Reklama

Reklama

Barry Seal: Nebeský gauner

  • USA American Made (více)
Trailer 1

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (539)

Rominator 

všechny recenze uživatele

TWA pilot Barry Seal (Tom Cruise) je rekrutován CIA, aby pořizoval letecké snímky vojenských základen ve Střední Americe. Nezůstane pouze u toho, protože také pašuje drogy, zbraně a vojáky... Výborný Cruise táhne celý film a jakákoliv další filmová postava nemá vůbec šanci nebo prostor, aby zaujala. Hodně pobavila scéna, kde Barry líčí problémy s úschovou peněz, kterých má nadbytek. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 134.9 miliónov $ | American Gangser Light Edition. Podobné témata vo filmoch a seriáloch ma vždy bavili, a po skvelých Narcos tu máme ďaľšiu práškovú jazdu, tentokrát s Cruisom, ktorého som naposledy videl v takej hereckej forme v Edge of Tomorrow. Chýba tomu síce ta hlbšia rovina z amerického gangstra, ale evidente to film nemal ani v cieľu. Škoda, pretože to mohla byť plnohodnotná záležitosť. Fungujúca komediálna linka v podobnej žánrovke je fakt neobvyklý jav... :) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Novodobý Scorsese, na kterého se kouká stejně dobře jako do přeplněné peněženky, ale zároveň ztělesňuje skutečnost, že momentálně nikdo vyprávět tak soudržně jako legendární Márty neumí. Barry Seal chce podat hodně komplexní a vyváženou story, ale ve finále nabízí strašlivě málo prostoru pro vedlejší postavy a kromě okázalé práce se sebeuvědomělým střihem a hudbou nic nového do fanouškovské truhličky nepřináší. Bavil mě Cruise, příjemné tempo a pozitivní feeling, byť se vždy úplně neslučoval s událostmi zde popisovanými, ale po chvíli mi zůstávají v hlavě jen povedené fragmenty, nikoli povedený film. Slušných 70%, už jen za nesporný potenciál Sarah Wright pro méně přístupné role, jejichž představy drze podněcovala. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Vlkem z Wall Street čistě náhodná. Tonda Cruise potvrzuje svou univerzálnost a po posledních dvou přešlapech do toho zase pěkně šĺapnul a nemá problém s jakoukoliv rolí. Barry Seal mu sednul jak ulitý a přestože se Leo dostal ještě o stupínek výše, vůbec to nevadí, protože podobných látek není nikdy dost. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

CIA, DEA, AFT, FBI, Biely dom, Reagan, Contras, Escobar, kartely, Noriega, nejaký šerif, Sovieti a nakoniec aj Iránci! Kto snáď stále pochybuje, že na svete je všetko so všetkým prepojené, nech si pozrie Barryho Seala. Len škoda, že občianske vojny v Latinskej Amerike a predaj drog v skutočnosti až taká sranda ako tento film neboli, nie sú a nikdy nebudú. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • U.S. Customs and Border Protection (CBP) létají s letady Super King Air 350ER nebo 200. Avšak ve filmu letí s Beechcraft C 90GTx King Air, který poprvé vzlétl až dlouho po Barryho smrti. (Maulincio)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v USA a Kolumbii, a to aj priamo v meste Medellin. (MikaelSVK)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Liman a vesmírný Tomb Raider

Liman a vesmírný Tomb Raider

09.06.2017

Doug Liman (Na hraně zítřka) utekl od x-menovského Gambita a DCčkové Justice League Dark a momentálně se soustředí na dystopickou sci-fi Chaos Walking, v níž se po boku Daisy Ridley (Star Wars: Síla… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama