Reklama

Reklama

Americká žena

  • USA American Woman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Deb (Sienna Millerová) se nikdy neostýchala být černou ovcí rodiny. Byla mladá, když se jí narodila dcera Bridget, Bridget byla mladá, když se jí narodil syn Jesse, a všichni tři vedli víceméně šťastný život v jejich pensylvánském městečku. Pak si ale Bridget jednou večer vyjde se svým bývalým přítelem – Jesseho otcem – a nikdy se nevrátí. Debina sestra i matka zapojí všechny místní do důkladného pátrání, ale bez úspěchu. Čas plyne, bolest postupně polevuje a Deb se rozhodne jít dál, zatímco vychovává Jesseho sama. Začne novou kariéru a najde si přítele Chrise, charismatického stavebního dělníka a muzikanta. Když už se zdá, že svou zdrcující ztrátu překonala, na světlo vyplují nové skutečnosti, které všechno změní. (Cinemax)

(více)

Recenze (41)

castor 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co Jake Scott představil divákům Svět podle Mallory. Zatímco nezávislému dramatu tehdy vévodila mladá prostitutka, ani Sienna Miller není zrovna neviňátko. Dohaduje se s rodinou i svou dcerou, kterou měla velmi mladá, chlastá, mění práce, flámuje, randí. Svou lehkovážnost přehodnotí poté, co se její dcera nevrátí domů z večeře s otcem svého dítěte. A právě na vnuka i přes policejní pátrání zůstává sama a postupně se mění v cílevědomou a zodpovědnou ženu. Scénárista Brad Ingelsby má za sebou třeba soustředěné drama Pryč od pece nebo oceňovanou sérii Mare z Easttownu. Neveselé osudy a náznak snad světlých zítřků mu prostě jdou. I tenhle kus má výbornou atmosféru, silné momenty, hmatatelné emoce, navíc si režisér od slavného táty Ridleyho vypůjčil renomovaného kameramana Johna Mathiesona. No a hlavně má Siennu Miller, která si nominaci na nějakou hereckou cenu zasloužila. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ filmov, malý-veľký film zo zapadlého mestečka... Súdiť film len podľa názvu, tak si to asi nikdy nepustím a to by bola chyba. Osobne nechápem prečo sa tento film nepresadil viac, pretože výkon S. Millerovej je doslova oscarový a za podobné role ho často herečky dostávajú. Nič to však nemení na tom, že je to skvelá rodinná dráma, výborne rozohraná i zahraná. Prechod hlavnej postavy od ľahkovážnej až po cieľavedomú a zrelú ženu je výborný. V záverečnej silnej scéne som si zvlášť uvedomil silu hudby a jej význam vo filme. Je to síce iba pár tónov , ale veľmi pomáhajú navodiť silnú atmosféru a aspoň trochu priblížiť ten strašný pocit matky, ktorý na mieste činu zažíva. Pre mňa neprávom nepovšimnutý film, dúfam, že si ho aj kvôli môjmu hodnoteniu všimne zopár ľudí a dá mu šancu.  +++ A áno, Jake Scott je synom slávneho Ridleyho Scotta. +++ 80%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ako by som Vám opísal dojmy po skončení filmu... Asi ako, ked' ochutnáte niekoho polievku na lyžičke, ktorú práve varí a zamyslene poviete, že "hmmm...niečo tomu chýba". Tak tam trošku, ale fakt len trošku, dosypete štipku Aaron Paula a hned' to má tu pravú chuť, hoci i bez tej štipky sa tá polievka dá zožrať. Bohužial šéfkuchár spoliehal, že nás nakrmi mäsom Sienny Miller, no zabudol, že sú tu i vegetariáni a vegáni... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To, že Sienna Miller nebola za úlohu "American Woman" ani len nominovaná na Oscara, budem odo dnešného dňa považovať za jednu z najväčších krívd spôsobených akadémiou. Nehovoriac o tom, že tento film je takmer neznámy a to aj napriek silnému obsadeniu. Nie príliš dramaturgicky presne nalinkovaný film vo mne vyvolával neustále otázku, za čo všetko zlé a dobré si môžeme skutočne sami vlastnými činmi a čo je skrátka iba zhoda okolností a nezmôžeme s tým nič. Milovníci sociálnych drám z prostredia malomestskej americkej robotníckej triedy si prídu na svoje, len treba akceptovať fakt, že postavy majú rodinné domy, takže pojem sociálna dráma treba chápať v každej lokalite na Zemi, ale aj v USA, odlišne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa vie pod tým absolútne najmenej zaujímavým názvom filmu dokáže skrývať skutočne skvelý film na večer. "American Woman" by som ohodnotil ako vynikajúci film. A hoci sa to v úvode tak nejavilo, tak nakoniec sa naša hlavná hrdinka Deb ukázala ako oveľa zaujímavejšia postava, než pôsobila na prvý pohľad. A Sienna Miller podala skutočne vynikajúci výkon. No nemyslím si, že film je postavený len na nej. Aaron Paul je veľmi sympatický a okrem toho budú mať medzi sebou aj veľmi dobrú chémiu. A fungovalo to veľmi dobre. Obsah toho o filme moc nehovorí a vyzerá to, že má veľmi jednoduchý koncept. No tento film je podľa mňa viac než len príbeh ženy, ktorej zmizla dcéra a neustále sa po nej pátra. Je tam toho oveľa viac. Myslím si, že film veľmi dobre otvára aj iné témy. Medzi inými problémy v rodine, násilie na ženách, na deťoch, neveru, budovanie svojho života úplne od začiatku a podobne. Je skvelé hlavne sledovať ako sa Deb postupne mení a ako ju jednotlivé udalosti posúvajú v živote ďalej. A nech to znie akokoľvek hrozne, tak práve zmiznutie jej dcéry ju dokázalo postaviť na nohy. A hoci to najprv vyzeralo, že sa kompletne zosype a celá situácia sa jej vymkne spod kontroly, začne robiť pre seba oveľa viac. Postaví sa na nohy, ukončí svoje vzťahy, ktoré nikam nevedú, vráti sa k štúdiu, nájde si prácu a podobne. Okrem toho je tu ešte aj jedna skvelá scénka, kde sa Deb stretne s otcom svojho vnuka. A budú spolu viesť skutočne skvelé a silné dialógy. A je v tom veľmi veľká dávka srdca a úprimnosti. Ľudia dokážu pod tlakom všetkého spraviť alebo povedať tie úplne najhoršie veci. Najmä ak môžu niekoho obviniť. A všetko ostatné im je jedno. V tomto to funguje skvele. Takže celková atmosféra filmu vynikajúca. Postavy sú super, príbeh je silný a celé ma to skutočne dostalo. Ak by som mal filmu vytknúť čokoľvek, a hovorím absolútne čokoľvek, tak by som asi od neho chcel, aby mi lepšie popísal plynutie času v jednotlivých častiach. A možno aby som mal aspoň predstavu, v ktorom roku sa práve nachádzame. Presuny do budúcnosti sú síce plynulé a nestrácal som sa v nich, ale musel som hádať asi koľko rokov mohlo uplynúť. A film to mohol len jednoducho povedať. Ale inak si myslím, že film svoju rolu zvládol veľmi dobre. Podal nám silný príbeh s dobrou hlavnou hrdinkou a vyťažil zo svojho potenciálu skutočne asi najviac čo mohol. A myslím si, že je určite hodný vášho času. Hodnotenie: A ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Název a prvních 15 minut nic moc, ale pak se film rozběhne a paní Millerová to rozbalí ve velkém hereckém stylu. Závěr by se dal nazvat jako Život začíná ve čtyřicítce, to by ale hlavní hrdinka nesměla mít naloženo tolik, co nemívají za celý život čtyři lidé nebo z čeho by jiného porazilo už v první třetině. Fešanda je naprosto vynikající, ženská do voza aj do koča. Že byl její výkon Filmovou akademií přehlédnutý, je smutné. 111 minut nesleze z obrazovky a je na co koukat v každém partu. Film nebude pro každého, v podstatě se jedná o komorní drama. Emoce, bolest a sem tam špetka radosti či úsměvu, ale jinak celkem depka. Aaron Paul opět skvělý. Můj soukromý název: Sienna jede bomby. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde čakáte celý čas na odhalenie, na zvrat udalostí. Ono to nakoniec nejak tak príde v záverečnej polhodine, ale nie tak silno, ako som očakával. Čakal som vyhrotenejší záver, ten žiaľ neprišiel. Takže nakoneic je to len priemerná dráma z priemerného, nie práve vydareného života. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert výborné Sienny Miller, kolem níž je vystavěno hutné drama s až nepříjemně mrazivými konturami. Režisér Jake Scott tedy stvořil realisticky civilní příběh, který se víceméně může stát komukoliv z nás. Jediným nedostatkem je tedy až moc dlouhá stopáž, která bohužel obsahuje několik hluchých míst a tím pádem i zbytečné odchýlení od hlavní příběhové linie ženy, která se vlivem tragických životních událostí mění a posouvá se v životě dále. Co tedy dodat na závěr? American Woman je jedním z těch "menších" filmů, který se většinovému spektru diváků ani nedostane do hledáčku. A je to vážně škoda, jelikož je to výtečně vystavěné drama, které ve Vás bude rezonovat ještě hodně dlouho. Skvělá práce! „You're a great mother. That never changed.“ ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Divím se nízkému hodnocení, protože film má dobrý děj, dobrý scénář a je dobře zahraný. Sienna Miller si skutečně zasloužila za tuto roli Oscara. Příběh matky, která přijde o svou jedinou dceru a vychovává svého vnuka. Deborah není zrovna ukázkovým typem matky. S muži má komplikované vztahy a svou dceru Bridget měla v šestnácti letech. Přesto v sobě najde sílu, jako málokterá. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Slušná americká dráma o postupnej premene ľahkovážnej ženy od aloholičky, sexističky , naruživej fajčiarky po zrelú inteligenciou dospeláčku. Milovníkom dramatických  príbehov by tento film rozhodne nemal ujsť. Už len kvôli skvelemu hereckému výkonu hlavnej predstaviteľky. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Americká žena na americkém venkově tvrdý chleba má, chtělo by se napsat. Faktem je, že zezačátku si o tu životní nakládačku přímo říkala. Pak už sledujeme solidní studii postavy, které tragédie změnila život. Možná film osloví více ženský publikum, ale i u mě aspoň slabší čtyřka. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto bolo seriozne tápanie v hmle. Tak či tak by to bola nezáživná tuctovka, mohli aspoň vymyslieť nejaku storku jej zmiznutia, niečo zaujímavé. Ni namiesto toho dve hodiny sledujeme život jednej polovyžitej kurvy, ako nevie čo so sebou, čo so životom a ako robí zlé rozhodnutia, resp ako ju osud nenávidí a nonstop ju potápa. Vážne sme potrebovali ďalší takýto film? len za Millerku a jednu podarenú hádaciu scénu 1 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

American Woman je přesně tím typem filmu, kterému věřím, že si z něj odnesu opravdu silný filmový zážitek, neboť tyto sociální dramata většinou nabízí spousta emocí a vyhrocených dramatických situací, které dokážou strhnout a zaujmout, a právě zápletka Americké ženy k těmto situacím doslova vybízela, nicméně jen těžko mě někdo ve výsledku nakonec dokáže přesvědčit, že zde z toho tvůrci dokázali vytěžit tolik, kolik jim daný námět skutečně nabízel. Nedokázali, a to ani zdaleka. Proč se tak stalo, je ale docela těžké vysvětlit, neboť situace hlavní hrdinky je poměrně dost působivě vyhrocená, různé životní epizody, do kterých se dostává, nejsou zrovna dvakrát přívětivé, a jejich zpracování je intenzivní a přesvědčivé, a to i díky skvělému obsazení, samozřejmě v čele s výtečnou Siennou Miller, atmosféra je též podána vážně trefně, tedy syrově a výrazně, nicméně přesto všechno se mi celý ten příběh zdál až příliš povrchní a odtažitý, bez skutečně silných emocí, kdy tvůrci prakticky ani jednou nedokázali přitlačit na pilu tak, aby z dané situace vyždímali vážně to nejsilnější a nejpůsobivější, takže výsledný dojem z celé té podívané pak zůstává dost za očekáváním a s jemným nádechem rozpačitosti. Závěr filmu jinak musím označit za sice smutný, nicméně musím zopakovat, aby mě to emočně nějak zasáhlo, a následně i dodalo pocit jakési katarze, to bohužel tvrdit nemohu. I tak se ale jedná o podívanou, která jistě stojí za pozornost, jen prostě mi tam chyběly ty správné intenzivní vlny, které by to dokázaly povýšit na trochu jiný level. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

dobrý scénář ale udělat z toho frašku to byl záměr?Millerová pojala roli matky která přišla o dceru dosti teatrálně.Až zbytečně přehrávala.Jakože neohrožená schopná se postavit všemu a všem.Zbytek herců své postavy ztvárnil úměrně. ()

Reklama

Reklama