Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brigádnice z biofarmy se záhadně ztrácejí a zůstávají nezvěstné. Plzeňské kriminalistické oddělení vedené plukovníkem Drtinou se je snaží vypátrat. Na biofarmu je jako brigádnice vyslána kapitánka Ondrová. Milena je již druhou brigádnicí, která se po svém odchodu z biofarmy podezřele ztratila. Z plzeňské kriminálky je do „terénu" vyslán nejdříve mladý kriminalista Jakub Lepší, ale kromě podezřelých momentů nic zásadního neobjeví. Po něm se do Lhoty vypraví jeho kolegyně Mirka Ondrová, aby se v utajení na biofarmě zaměstnala. V obci i na samotné biofarmě se potká s řadou lidí s tajemným osudem. Patří mezi ně zejména majitel biofarmy Klas. Místní šlechtic Rohan Mirku Ondrovou seznamuje s historií Lhoty i s příběhy jejích obyvatel. Nakonec ji pozve i do svého podivného domu, kde jí láskyplně vypráví o své dceři Leoně žijící na farmě v Německu. Paralelně s pátráním Mirky Ondrové se odvíjí příběh záhadné ženy věznící brigádnice ve svém sklepě. Skončí Mirka Ondrová v tomto panoptikálním vězení?

Smrt na biofarmě je závěrečným dílem šestidílného kriminálního seriálu Místo zločinu Plzeň. Ani událostí ve Lhotě nevybočují z řady záhad tohoto seriálu, kdy nároky na jednotlivé kriminalisty jsou extrémní. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Neroy 

všechny recenze uživatele

Masakr, defacto zadny z pripadu nevysetrili, vysetril se sam, a posledni dil byl nejdrsnejsi. Kbyby takhle skutecne fungovala policie, tak nejlepsi povolani v cr bude najemny vrah. Ale i tak mne to proste bavilo. Mozna staci se slovy que sera sera, chodit svetem a vsechno se vyresi samo. A Kohoutova asi tusila ze o nejhure zahranou kriminalistu bude soutezit s Bardos a nasadila latku idiocii hodne vysoko... ()

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele

V obsahu se sice píše, že "nároky na jednotlivé kriminalisty jsou extrémní." Já kontruji, že nároky na přijmutí příběhu pro diváka jsou mnohonásobně větší. Biofarma, nezvěstné brigádnice, undercover kapitánka, šlechtic Rohan a to je jen pár neskutečných haluzí, které se v tomto mimořádně bizarním díle vyskytují. Většinu času jsem nemohl uvěřit, že něco takového se dostane do televize a ještě je to servírováno jako kriminálka. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré zakončení seriálu. Majitele biofarmy Evžena Klase hraje T.Bambušek. Hanu Bartošovou, matku nezvěstné brigádnice Mileny hraje slovenská herečka Jana Hubinská. Rohana hraje I.Urbánek. **Natáčelo se mj. v plzeňské věznici na Borech. Další z míst natáčení Viz zajímavost u medailonu Ivana Urbánka . ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic jsem nečekala, nic jsem nedostala. Nevadí mi, když pachatele vytuším hned na začátku, pokud je příběh zajímavý. A uvěřitelný. Tentokrát jsem to ne tušila, ale věděla. Kapitánku v podání Kohoutové bych klidně mohla nahradit já (i ve svém věku) a myslím, že bych si poradila líp. Farma, na které se vyskytují podivné existence, které vedou podivné dialogy, neustále se někde poflakují,  ale nikoho jsem tam neviděla pracovat. Žila jsem až do včerejška v domnění, že práce na farmě je docela fuška. Zajímavé místo, z toho se mohlo vytěžit víc než ta exotická zvířátka. Aspoň že pachatel byl pohledný. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ani poslední díl to nezachránil. Kapitánku Bereniku bych neposlala samotnou ani řešit krádež pěti rohlíků ve večerce. A už vůbec bych jí nedávala do ruky nářadí, divím se, že si vážněji neublížila. Nicméně jsem se v tomto díle poprvé zasmála, a to při rozhovoru Martina Hofmanna s policistou. Jinak naprosto zapomenutelný díl zapomenutelného seriálu. S ohledem na právě viděné mám chuť přidat Ostravě ještě jednu hvězdu. Myslím, že Plzni udělené dvě hvězdy jsou výrazem mé nesmírné laskavosti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Šlechtic (Ivan Urbánek) se jmenuje Rohan. Rohanové jsou bretaňský, respektive francouzský šlechtický rod, jehož jméno je odvozeno od Rohanu v Morbihanu. Jméno rodu nese dodnes v Praze třeba Rohanský ostrov či Rohanské nábřeží. Pánové Petr Hapka a Michal Horáček složili píseň „Jako kníže Rohan“. Jako inspirace posloužil Horáčkovi Kamil Rohan (1900–1982), jenž byl lidumil a mecenáš, který žil na zámku Sychrov. (sator)
  • V epizodě zazní jméno hradu (zámku) Lobštejn. Takový ale neexistuje. Tvůrci poupravili jméno Libštejn, což je zřícenina gotického hradu v Plzeňském kraji. (sator)
  • Filmová biofarma se nachází v objektu Trojanův mlýn v Praze–Suchdole. Vodní mlýn stojí na historické stezce, která spojovala hradiště na Levém Hradci s Pražským hradem. Protéká jím Únětický potok. V místech mlýna se mlelo obilí již v polovině 12. století. Objekt si lze pronajmout pro filmování nebo pořádání společenských akcí jako jsou firemní oslavy nebo třeba svatby. (sator)

Reklama

Reklama