Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen díl o záhadné biofarmě. Odpad to určitě není, dávám 4 místo 3, abych zvýšil celkový kredit.,, ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

TO JE TAK ZAJÍMAVÝ, ŽE JSEM TO ROVNOU ZAPOMNĚL. Nebýt pár vtipných slovních přestřelek mezi dvěma hlavními poldy a příjemně melancholického saxofonu v soundtracku, je to celé mdlé a uzívané. První Hřebejkův vyložený průšvih. ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Co to je za klauni ? Tohle je kriminální seriál nebo krmení pro prasata ? ČT asi neví co s prachama a tak zavedla nový sport, hod koncesinářských poplatků vzduchem, kdo vyhodí víc, vyhrává. Po prvním díle samozřejmě nehodnotím, ale už abych pomalu šel otevřit popelnici ať mám ten odpad kam vysypat. Pomyslný souboj režisérů seriálových kriminálek ČT Strach vs. Hřebejk vyhrává Jirka v prvním kole stylem K.O. . ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

První díl začíná hodně dobře. Evidentní budoucí oběť nejdřív ukáže kozy a následně i holou prdel. Pak přijde vrah, podřízne ji a v ten moment celá ta jinak docela dobře nasnímaná scéna skončí do strašnýho amatérismu, že mi je z toho až na blití. Pak nás Hřebejk seznámí s celým policejním ansámblem, kterej není úplně zlej. Herci jsou celkově to pozitivní na tomhle seriálu. Následně někdy v půlce seriálu přiskočí střih na další vraždu, která je natočená snad ještě hůř. Pak už nastupuje scéna, kdy nejmladší herečka celýho filmovýho štábu vleze do vejtahu s vrahem, kterej na ní namíří injekční stříkačkou. Ta mu bouchne ze strany do ruky, otevřou se dveře vejtahu a vrah začne zběsile utíkat. To, že policajti u sebe nemají telefon a nebo nechodí včas do práce i přesto, že večer předtím jsou více než aktivní a domluví si hned po příchodu do práce cestu za potenciálním vrahem, to je snad jenom taková třešnička. Nejsem žádnej odborník, jen hodnotím to, co vidím a tady mám pocit, jak kdyby Hřebejk něco naprosto záměrně přehlížel. Nebo? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu ambiciozní krimi série Jana Hřebejka v produkci ČT je evidentních hned několik věcí - 1) Jan Hřebejk už není etalonem kvality, ale pouhopouhým rutinérem 2) Češi kriminálky neumějí točit 3) Martin Bezouška je naprosto zoufalý scénárista 4) První díl byl asi i můj poslední... 2. díl: Porušil jsem čtvrtý bod předešlého výčtu, tedy - 2. díl byl výrazně lepší než bezkrevný a planý pilot, vypadá to na dramaturgický lapsus - proč byl jako pilotní díl, který má nalákat diváky, zvolen právě ten nejslabší? A pak ještě smutné konstatování - po x letech čeští tvůrci naskakují na vlnu scandi noir detektivky...a svět už mezitím surfuje někde úplně jinde... 3. díl: Objevování Skandinávie pokračuje...scenáristicky to vypadá na naprostou analogii s předešlým dílem, naštěstí na konci přijde zvrat...jenom mi začíná připadat tendenční, že všechny případy se týkají horních deseti tisíc...v jiných vrstvách společnosti se v Plzni nevraždí? Škoda, že kvalita seriálu nedosahuje kvalit úvodní a závěrečné znělky...Mišík s Gellnerem jsou úžasní... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tuten hezoun tady bydlí?" Tak by to mělo vypadat. Plzeň je zkrátka typická svým tuto, japa, copa, depa, pročpa, dypa, kady a tady to zaznělo asi třikrát. Tuto prostě nebyla Plzeň a už vůbec ne povedená kriminálka. Trošku mě zkrátka otravovaly ty mizerné případy, Vikinovo naprosto zbytečné zachraňování matky, neustále se potvrzující debilita kpt. Ondrové a příšerně nevhodná znělka, takže ta druhá hvězda vznikla jen aritmetickým průměrem hodnocení jednotlivých dílů. Můj celkový pocit z "díla" tak dobrý není. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že kdyby se tvůrci Místa zločinu Plzeň snažili ještě o něco méně, mohla z toho být docela dobrá parodie. A protože si nejsem jistý, že se dobrovolně dokážu podívat na další, hodnotím tentokrát výjimečně hned první epizodu a hodnotím ji tak, jak si zaslouží. Nejhorší je, že nejde jenom o naprosto jalový příběh s postavami, které se chovají jako blbci, ale že ho Jan Hřebejk ani nějak zajímavě nenatočil. Plzeň se mu hodila vlastně jen do názvu, jinak ji v podstatě nevyužil (tady si ale říkám, že s ohledem na výsledek je to možná lepší), a když se někdo zmínil třeba o Radbuze nebo o Štruncákách, znělo to tak strašlivě nuceně... Navíc je zvláštní, že ačkoliv bylo několikrát řečeno, že na sebe jednotlivé díly nebudou navazovat, přinejmenším příběh Stránského matky je propojovat bude. Čili je možné, že Jan Hřebejk pořádně ani neví, co natočil. A to by leccos vysvětlovalo.___P.S. Druhý díl dojem nijak nezlepšil. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tohle mě na čsfd fasicinuje - seriál sotva začal, ale už ho "odhodnotilo" 324 uživatelů. Po jedné šestině je prakticky odsouzený do odpadu. Zda by nebylo praktičtější hodnocení uzamknout a otevřít až po posledním dílu?! Cosi jako presumce neviny, než bude vyřčeno vše ... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Pan Hřebejk vidí Plzeň úplně jinak, než jak ji znám já. Ovšem, co mu do toho budu kecat. On je tady režisér. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak víceméně se jedná veskrze o průměrnou kriminálku, kde je 6 dílů tak akorát. Není to žádná řacha, ale to extrémně nízký hodnocení tady se mi úplně nezdá. Škoda, že ten seriál má spíše sestupnou tendenci. První díl na základě kterýho to tady většina odstřelila se mi paradoxně docela líbil, druhej taky ušel, no třetí začal slibně, ale to rozuzlení bylo hrozně naivní. Čtvrtej díl fakt podařenej asi nejlepší. Po něm jsem si říkal, že aspoň ty průměrný 3* tenhle seriál neminou. No bohužel pátý díl už celkem slátanina, kde scénárista kombinoval, až to překombinoval. No a bohužel poslední díl to celý zazdil. To byla fakt regulérní parodie na tý biofarmě a psychopat Roman Rohan mě rozsekal. To nemohl doufám nikdo myslet vážně, takže škoda nakonec dávám silný 2*, ale víc ani náhodou. Dokud se seriál drží mantinelů kriminálky, tak to jde, ale ten 6 díl to fakt zabil.45% ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

Hřebejku, cos to udělal s mym městem?! No dobře, ono to zatím nijak extra špatné není, jen veskrze průměrná kriminálka, kde prim hraje charisma Martina Stránského, bohužel, až na pár záběrů žlutejch tramvají, synagogy, Bartoloměje a slovu o štruncákách je to jen a pouze tisíckát viděné, scénář je prostě slabej a navíc jsou v týmu až nechutně mladí vyšetřovatelé (24letá Kohoutová?? To někdo myslí vážně?). Mimochodem, v jednom záběru z náměstí bylo použito digitálního klíčování na blue screenu, neskutečná odpornost, obzvlášť když by se dalo krásně natáčet o pár metrů dál z jiného úhlu a nikdo a nic by nepřekáželo. Uvidíme dál, snad s lepším zakončením, že pokus o akci vyvolávajícím tak možná pocit trapnosti. Příště líp, do háje! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Neubraním se srovnaní s olomouckými Detektivy od Nejsvětější Trojice. Plzeň prohrává, U Místa (zlo)činu jsem přemýšlel mezi dvěmi a třemi hvězdami. Jakub Lepší (Vladimír Polívka) mi nepřišel zakomplexovaný to mi spíš přišla Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová). Na 1. oddělení nemá bohužel ani Plzeň ani Olomouc ( i když je blíž). ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Když doběhnul první díl, říkal jsem si že horší to být už snad nemůže. Po čtvrtém dílu už můzu myslím zodpovědně napsat, ze tak slabý kriminalistický seriál české televize ještě nevyplodily. A není to jenom špatný scénář. Tentokrát zklamal především Hřebejk. Smutné. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Už to píšu u české krimi poněkolikáté, ale jsem si jist, že tohle nebavilo nikoho natáčet. Každému ze zúčastněných mi je líto, každý mohl svůj talent vložit do služeb lepších projektů, místo toho musí zas a znova drtit krimi fráze, hrát opilé, nebo směšně vážné.... aspoň Jan Zadražil vyniknul. Jinak je to velmi, velmi, velmi - mmt, jdu pohledat slovník, nenapadá mě ekvivalentní výraz ()

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu můžu jen říct, že Hřebejk nemá Strach.....bohužel! Nebudu zasírat hodnocení po šestině, jak to již udělalo 148 inženýrů tady, ale zatím to teda vypadá hodně nevalně. Po druhém dílu je to ještě horší. Vata v podobě dialogů "Byl jsem tam a tam, udělal jsem to a to..." - "A co jsi zjistil?" - "Nic." je skoro nesnesitelná a dojem totálně ztraceného času evkoující. Asi na tom černým něco bude, ale ještě se zatracením počkám. Zatím je těch 27% úplně v rychtyku. Bohužel. Po třetím dílu: Pocit iritace díky trapným rádoby huhuhu vtípkům neúprosně roste spolu s chutí dál nepokračovat, ovšem asi mi to nedá..... Po čtvrtém dílu: Má to nějakou návaznost, nebo jsou to samostatné díly, jejichž cílem poukázat na neschopnost PČR???? Dovoluji si za půlkou nahodnotit jednou hvězdou, kterou budu maximálné o jeden stupeň korigovat po skončení. Po pátém dílu: Ty vole já jsem idiot! To fakt nemá návaznost, nechápu, že mi to trvalo 5 dílů to poznat. Takže čistej TV odpad, kterej není hoden čt1 a role nástupce Strachova Labyrintu. Hnus. Zlatá Kobra 11. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

No co, nebudu to hanit. Hřebejk není úplná piča, aby točil na piču. Točit ještě umí. Před kameru dostal solidní herecké osazenstvo. Do týmu kriminalistů vkládám svoji důvěru. Tak třeba Lukin Vaculík, jistě si pamatujete, jaký to byl kdysi manekýn, dívky po něm šílely, tak to už neplatí. Je krásně strhaný, ale já ho žeru. Konečně hraje poldu s hodností plukovníka. Kdo by se toho nadál po Lásce z pasáže, kde byl bytař, že ano. Dále kapitánka Berenika Kohoutová, za mě se mrdat dá, osvěžující ženský prvek mezi samými muži. V popředí je o něco víc Martin Stránský, Jan Zadražil hraje takového upjatého kokota, moudré stáří v týmu kriminalistů zastupuje Vladimír Kratina, jeho major má punc hereckého šediváka, zezadu je doplňuje, ne, nedělají jí to zezadu, Zuzana Vejvodová, ta dělá expertku na forenzním. Tým na pohodu, přišel mně originální. Případy ucházející. Ale je jich jen šest. To je tedy kurevsky málo, když uvážím, že než se to pořádně rozjede a u diváků zaběhne, je konec. Největší chybou je, že to má málo dílů. Nevím, proč se toho tak málo natočilo. Jestli za tím byly značné výrobní náklady, nebo jestli panovala obava, že si kriminální případy nevydupou požadovanou sledovanost, obzvláště když se za poslední dobu vyrojila celá řada kriminálek, to fakt nevím. Tenhle seriál mně přišel záživnější oproti jiným. Nemá žádné zběsilé tempo, ale plyne nenásilně. Brutální scény vypadají přesně tak, jak divák na české poměry očekává. Takže je připraven, že nepřijde nic mimořádného v tomhle ohledu. Ale nebyl jsem nakurven. A změnil bych název. Naprosto tuctový, neatraktivní, splývající s konkurencí. Mně je značně u prdele, jestli se to odehrává v Řitce, nebo kde, ale nedivím, se, když tenhle mamrdský název diváka odradí. Nebyl jsem odrazen. Dívat se na to dá. Rozhodně lepší než stupidní a zoufale zrežírované Ordinačky, Přístavy a podobné "prajtajmové" zhýralosti. 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Odpad si to nezaslouží, jsou v tom hezké záběry Plzně. Jinak je to ovšem žhavý kandidát na Blbost roku. Třešničkou na dortu téhle ubohosti je upozornění autorů, že se nejedná o skutečné události. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zoufalejší a nezajímavější český krimi seriál aby člověk pohledal. A že konkurence je veliká! Tohle prostě nemá nic - originální či atraktivní případy (Ripper Street, Hannibal), výrazné a charismatické vyšetřovatele (Sherlock), specifický styl (CSI), natož nějakou (nepředstíranou) hloubku či přesah (True Detective)... Hřebejkovo prozatimní dno. ()

Reklama

Reklama