Reklama

Reklama

Barry Seal: Nebeský gauner

  • USA American Made (více)
Trailer 1

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (CinemArt)

(více)

Recenze (539)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Kiny prochází bez velkého marketingového boomu, ale o to více potěší, obzvlášť fanoušky seriálu Narcos. Životopisný film s dávkou humoru a osmdesátkovým nádechem. Tom Cruise je tady parádní, ale tohle těží především o dobře sepsaném příběhu podle skutečné události. Jak málo stačí, aby člověk spadl do jedné smyčky, ze které se už nedá jen tak dostat a která vás úplně pohltí. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Doup? Wáj not! Po egyptské Plavbě k Mámě, se Tomík proletěl a vydělal si větší pytlíček peněz. Místní zloděj DžejBí si vezme sebou pár pytlíčku, pablik je nosí ve svém kaktusovém bouráku a ještě se diví, že dostal pobyt zdarma v místním hostelu prizn. Malá ochutnávka zkazí kšefty našemu retro pašeráčkovi. Nakonec všechno skončí selfie v letadle, kterou skvělé naplánovali ve Wajt Hauzu. Aby nás to nemrzelo dostane Tom ještě benefit džob. :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud Vás stejně jako mě zaujal seriál Narcos a současně se vyžíváte v tragických koncích, tak tento počin je vám jako šitý na míru. Tom Cruise vypadá, že se pro roli Barryho Seala narodil, což diváka donutí uznat, že nějaký ten talent asi pobral. Nad praktikami CIA a DEA zůstává rozum stát. 81% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Nato že ide s veľkej časti o životopisný film tak je Nebeský Gauner fajn oddychová záležitosť čo sa neberie vážne. Je dynamická, šmrncnutá retro prvkami, atmosférou a s Cruisom ktorý si to herecky zobral celé na seba. Veľkú dieru do sveta film nespravil a po rokoch je stále dosť nenápadný ale pri druhom vzhliadnutí po piatich rokoch ma bavil tak isto. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Barry Seal: „Chlapci. Nie je to o priestore, jasné? Ide o hmotnosť.“ Ak označíme film tohto typu „cruisovka“, dostaneme presne očakávané. Film, ktorý vás udrží v bdelom stave, lebo čas odsýpa vďaka scénam, ktoré sa neustále striedajú a držia vás v napätí. Je to dostatočne zábavné a vďaka Tomovi svieže. Pilotuje lietadlo, užíva si ľahko (či ťažko?) nadobudnutý balík peňazí. Diváka pobaví, že to lietadlo pilotuje osobne, že je to skutočný príbeh a mňa oslovilo niekoľko zaujímavostí: Pobavila ma najmä postava Monty 'Schafer' a tiež švagor JB (o ktorom sa v zaujímavostiach píše, že je jedna z mála vymyslených postáv). Odporúčam pozrieť si, ako vyzeral skutočný Barry Seal! Múdro zostrihané - s použitím dokumentárnych záberov. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak bacha Tomík je zpátky ve hře a po tragickém výkonu v Můmiijce dokazuje, že ho ještě nemůžeme spláchnout do filmovych hajzlíků! Od první minuty to má šílené koule a i když je zde akce pomálu, divák nemá šanci vydechnout!! Skvělý hudební doprovod, autentické záběry a příběh nejfrajerštějšiho letce escobarovi doby!! Fičák! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Barry Tuleň je další velkolepou spoluprací pánů Limana a Cruise, kteří předvedli parádní filmové hrátky ve sci-fi skvostu Na hraně zítřka. Aby se spolu sešli ještě předtím, než usednou za kamery plánovaného sequelu výše zmíněného filmu, vybrali si ke spolupráci nám v Evropě zcela neopředený příběh na pozadí obrovské drogové kauzy v pařátech samotného Pabla Escobara. O něm jsem se konkrétně dozvěděl také až letos v létě prostřednictvím televizního seriálu Narcos, o Barrym jsem ale v životě neslyšel. Když jsem však na jaře narazil náhodou na trailer, cosi mi našeptávalo, abych dal jednou filmu šanci. Dnes konečně přišla a já se zase leccos přiučil. Samosebou lze pochybovat o tom, zda byla jeho životní cesta plná riskantního jednání a záplav hotovostí opravdu taková, jak je vykreslena v této adaptaci. Nejsem ale hoden, abych nad tím další dvě hodiny bloumal, takže jen shrnu, že jsem si (jak bylo očekáváno) užil ty dvě předchozí. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Na druhý pokus v krátkom časovom úseku to so snímkou nesúcou vo svojom názve prívlastok "american" tentokrát dopadlo lepšie. Tom Cruise našťastie nestarne po vzore Neesona či Cagea a stále má dobrý nos na zaujímavé projekty. Tentoraz sa pustil do filmu podľa skutočných udalostí, ktorý v dobe, kedy snáď každý druhý človek fičí na seriáli Narcos, jednoducho musí zaujať. Namiesto osvedčeného pohľadu na boj s Medellínskym kartelom nám však American Made predostiera túto tému prostredníctvom osudu jedného zdanlivo bežného pilota, z ktorého sa súhrou (ne)šťastných okolností stáva úspešný pašerák drog. Príbeh, pripomínajúci štýlom rozprávania Scorseseho Vlka z Wall Street, je pritom šikovne zabalený do poriadne svižnej jazdy (alebo v tomto prípade letu?), ktorá sa možno trochu prekvapujúco takmer v žiadnom okamihu diania neberie príliš vážne a po jasne vytýčenej trase smeruje až do úplného konca. Kandidátom na prestížne ocenenia sa film síce stane len sotva, avšak ako letný blockbuster funguje viac než dobre. (75%) ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hodně podobné kokainu Natočeno vlastně úplně stejně až bez dojemného konce. Tom Cruise nehraje vůbec špatně, ale k němu se to tak nějak hodí. Spíš je to tuctovka, ale na oskara rozhodně nemá. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tá osemdesiatková kamera a feeling bol boží. Inak solídne nakrútený skutočný príbeh, pri ktorom sa zabavíte, niečo sa dozviete a trochu si užijete život milionárov. 4 z 5 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Energická taškařice s dobrým Cruisem z období vlády Escobara, která většinu času hraje na úsměvnou notu a realitu předkládá velice romanticky. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Zábavně podané politicko-životopisné komedio drama... Tom Cruise vláčen osudem a zájmy tajných služeb po celé střední americe, tam kde je zrovna potřeba podpořit povstalce, svrhnout diktátora atp... Svým způsobem takové Yes man 2... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Fajnový životopisňák, v němž si Tom Cruise střihl další roli pilota, tentokrát pašeráka a dvojitého agenta. Líbilo se mi, jak film přiblížil strasti bohatství a nechyběly zde četné scény, kde nebylo peníze prakticky kam dávat a stávaly se přítěží, která navíc příliš přitahovala pozornost. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(164/2017) / Oddychovka. Možno až moc. Filmík je fakt, že svižný, ale mne by nevadilo keby sa trochu ubralo. Miestami som mal pocit, že pozerám videoklip. Pre Toma inalk rola ako stvorená. (6/10) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Povedená záležitost s Tomem Cruizem, co by v roli pilota, který dostane příležitost lítat pro CIA a pořizovat pro ně důležité fotky. Na cestě se dostane do křížku i s kolumbijcema, pro které začne lítat a pašovat kokain. Aby toho nebylo málo, další zakázka jsou zbraně, potom uprchlíci do vlasti na výcvik a je jasné, že to nedokáže ukočírovat. Jeho jmění stoupá den ode dne a stává se z něj velká osoba, kterou vyhledá i bílý dům. Vše ale jednoho dne končí a jeho všemocnost a ochrana taky. Politika, politika a zas ta politika.. a navíc podle skutečné události. 70% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Už o počátečních titulků mne nadchla skvělá retro atmosféra.. Chvilku trvalo, než jsem se dokázala do filmu "Barry Seal: Nebeský gauner" naplno vžít a naladit se na odlehčenou atmosféru vyprávění.. Ve změti drogového šmodrchance se příjemně orientovalo.. Střih byl fantastický a scény dostatečně sexy, aby to zaujalo.. Jak Toma Cruise nemám příliš v oblibě, tak podobné role mu fakt sedí.. Čistě zážitkový film, který má drive, ale kdybych ho měla někomu druhý den převyprávět, tak to asi nedám dohromady :-D ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsem jedna z mála, která na to nekoukala kvůli Tomu Cruisovi - já ho ráda nemám :D Mě se nelíbí, ale tady mě tedy hezky překvapil :) Role mu za mě sedla jako poklice na hrnec, bylo to svižné, jasné, sem tam hodně moc drog, bylo to hodně zábavné :) Hlavně pokud znáte souvislosti a současně s tím koukáte na seriál Narcos :D To mi najednou plno věcí zapadalo do sebe :) Za mě super :) ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Liman a vesmírný Tomb Raider

Liman a vesmírný Tomb Raider

09.06.2017

Doug Liman (Na hraně zítřka) utekl od x-menovského Gambita a DCčkové Justice League Dark a momentálně se soustředí na dystopickou sci-fi Chaos Walking, v níž se po boku Daisy Ridley (Star Wars: Síla… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama