Reklama

Reklama

Film inspirovaný životem Garyho Faulknera, coloradského údržbáře, který se při různých příležitostech pokusil dostat do Pákistánu a Afghánistánu s cílem najít vůdce Al-Káidy. Snímek navazuje na komedie Sachy Barona Cohena Borat, Bruno a Diktátor. (Filmbox)

Recenze (41)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale ja hovorím o NEFAŠISTICKÝCH autách!!“ Borat bol bomba, Bruno oveľa menšia, ale Dikátorom Larry Charles opäť vysadoll na koňa. Aby nakrútil Army of One. Najslabší film svojej kariéry. Najabsurdnejšie na tom je to, že snímka vznikla na základe skutočných udalostí. To je proste neuveriteľné. Neviem, ako by sa niečo natoľko obskúrne dalo sfilmovať tak, aby sa na to dalo pozerať. Ale Larry Charles ten spôsob nenašiel. Obludný Nicolas Cage v príbehu chorého muža, ktorý rozhodne nemal behať po slobode, ale mala mu byť poskytnutá odborná pomoc. Vôbec neviem, čo si o tom mám myslieť, ale viem, že ma to nebavilo a cítil som sa ako keby som vyfasoval dva roky nepodmienečne v Ilave. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Do prdele co se to děje s těmi komediemi?! Jo, že Nick v kleci už je v píči to je nějakej čas známá věc a průměrnej USS Indianapolis ho v tý záplavě sraček z bahna nezvednul, takže to chápu, ale co nechápu je zmršení takhle solidního komediálního námětu a už vůbec nechápu režiséra. Dělal tohle sakra ten stejnej týpek co natočil Borata a Diktátora??? Jestli jo, tak asi před tím musel prodělat totální lobotomii jinak si to nedokážu vysvětlit. Možná dva až tři dobrý vtipy tu jsou, ale před odpadem to nezachrání. Už jenom z principu.5% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Má to hodně solidní záseky. Tedy hlavně když se Gary konečně dostane do Pakistánu, ale na předchozí filmy, ve kterých válel Baron to nemá. Cageovi nelze upřít snahu. Pošahaného Amíka zmákl na jedničku s hvězdičkou. Jenže jaksi chybí ten správný důvod pustit si film někdy znovu. 40% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Borata a Diktátora jsem čekal něco trochu jinýho než jsem nakonec dostal. Ne že by to bylo špatný, ale nic moc se tam neděje a když si odmyslim Cageův divnej hlas, tak ta postava je vlastně docela normální a navíc mi občas nebyla moc sympatická. Špatnej film to neni, jen takovej obyčejně výstřední. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak predstavte si. Vraj podľa skutočnej udalosti. No kto by to bol povedal, že tento svet je plný takých čudných, prečudesných ľudkov. Síce je to asi pochopiteľné, pretože ľudská rozmanitosť charakterov a ich pohnútok je obrovská, dokonca ktovie či je tomu vlastne niekde koniec. V každom prípade Army of One je bláznivý príbeh o jednom bláznovi, s veľa bláznivými scénkami a bláznivými hláškami. Hrozná blbina, ale určite sa dá na to pozerať. Tu aspoň vidno, čo všetko môže človek dokázať, keď si ide za svojim, hlava-nehlava. Hlavne treba mať pohotové ústa, ktoré sa nikdy nezavrú, len melú a melú. A ľudia často spravia aj nemožné, len aby sa dostali z ich dosahu. 65/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo bejt? Ta jedna patří tobě Kejdži, protože tě upřímně lituju. Smál jsem se jen tomu co to kurva má bejt. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na svete je naozaj veľa retardov, ale Gary Faulkner je určite jedným z najväčších. Nepochopiteľné, akým ľuďom sa dáva publicita.  A dokonca natočí o nich film. Ale v tomto smere neľutujem. Napriek obrovskej kritike na Cagea však myslím, že mu táto rola sadla a fakt sa dalo aj zasmiať, najmä keď bol v tom Pakistane. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Antikonvence jak vyšitá..🤣 To, že si Nick dělá co chce, vím už nějaký čas, ale že je komediant na takové úrovni, jsem dost podcenila. O to víc jsem si dabl projekci (2x za sebou) užila a budu používat pravidelně jako terapii proti všem nasraným ksichtům kolem. A že jich je 🤢😕😖😟... ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Nick Cage je zase jednou geniální! Snesl bych ale víc vtipu a ještě víc ujetosti, protože k dokonalosti vyprávění Borata se to bohužel nepřiblížilo. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela ustřelená záležitost, která se pořád drží v přiměřených mezích, než jsme u Charlese zvyklí. Zápletka o cvokovi, který se snaží odrovnat Bin Ladina je v celku originální a najde si své momenty. Cage hraje Garyho hodně crazy, nicméně mě místy jeho přehrávání otravovalo. Z větší části se jedná o ztřeštěnou konverzačku, která ničím zásadním nevyniká, ale určitě si nezaslouží nálepky podprůměrné komedie. Nakonec to rychle uteklo a nikdy ve mě nepanoval pocit, že bych se nudil nebo byl znechucený.......5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze to mohla byt celkom pozeratelna komedia aj s tymto dost priemernym scenarom, ktory nie je prilis nabitý vtipmi, keby bol v hlavnej ulohe nejaky skutocne vtipny herec. A tym Cage nie je. Nie ze by sa nesnazil. Hra jak o zivot a tentoraz jeho prehravanie k ulohe, ktoru hra, sedi. Bohuzial proste nie je vtipny ale iba divny. Jeden dobry vtip o tom, ze tam vyzera ako v Con Air je malo. Cely cas ma hlas jak keby si priskripol v zipse vajcia a tak neustale keca a keca a keca a po chvili si uvedomite, ze tie kecy nie su nielen vtipne ale ani nijak zaujimave. Proste jak bezne zenske nekonecne kecy. Vdaka par zaberom na skutocneho Faulknera ma napadlo, ze tvorcovia to snad mysleli skôr ako nejaky zivotopis ako komediu. Ale ani ako zivotopis o extravagantnom redneckovi to prilis nefunguje. Je to vlastne nuda. Len trochu bizarna. Vysledok dokazuje, ze Cage na to stale ma a aj sa snazi, ale chcelo by to konecne kurva dobry projekt. 4/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle debil docela bavil.. Není to nic kulervoucího, ale věřím, že Faulkner takhle nějak asi fakt funguje a podle toho co jsem viděl na youtubu si ho Cage dal docela přesně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem doufal, že by to mohla být sranda, ale tenhle film o člověku, který se na vlastní pěst rozhodl zabít Usámu, mi spíše vadil. Nicolase Cage mám rád, ale tady mi jeho postava prostě vadila a je celkem jedno, jestli je to podle skutečné události, nebo ne. Ten člověk je divný a nevím, proč bych ho měl sledovat. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Já vím, že jsem asi divný, ale léta tvrdím, že Nicolas Cage je patrně nejlepší herec na planetě. Možná až tak dobrý, až mu je naše planeta malá. Ale vážně - Nick je patrně fajn chlap, který prostě jen rád hraje prakticky v čemkoliv, co mu je nabídnuto, takže jde (zejména v poslední době) o neskutečné s*ačky. Tohle mi ale přišlo daleko nad průměrem, možná mnohem výš, než jsem čekal. Cage tu hraje sice opět jak o život (ostatně tento patrně jediný současný průkopník ryze expresivního herectví to ani jinak neumí), ale tentokrát je to příjemně uvěřitelný pošuk, jehož eskapády mě poměrně často rozesmály... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pan Klec zase stupil vedla, nema komedialny talent, najlepsie mu idu roly detektivov ktori potieraju zlo vo filmoch ako 8 mm. Viem ze toten Gery Fledr bol realnou postavou - a mozno ze este zije a viem ze aj ked Karavan Obama.... ne, Bungalov Obama ..... to je jedno, vypadlo mi meno ....oznamoval smrt tohoto Usamu, tak ze to boli realne zabery. Kazdopadne nuda, podpriemer, najslabsi film rezisera Larryho Charlesa : 7 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí nechat.N.Cage hraje celkem živelně,přehrává,ale je to lepší než to chcípání v jinejch filmech,ve kterejch v poslední době hrál.Ovšem film je příšernej,nevim ,asi má nějakej význam pro amíky,ale mě přišel rozeřvanej,trapnej,ale hlavně nevtipnej.20%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto sa nedá pozerať na triezvo. Ako zhulený by si to človek asi užil, neviem. A ak je to podľa skutočnej udalosti, tak tu zlyhal ľudský faktor a takého človeka mali niekde zavrieť na liečenie a nie ho pustiť do sveta a robiť o ňo film. Jedna upotená za užvaneného Cagea, ktorému to sadlo. 1 z 5 ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Koncept je bizár a Cage je klasicky extrémne over the top, ale... prekvapivo to ukrutne nudilo. V tejto polohe to nefungovalo ani ako indie, ani ako true story. Proste nuda. ()

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Reklama

Reklama