Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Buď chlap! Kluci nebrečí! Nechovej se jako teplouš! Pochlap se! Kluci nenosí růžovou, ta je pro holky. Ale proč vlastně? A co dělat v momentě, když se vám chce brečet, ale společnost vám to nedovolí?
Toxická maskulinita je téma, které bývá laickou veřejností často nepochopeno, či dokonce zesměšňováno. Přitom zrovna ona je považována za jednu z hlavních příčin homofobie, sexismu, násilného chování a jiných pro společnost škodlivých projevů agrese. Co to ale ve skutečnosti toxická maskulinita je, jak se projevuje a proč vůbec vzniká? Americká dokumentaristka Jennifer Siebel Newsom se ve spolupráci s The Representation Project vydala po stopách socializace chlapců a mužů současné společnosti. A její zjištění jsou více než znepokojivá. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (2)

domkis 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle mě fakt vzalo. Pochopila jsem, jak je vlastně strašně složitý být ve společnosti mužem. Doporučuju všem, je to skvělý film na zamyšlení se a pochopení, že všichni jsme jen lidi, co mají city. Všichni potřebujeme někdy vyslechnout a dát najevo emoce. A je jedno jestli jsi muž nebo žena. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Dokument hledající souvislosti mezi mediálním obrazem maskulinity a krizí mužnosti. Očividnost dichotomie gentlemanské výchovy, která očekává, že vychová ohleduplné a všímavé muže, oproti chlapáckému pojetí, ke kterému vede společnost své syny ("Nebreč tu jak nějaká 9-ti letá holka!") prostřednictvím médií, sportu i rodinou výchovou. Snaha nejen o kritiku nesmyslnosti očekávat beránky při výchově vlků ale i o ukázku ostrůvků, kde se s city mužů pracuje a jak velké změny lze dosáhnout pouhým vytvořením bezpečného prostoru a nasloucháním. ()

Reklama

Reklama