Reklama

Reklama

Barry Seal: Nebeský gauner

  • USA American Made (více)
Trailer 1

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (CinemArt)

(více)

Recenze (539)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Tyhle životopisný filmy o hajzlících jsou dost dobrá podívaná. Všechno stojí a padá na hlavní postavě, Cruise nedal prakticky nikomu jinýmu šanci vyniknout. Sám tenhle film táhl a v pohodě taky utáhl - 75 %. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Hodně pohodová a zábavná podivaná. Ale řikám si, že skutečnost takhle lehkovážná a bezstarostná určitě nebyla. Když jste člověk, kterej neni ani psychopat, sociopat, násilník nebo vrah, určitě nebudete mít klidný spaní, když děláte pro CIA a zároveň pašujete zbraně nebo drogy. Normální člověk by prostě celou dobu žil v obavách, kdy si na něj jedna nebo druhá strana došlápne. Dramatičtější a vypjatější scény mi hodně chyběly a nakonec jsem měl pocit, že život Barryho Seala byla jedna velká párty, aŕ už v oblacích nebo na zemi. Nicméně zábavnost se tomuhle zpracování "dle skutečný události" upřít rozhodně nedá (životopisný filmy moc nevyhledávám) a Tom Cruise si roli pořádně užíval, za což letí třetí silná hvězda. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Doug Liman dokázal natočit poutavý příběh podle skutečné události. Pouze prvních pár minut bylo vlažných, ale poté se vydáte s Barrym Sealem na dlouhý a podivný let, kdy pilot nezastaví ani v samotném závěru. Film jsem si užil podobně jako snímek „Týpci a zbraně“, oba projekty mají dost podobné elementy a spojuje je jednoduchá dokonalost. Filmu není co vytknout, Tom Cruise se do role skvěle hodí a nejde s Barrym než sympatizovat. Takových filmů by to chtělo víc. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Výborný, výborný, výborný. Příběh, o kterém jsem neměl šajna, svižně vyprávěný, fajnově zahraný, skvěle natočený a v pravdě neuvěřitelný příběh o nebetyčné drzosti. Jeden z nejlepších příběhů roku. Vysoce doporučeníhodné. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pěkný hajzlík byl ten Barry. Až se nechce věřit, že to všechno mohl stíhat. Prakticky podváděl všechny ty, se kterými zároveň spolupracoval. Tom Cruise je jako dělaný pro podobné role a už se těším na další Mission impossible. Velmi dobrý triller, ze kterého je mi trochu smutno (nebo dost!). ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Kokain jsem viděl před hodně lety a Obchodníka se smrtí taky ale tohle mi to oboje hodně připomínalo. Bylo to přímočaré a zábavné. A hlavně to byl celkem nenápadný film, na který jsem narazil pročítáním internetových novin. O to větší překvapení to bylo. Za mě paráda… ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jsem jen gringo, co vždycky doručí..." Zajímavě zrežírované komediální drama na základě skutečné, až bizarní, postavy. Prachy jsou, holt, vždy na prvním místě! ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Velice zábavně podaný životopisný film připomínající Vlka z Wall Street nejen podobným tématem, ale i stylem, jakým je natočen. Že se zde neřeší nějaké morální dilema mi nevadí, jen je škoda, že žádné z hrdinových zaškobrtnutí není nijak víc zdůrazněno, vždyť i kdyby se hrdina posral, tak by rázem vždy přišel hodný agent a dal mu nové čisté trenky. Proto tento film hodnotím čistě jako entertainment - pohledný Tom Cruise, cool létání s tunami kokainu, senza přátelství s drogovými gangstery a jako třešnička na dortu neuvěřitelně sexy manželka. Jako nevadí mi to, ale tvrdší životopisné drama by také bylo zajímavé. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Vlk z Wall Street v oblacích. Má to vše co by tenhle typ filmu měl být a skvěle se na to kouká. Uvolněná oku lahodící jízda, s výborným tempem, spoustou vtipných scén (probuzení křídlem, tenhle vtip ti oplatím a další) a v neposlední řadě až neuvěřitelným příběhem. Jsem rád, že má očekávání byla naplněna. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Efektná jednohubka, pri ktorej vidíme hlavného hrdinu, ktorý sa necháva unášať tým čo mu príde pod nos. Má neskutočne prívetívú manželku a spolu nám ukážu ako sa dokáže rodina s deťmi pobaliť za dve hodiny a odísť na iné miesto a navždy zanechať to pôvodné. Tým, že témou sú drogy, ich prevoz, vzťahy s drogovým kartelom, CIA atď, film má až priveľmi nádych komédie, akoby to celé bola brnkačka, akoby všetko klapalo a vždy to vyzeralo cool. Snímka príjemne odsýpa vďaka skvelému strihu a peknému vizuálu, ale chýba jej vážnosť témy a vývoj hrdinu. Je to skrátka len týpek, ktorý prijíma to čo sa od neho vyžaduje a v druhom rade to začne plniť. Skrz vyprávanie spojené s dobovými popovými songami a vyprávačom prehovárajúcim do príbehu ide o vykrádačku Scorseseho.  Film drží nad vodou Tom Cruise, ktorý ma opäť raz presvedčil, že si vie dokonale vybrať v čom bude hrať. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Svizna oddychovka, ktera se nesnazi mit nejaky presah. Zabavne odvypraveny pribeh, doporucuju 85%, 5/5* ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Kokain Johnny Depp pašuje drogy do USA nevtipně, tady se Tom Cruise snaží se šarmem a vtipem. To je jediný rozdíl asi tak. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, vtipná a dobrodružná jazda, zbavená všetkých emócií a dramatických momentov, ktorá ale ani na minútku nenudí! Opäť skvelý Tom ako pašerák, ktorému ako zázrakom skoro (!) všetko prejde. Pach z Vlka z Wall Street/Obchodník so smrťou je z toho cítiť na sto honov (v niekoľkých scénach som mal pocit, ze ide takmer o citáciu!), ale bavil som sa. Taktiež prekvapil absolútny záver, takže palec nahor! ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že si tuhle roli Tom užil :). A je to vidět, od začátku do konce napínavé, zajímavé, parádně natočené a odehrané. Prostě paráda. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Šel bych s klidem na 4, ale v poslední půl hodině ustoupila ta příjemná zábavná svěžest a Cruise silně nad věcí a na plátno se dostavila vážnější nota, které se film umně něco přes hodinu vyhýbal. Zase je vidět jak moc si to Tom Cruise užíval a zase to celý stojí na něm. Je to pohodová oddychovka, ale kdyby v závěru zůstala u svého feelingu, udělala by líp. Takhle hodně solidní 3. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus tam bylo až moc úsměvů ala "Tom Cruise" a po zhlédnuté sérii Narcos mi pořád ve filmu něco chybělo,ale nenudil jsem se. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zdařile natočený film, u kterého mi však od začátku vlastně chyběla motivace se na něj dívat. Barry je podnikavý a schopný prevít, který pozná klasickou odysseu lumpíků, co to hrají na dvě strany. Nejde tedy o to, co se stane, ale jak se k Barry k vrcholu dostane. A je vidět, že si to užil. Hodnotil bych spíše 3 hvězdami, ale řemeslo tvůrci odvedli opravdu povedeně. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Problémem Barryho Seala je, že vypráví podobný příběh jako již řada filmů před ním: Obchodník se smrtí, Kokain a já nevím který ještě. Styl vyprávění je rovněž podobný - takový ten nad věcí vedený komentář s příměsí ironie - a tak jediná věc, kterou film vybočuje, je to létání. To je super a řada leteckých záběrů je úchvatných. Trochu smutné je, že když si člověk o Barrym něco přečte, zjistí, že film je snůška spekulací a fabulací - jakoby snad samotný život pašeráka nestačil. Škoda ... ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Liman a vesmírný Tomb Raider

Liman a vesmírný Tomb Raider

09.06.2017

Doug Liman (Na hraně zítřka) utekl od x-menovského Gambita a DCčkové Justice League Dark a momentálně se soustředí na dystopickou sci-fi Chaos Walking, v níž se po boku Daisy Ridley (Star Wars: Síla… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama