Reklama

Reklama

Jejich nejlepší hodina a půl

(festivalový název)
  • Velká Británie Their Finest (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Být ženou ve Velké Británii za druhé světové války, ženou milující, ženou pracující, ženou mravnou a zároveň ženou šťastnou je nemožné. Catrin (Gemma Arterton) se právě takovou ženou snaží být. Přes všechnu snahu žít nerušeně se svým vyvoleným jí osud připraví krásný, ale přesto trpký život scénáristky válečných propagandistických filmů. Její nadšení a láska k filmu brzy přeroste v lásku romantickou. Život je ovšem plný nečekaných zvratů a spletitých cest, a tudíž ani Catrin není ušetřena. Film nevypráví spektakulární akční příběh pilotů RAF a jejich milostných strastí ani příběh hrdinů a nerozlučných kamarádů na život a na smrt, kteří sdílí vše, dokonce i dívku jejich snů. Přesto vás film ponoří do atmosféry války kruté a nemilosrdné a s notnou dávku nadsázky a špetkou britského humoru vám vřele vyjeví příběh skutečné ženy se skutečným životem a velice inspirativním a dojemným koncem. (I.ball)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (59)

laik_60 

všechny recenze uživatele

mam rad anglické komédie, naviac osadené do takého obdobia ako bola vojna, nebránili sa "dělať si sami ze seba šprťouchlata" . Velmi dobrý komentár k filmu má Sidonka. Naozaj niet k tomu čo dodať. Ja som to síce nevidel na festivale ale vďaka mojej kamarátke Janke, ktorá má dobrý nos na linky, odkiaľ sa da ten ktorý film stiahnuť .. rovnako ako tento . ()

venison 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku povedené. Zaměřeno spíše na filmové prostředí namíchané s válečnou propagátorskou politikou. Válka zde byla jen okrajově. Na skromnou Gemmu Arterton, zamilovaného Sama Claflina a herce za zenitem Billa Nighyho se příjemně koukalo. Film je taková idylická oáza uprostřed bombardovaného Londýna. Trošku mě mrzel tragický konec, to se na lehce naivní romatické drama nehodilo a děj to moc neprohloubilo, ale jinak fajn pokoukání pro všechny, kteří mají rádi filmové prostředí i za kamerou. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila nejvíce z toho důvodu, že miluji filmy o filmovém prostředí :) A nezklamal mě :) Nejvíce mě ohromilo, kolik témat a podnětů do života se v tomto snímku dá najít. Válka, atmosféra, morální hledisko, hrdinství, vlastenectví, láska, budoucnost, touha něčeho dosáhnout. Opravdu je ten film natřískaný mnoha pro mě významnými tématy, které pokud se pořádně zahledíte, tak tam objevíte. Pár scénáristů - jo, těšila jsem se na to, co bylo ve výsledku tak předvídatelné a dvakrát mě opravdu silně zasáhlo mrazení po celém těle, jelikož síla, s jakou tam byly prožívané zlomové okamžiky - celkově mám praci Lone Scherfig ráda :) Víc takových filmů a tímto u mě tato režisérka ještě více stoupla :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJEME PŘÍBĚH, KTERÝ INSPIRUJE NÁROD“... /// Jak se dělal film v časech, kdy bylo všechno podřízený válce. (A taky o vztahu dvou lidí ve filmovým ansáblu.) Sympatická Gemma Arterton a okouzlující Bill Nighy v příběhu plným tragédií… Co si filmovej divák může víc přát? Snad jen radost, dojetí a vítězství života nad smrtí. Čekal jsem komedii a vona z toho vylezla dojemná romanťárna. A ten závěr…já snad napíšu nějakej (dobrej (samozřejmě…) scénář. Mít možnost sledovat v kině všechny ty emoce z mojí hodiny a půl, za tu námahu stojí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsala Lissa Evans, neznám. 2.) Tenhle Dunkerk byl trapně válečnej! 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Utahaná milostná romance z válečných časů, kde je mnohem více romance a mnohem méně války, než by se mi líbilo. Nepříliš zajímavé vztahové peripetie jsou aspoň okořeněné zajímavým prostředím natáčení filmu, který musel za války plnit mnohem víc úkolů, než jenom pobavit publikum. Bill Nighy jako neokázale sebestředná hvězda sice ani tady nevynechal tu svou roztržitou hereckou manýru a pohyby starého baleťáka, přesto mi udělal větší radost než hlavní bledničková dvojice. A když se k němu ještě připojila sebevědomá a zručná krotitelka čtyř i dvounohé zvěře, tak jsem jejich lásce fandila. Zatímco ta hlavní milostná linka kolem mě jen proplula, aniž by vzbudila emoce. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa vo filmových štúdiách Pinewood a taktiež na pobreží Walesu. (MikaelSVK)
  • Film mal premiéru 9. decembra 2016, na 13. medzinárodnom festivale v Dubaji. (chesterko)

Reklama

Reklama