Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Recenze (393)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na rovinu musím přiznat, že mě překvapilo, jak dospělou fantasy představuje jádro příběhu druhého Ledového Království. Ale stejně tak musím zdůraznit to "jádro". U Disneyho totiž na otázku vyrovnávání se se zpochybněním našeho dědictví a důvěry v rodiče, a také na pokračující Elsiny pochybnosti o tom, zda někdy pochopí sebe sama, a také zda obstojí jako ochránkyně svého lidu, navěšeli typická cinkrlata od dětinského humoru přes osmdesátkově znějící songy (Kristoff je druhý Lionel Richie, včetně videoklipu uprostřed filmu, WTF?) a roztomilé pišišvory - a také afroame..., pardon, afronordického důstojníka - a jako už tolikrát zabili něco, co mohlo být výjimečné. Zůstala jenom úžasně animovaná pohádka, která má momenty, kdy i dospělému může zatrnout, a opět velmi silnou Elsinu píseň (Show Yourself/Ukaž Se) - ale není třeba se nechat mýlit, stále je to prostě Disney, a podle toho to také se všemi dopadne;) Uznávám, že místy je to opravdu působivé, a odhalení, co vlastně byl zač zpěv v roztmívačce prvního dílu, docela "wow", stejně jako "bod zlomu" v Atohalanu a magie živlů vůbec. Oceňuju, že se tvůrci pokusili posunout od sesterské lásky k skutečné dospělosti (dobře, u Anny ještě ne úplně, ale i ona vyzrává) a hledání sebe sama, a nadnesli ty mnou na začátku zmíněné otázky, ale i když je to příběhově rozhodně lépe zvládnuté než nelogičnostmi prošpikovaná jednička, asi bych spíš ocenil, kdyby Anna taky objevila svoji kouzelnou moc a stala se Sithem:D Ale není třeba si zoufat, do třetího dílu času dost:) In your face, Disney, za to, co jste provedli se Star Wars, tohle budete poslouchat docela dlouho:P Ale abych to nějak zakončil, bude fér přimrazit téhle záležitosti 70%, byť z jiných důvodů než proč jsem totéž dal prvnímu dílu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mojej 10-ročnej dcére sa to ohromne páčilo, dokonca viac ako prvý diel, celé to oné s mágiou živlov a Elsou ako piatym elementom ju úplne nadchlo. Mno, a teraz nepodstatný názor dospelého sprievodcu. :) Meh! Snaží sa to tváriť temnejšie a dospelejšie, ale je to len taký polotovar vycucaný z jedenásteho prsta. Pesničky, z ktorých ma žiadna nezaujala, tvoria prisámbohu polovicu filmu, nijako neposúvajú dej a slúžia len na to, aby ten chabučký príbeh nejako natiahli na 90 minút. Animácia úžasná, ale chýba tomu akýsi epickejší rozmer, ten ty chytí až zhruba v posledných 10 minútach, kde je film na chvíľu celkom pôsobivý. Olaf otravný, samozrejme, ale nie až tak ako Anna, ktorú som chcel už v polovici schmatnúť za tie digitálne pliecka a poriadne ňou zatriasť, aby sa spamätala. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

U Disneyho se vykašlali na hledání nových nápadů a natočili víceméně to samé co minule. Pokud u vás jede Frozen každý druhý víkend, asi budete spokojeni. Jestliže ale hledáte animák, který posune příběh Elsy a Anny a zkusí být trošku odvážnější, dobrodružnější nebo dojemnější, čeká vás asi zklamání. Tady se hrálo na jistotu. Až moc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $477,373,578Tržby Celosvetovo $1,450,026,933Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,400,909Tržby za predaj DVD v USA $18,031,958║ Aj na moje prekvapenie ma táto partička Elsa, Anna, Olaf, Sven,... opäť pobavila. Veru nečakal som moc od tohto pokračovania. Príbeh aj keď skôr v temnejších farbách neodradil, skôr naopak v celku upútal. Animácia skvelá, nápaditá, pestrá, priam kúzelná. Občas tam škrípe trocha miestami otravná Anna, či občas mierne trafený Olaf ale prevažne to sype dobre. Muzikálnosť skôr taký priemer, chytľavejšie, či lubozvučnejšie pesničky mal ten kmeň začarovaný v hmle. /videl v kine: 90%/__ __Po dlhšej dobre som vyskúšal v kine aj nejakú 3D verziu a dúfal som že pre tento animák to môže dosť pestro využité. Ale Disney asi šetria, lebo je tu len pár pekných scén vytvarovaných do priestoru, určite sa tam animátory mohli viac vyblázniť. DreamWorks je v tomto rangu niekde úplne inde. /videl v kine 3D verziu: 90%/__ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno spíše z povinnosti, ale jinak zbytečný sequel, který nemá čím zaujmout. Humor chybí, Let it Go nenahrazeno a jedině vizuál je opět povedený, ale to se bere jako samozřejmost. Pro děti fajn, pro dospělé o ničem. 5/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

O hlubším přijetí sama sebe i o tom, že být jiný je v pořádku, ale onu jinakost nemusí přijmout jen okolní svět, ale v první řadě já sám. Přiměřeně výchovné pohádky mám moc rád, tady se ale míří ještě výš. A i když je vyprávění prokládáno nejprůzračnějšími rodinnými poučkami, nemám pocit, že by jich v dnešním světě nebylo potřeba. Tentokrát navíc Elsa s Annou víc než minule nejsou o dech beroucí animaci nebo dokonalých písničkách. Umí si udělat legraci sami ze sebe a zároveň nasadit nejneodbytnějšího ušního červa (Lost in the Woods), emocionálně trojnásobně zničit během jediného songu (Show Yourself) a jen tak mimochodem přihodit i zdánlivě nedějovou, ale snad o to víc pro-single-vhodnější Into the Unknown, která se chvályhodně nesnaží být novou Let It Go. Snad nejvíc mi ale podráží nohy, jak dojemné tohle pokračování je. Ať už klasickými žánrovými způsoby nebo pouhou silou interakce mezi jednotlivými charaktery jde o tklivou podívanou, která zároveň neztrácí nic z uvěřitelnosti ani vlastní tváře. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate zase jednou naprosto zbytecny pokracovani, ktery nema moc co novyho nabidnout. Naprosto nesmyslnej a zmatenej dej, aspon, ze postavy zustaly stejny, obcas se to tahne, obcas padne nejakej dobrej forek, do toho neustale nejaky pisnicky, ktery tu slouzej spis jako takova vata a jsou spis prumerny. Animace vcelku ujde, ale nic, z ceho by si clovek sednul na zadek. Za me tezkej prumer a o fous horsi nez prvni dil. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Famózne naanimované. A to je všetko. Príbeh je x krát lúhovaný čaj bez snahy predať to banálne posolstvo aspoň trošku inak. Navrch toho ja neznášam muzikály; tu o to viac, že postavy spievajú v tých najneuveriteľnejšách chvíľach a niektoré pesničkové sekvencie už nie sú muzikálové čísla ale čisté videoklipy. Tož tak. 5/10 Tomu kto prekladal piesne do slovenčiny by som dal po pysku. "Som zablúdený" mi temer utrhlo uši. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že tým producentů po nečekaném úspěchu jedničky nebyl schopen vygenerovat lepší pokračování, které by působilo přirozeněji a méně bezradně. PS: Myslím, že Disney má tak špatnou historii co do vyrovnání se západním kolonialismem, že by už se mohl poučit a nedělat to ústřední zápletkou filmu pro šestileté holky. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nastoluje řadu dalších nosných témat a poselství spjatých nejen s Elsou a Annou, ale i s ostatními postavami (zejména s Olafem a Kristoffem). Elsa si sice v prvním díle prošla důležitým procesem sebepřijetí, ale v závěru svou svobodu (ledové království) stejně opustila a znovu se podvolila svazující funkci královně Arendellu. Příběh druhého dílu je proto odvíjen od opětovné nutnosti Elsina osvobození se z okovů povinností a návratu k vlastní podstatě. V hledání odpovědí na existenciální otázky se pohádka posunuje do roviny filmu–terapie. Jelikož Elsa nechápe, co se kolem ní děje (slyší volání hlasů) a ztrácí vnitřní klid, musí se podvolit psychoterapii ve smyslu návratu do minulosti za účelem objasnění jednání v přítomnosti. -- více v mojí recenzi na 25fps.cz ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pátý element pro děti. Docela podařené pokračování buduje mytologii a přináší spoustu překvapení, z čehož budou holky nadšené. A ten moment, kdy Anna objetuje město pro vyšší účel je dost šokující. Některé písničky jsou slabší a klidně bych ocenil méně prostoru pro Kristofa. Olaf je samozřejmě nejlepší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejsem cílovka, což jsem nebyl ani v době premiéry prvního dílu, na kterém jsem byl v kině a celkem si jej užil. Uteklo mnoho let, Frozen nabralo děsně otravný kultovní status a mě se to dé dvojky vůbec nechtělo, zvlášť když vím, jak Disney (a jejich filiálky) v poslední době točí sequely (Toy Story 4 zbytečnost ad absurdum). A zbytečné rozvětvování dostatečně uzavřeného příběhu (tak jak si matně vybavuji) se dostavilo i tentokrát, nevyhnutelné trojce se již vyhnu s jistotou. Stále si stojím za tím, že kvalitní animáky si dokáží užít rozdílné generace diváků, Frozen asi vždycky bude mít jasně danou, leč dostatečně početnou, cílovku, za mega úspěch (nejen) tohoto filmu je však třeba Disneymu vyseknout mocný kudos, kraluje na všech frontách...PS : Olaf je skutečně vůbec nejotravnější postava v početném zástupu filmů, které jsem za drahnou dobu viděl..6/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dvojky bývají průšvih a vykrádačka sama sebe, pokud to vůbec má nějakou myšlenku (jinou, než vydělat tvůrcům nějaký ten další milion), jde-li o muzikál, koná se přehlídka nevýraznosti a plytkosti bez nápadu. Ledové království II jde ve vyšlapaných kolejích - hrdina pocítí nutkání někam jít a řešit, jde, vyřeší a všichni se radují (poznáváme všechny ty drakobijce, hledače zlatých ptáků, ale v podstatě i Pána prstenů), drží se i schématu dvou milujících se sester, které se snaží chránit jedna druhou, přičemž, jak ty vrstvy na hokejce, doopravdy silné jsou jen spolu. Chtít a očekávat něco fungl nového je jako vymýšlet hranaté kolo. V nastaveném schématu tedy po nahlédnutí do minulosti pokračuje příběh dál. Se zacílením na původní fanoušky si dovoluje v zápletkách přidat na složitosti a temnosti. S ohledem na rodiče, tvořící skutečným divákům doprovod, jsou dodány vtípky nejčastěji ze strany Olafa, který konečně přestal být jen otravný tupan a začal být funkční odlehčující prvek, a geniální parodický love song Kristoffa (nějaký americký Michal David, jehož nedokážu identifikovat). U hudby se dá říct, že ač nemá dynamickou hitovku, jakou v jedničce byla Elsina Najednou!, není tupá a kolovrátková. Oscarový hit bude úvodní píseň, co Iduna zpívá dcerkám All is Found, která svou poetičností dotahuje na úvodní píseň maminky z Písně moře (asi není náhoda, že takové písně jako ukolébavku zpívají maminky). Co zážitek z filmu zvedá z objektivních čtyř hvězd na subjektivních pět, je to: "Já bojím, dej ruku! Kam jde Anna? Co dělá Elsa? Má šaty, sluší šaty," které znělo vedle mě. Doufám, že když už si tvůrci dali tu práci s vytvořením spousty krásných šatů a šperků pro obě hrdinky, bude mezera na trhu zaplněna jejich reálnou podobou. Ty plastové korunky a bižuterní hrůzy jsou výsměch veškeré estetice. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Na druhé Frozen jsem se docela těšil a o něco temnější tón kvitoval. Pak jsem ale uviděl výsledný produkt a docela se zhrozil. Postavy sice "ze svých rolí" nijak zvlášť nevypadly, ale celý příběh je slepencem několika situací, které zdánlivě sledují nějakou společnou myšlenku, ale dohromady moc nefungují. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat docela fajn, ale hudební stránka (tak, jak je ve filmu pojatá) s onou temnotou dávného prokletí není schopna vytvořit funkční celek. Nehledě na to, že oproti jedničce jsou písničky snadno zapomenutelné a místy dost sjeté - až jsem si myslel, že tvůrci museli na něčem jet. Nejpodstatnější však je, že v této době už by měla být animace dokonalá. A ona vesměs je... Jenže když vás dění na plátně irituje, začnete si všímat detailů, které taky nejsou úplně tím pravým ořechovým. Mou frustraci můžu krásně demonstrovat na váze postav. Pokud se chcete naštvat, zkuste pozorně sledovat třeba běh sobů, kteří si vlastně jen tak plují přes zasněžené pláně. Je docela rozdíl, když to porovnáte třeba se se stádem bizonů ze Lvího krále, kde jste prostě tu tíhu zvířat "cítili". Ale to už asi zabíhám do zbytečných detailů. Frozen II je objektivně nablýskaný průměr, který je stále daleko před nesmysly, jako je třeba "Rychle a zábavně" nebo "Ledová sezóna". Děti budou ve finále spokojené a rodičům se z toho nerozskočí hlava. Ale já osobně tohle studiu jako je Disney prostě odpustit nemůžu, a proto půjdu na dvě. I když ty 3 hvězdy by se tam najít daly... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to nebylo jen o velehitu Let It Go a směšném sněhuláku Olafovi. Ledové království bylo všude, na dětských oslavách v nejrůznějších podobách nevyjímaje. Možná je dobře, že tvůrci počkali a nepřišli s pokračováním hned dva roky po veleúspěšné jedničce. Příběh o sesterské lásce je pořád vtipný (i když méně) a pořád má své kouzlo. Elsa čím dál častěji slyší podivné zvuky, které ji vábí pryč z království, Anna jí kryje záda, dojde k odhalení rodinné historie, obě zažijí pár příběhových zvratů, které asi nejmenší diváky uspokojí. Dospělé už méně. I když asi patřím mezi ty, kteří si disneyovskou pohádku nedovedou úplně užít. Přesto převládá spokojenost, audiovizuálně je to navíc pořád prvotřídní podívaná. Tržby znovu (dle očekávání) neskutečné. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Dobre, ze sa s natocenim dvojky neponahlali a dali si cas, aby vytvorili obstojny pribeh s nadhernou animaciou... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50% ()

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama