Reklama

Reklama

Rakvičky a věnečky

(studentský film)
všechny plakáty

Recenze (6)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ve jménu svaté inkvizice nezdeformovaného hodnocení jsem byl vyslán na tenhle film s tím, že mohu být zlý a zákeřný... No, ono bohužel pro mě, není k tomu moc důvodů, film je totiž v rámci studia druhého ročníku asi celkem ucházející, dějem i řemeslem, ovšem autorka má i mnohé neduhy, například je tenhle film černobílý a kamera byla vedená vzácně necitelně a bez kouska pochopení pro potřebu odlišné kompozice, v některých scénách je to bulev bijící. A vřele doporučuju vecpat tvorbu scénáře někomu, kdo nespáchá kostrbaté dialogy s dost podivnou auroelou nepřístupné, rozvrzané nepřístupnosti a tak nějak všeobecně působící jako představa angorského králíčka sešněrovaného rudým podvazkovým pásem. Ale furt je to práce druhého ročníku, je kam se posouvat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skvělý černý humor v černobílém obrazu, s pár drobnými náznaky pro všímavého diváka, výbornou kamerou i střihem, naprosto dokonale zahrané... a fakt mne překvapilo, že to natočila holka. :-) Jo, je to vlastně jen vtip, ale pro chlapa, který dvacet let žije v manželství, je to příjemně osvěžující - podobně jako byl film Teorie tygra. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až bych řekl, typicky česky úsměvné, i v takhle černém pozadí. Vyprávěcí tempo však dost pomalé a takové jako přešlapující na místě (snad kvůlu stopáži?). Trochu švihu by neškodilo. Černobílý formát je fajn, Konvalinková výborná, naopak policista takový mdlý a až se mi mu to policajtšina nechtěla věřit. Ale obecně koukatelná anekdota o zákuscích. A ta rakev z Merkuru super. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Suchý. Suchý. Suchý. Jak já miluju suchý humor. A pokud je to krapánek černější, tím lépe. Jinak Honza Zadražil je tu naprosto geniální, to si řekněme hned na začátek a pokud jde o tempo, tak podle mě je to teda svižné tak akorát, aby film nezabil tu krásnou atmosféru, kterou si celou dobu buduje. K tomu se mi právě hodí i ten šedý tón. Tohle mi opravdu sedlo a i když bych měl spíš nutkání dát ty čtyři, tak nakonec přivřu oko a přihodím. Protože prvotině už jsem pět nedal dlouho, zda-li vůbec kdy. "Tady se nedá dělat vůbec nic…" ()

Reklama

Reklama