Reklama

Reklama

Grace a Frankie

(seriál)
  • USA Grace and Frankie
Trailer 1
USA, (2015–2022), 46 h 11 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen, Brooklyn Decker, Ethan Embry, June Diane Raphael, Baron Vaughn, Craig T. Nelson, Geoff Stults (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(94)

Kamarádky nejsou, ale když jim manželé utečou jeden s druhým, slušňačka Grace a excentrická Frankie si v příběhu nominovaném na Emmy k sobě cestu najdou. (Netflix)

Recenze uživatele Tom Riddle k tomuto seriálu (1)

Grace a Frankie (2015) 

V době, kdy se v Americe bouří (hlasitá) menšina odpůrců sňatků gayů a lesbiček, přichází Netflix se ztělesněním jejich noční můry, protože jak se říká, pokud snad nejste LGBT vy nebo váš protějšek, vaše manželství to nijak neovlivní, že ano. Když už je to konečně legální, Robert (Martin Sheen) a Sol (Sam Waterston), dlouholetí pracovní partneři, se rozhodnou jít s pravdou ven, a kvůli utajované lásce po nějakých čtyřiceti letech opustit svoje manželky. A tak jsou teď Grace (na takřka osmdesátnici neuvěřitelně nádherná Jane Fonda) a Frankie (Lily Tomlin) postaveny před situaci, které nikdo jiný tak docela nerozumí, a nezbývá jim než se ve vzájemné podpoře spoléhat jedna na druhou, byť se nikdy neměly zrovna v lásce. Každý díl začíná ohromně sympatickou otvíračkou, která s nadhledem reflektuje výchozí situaci, Grace a Frankie ovšem nejsou žádný sitcom, pár výbuchů smíchu sice přijde, ale většinu stopáže se jedná o překvapivě jímavou a hořkosladkou komedii o podzimu života, která těží především z dramatického potenciálu zápletky. Vtipné situace se potom často vážou ke kontrastu mezi ústředními dámami (za všech okolností elegantní, stylová a racionální Grace x trochu praštěná rozevlátá duše Frankie) a způsobem, jakým se s věcmi vypořádávají. Fonda i Tomlin předvádějí skutečný koncert, a takřka každý díl končím minimálně s hřejivým pocitem na duši, ne-li rovnou slzou v oku. ()

Reklama

Reklama