojny,zabití nemci,štb,bachari,1968,skica Tiziána.....škoda mohol by to byť aj film, ale.....veľká škoda...... ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No. Na meetingu se jen tak zmini "zajimave" info, ze jakejsi psychiatr delal ve vezeni a hned prijde udani a v jeho vecech se najde ukradena skica k obrazu? Tak to scenarista trochu odflaknul. Stejne tak i usveceni mladyho. Proc nam onen lechtivej zaznam pousteli az po jeho zatceni? Smrdi to opet nemohoicnosti scenaristy, ktery tak nejak vidi, ze na odsouzeni podezreleho ma malo trumfu v rukou, tak si nejakej jeste vymysli. Jako zazracne vytahnuti trumfu z rukavu az po zatceni pachatele je obecnej problem cele serie Misto zlocinu nehlede na mesto, jedna se vsak o "hrich pro patera Knoxe." Na druhou stranu spickovani mezi Stranskym a Zadrazilem bavi. 6/10. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohodový díl, který mi atmosférou připomněl staré křivdy z Nepodepsaného knoflíku. Žádné velké akce, příjemné prostředí, závan minulosti. Byť vyřešení případu bylo vůči divákovi nefér, epizodu jsem si užil. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mírně lepší, než předchozí díly, ale opět se to tak podivně táhne. Mně by nevadilo pomalé tempo, ale tady se spíš pomalu mluví, všichni u toho chrápou nebo co. Tento díl byl na jednu stranu zajímavý, na druhou stranu mírně překombinovaný. Spousta dějových linek, spousta možností. Což by bylo dobré, ale narvat to všechno do necelé hodiny, to prostě nemůže dopadnout dobře. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Kryštofově údolí a na Lemberku. (rakovnik)

Reklama

Reklama