Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Recenze (394)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prvy Frozen ma doslova nadchol dospelym pristupom k problemu dobra a zla, pre ktory mohol byt pre mensieho divaka tazsie pochopitelny. Pokracovanie je vsak obsahovo zial uplne klasickou disneyovkou, sice otvara urcite temy, no v porovnani s predchodcom prehrava na kazdom fronte. Muzikalova cast ide este viac dopopredia, zial, bez nejakej logickej nadvaznosti, pretoze pesnicky dej prakticky vobec neposuvaju a su len prostriedkom na natiahnutie stopaze filmu (a treba dodat, ze niektore su skutocne mimoriadne otravne). Je to vsak prenadherne naanimované, stopaz zas nie je uplne odstrelena a preto tie 2,5* s otrhanymi usami davam. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu slabé, bez pointy a výrazného příběhu. Zajímavých posledních deset minut, jinak postavené jen na Olafovi. Ani ty písničky nebyly nic moc. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Tereza Martinková - Kristen Bell (Anna), Andrea Elsnerová (zpěv Monika Absolonová) - Idina Menzel (Elza), Václav Kopta - Josh Gad (Olaf), Miloslav König - Jonathan Groff (Kristoff), Viktor Dvořák - Sterling K. Brown (Mattias), Kateřina Bohatová - Evan Rachel Wood (královna Iduna), Daniel Bambas - Alfred Molina (král Agnarr), Zuzana Mixová - Martha Plimpton (Jelena), Michael Goldschmid - Jason Ritter (Ryder), Nina Horáková - Rachel Matthews (Medůňka), Miloslav Mejzlík - Jeremy Sisto (král Runeard), Jaromír Meduna - Ciarán Hinds (Pratrol), Vilém Udatný - Alan Tudyk (náčelník Northuldrů), Adéla Habadová - Hadley Gannaway (malá Anna), Mira Štěpánová - Mattea Conforti (malá Elsa), Eva Spoustová - Halima V. Hudson (Halima), Ondřej Brzobohatý - Santino Fontana (Hans), Jaroslav Kaňkovský - Alan Tudyk (Vévoda z Kradákova), Monika Schullerová - Maia Wilson (Bulda), Milan Slepička - Stephen J. Anderson (Kai), Mojmír Maděrič, Vít Eduard Gajdoš, Luděk Čtvrtlík, Ivana Krmíčková, Nikola Votočková, Radovan Snítil, Martina Šťastná, Daniel Margolius, Michal Gulyáš +++ Nic moc, ale písničky pořád pěkné. Už je to jen taková dojírna na peníze. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

První díl Frozen byl jakžtakž fajn film, Olaf dával jednu hlášku za druhou, písně byly taky v pohodě. Bohužel tady jsem se ani jednou nezasmál a písně mi vadily. Chápu, že dětem (6-10) se to líbit bude, ale generace, která byla na jedničce v kině (14+), jako já, bude zklamaná. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Není to top jako u prvního dílu. Tam byl moment překvapení, perfektní výprava a hlavně povedený příběh. Zde ten příběh je o třídu níže a vztahy postav po prvním díle kdy dospívají jsou nezajímavé a nudné. I přes všechny vady se na to dobře dívá a neustále se něco děje. // 70% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Musím říct, že se mi písnička od Panic! At the Disco líbí více než megahit od Demi Lovato. A k samotnému filmu nemám skoro žádné výhrady.. Jediné co mi tam chybělo je to, že jednička byla něco naprosto nového a neokoukaného.. To mi zde chybělo.. Ale jinak příběh skvělý, vtipy ve většině případů vycházely a šlapalo to.. Rozhodně nejde o špatné pokračování.. To ani v nejmenším.. Přirovnal bych to k Úžasňákům 2. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Na první díl to nemá to ne už jen kvůli Olafoj, pač ten jedničku celou táhl a tady tomu už tak nebylo a bylo to znát, ale jinak příběh určitě nezklamal a po vizuální stránce vynikající. No hlavní ale je, že měla největší radost moje pětiletá dcerka :) za mě tedy 55% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mi nevadila Elza, která neví, co se životem či sněhulák, který se rozpustil, aby se následně nepřekvapivě mohl dát opět dohromady. Nejsilnější stránkou filmu je přirozeně hudební doprovod, který bohudíky přebíjí děj, který se po celou dobu metráže hledá stejně, jako se hledá jeho výsost Elza. 73 % Celosvětový příjem ke 2. 3. 2020: $1,446,655,221, což je 9,64 násobek rozpočtu ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

čekal jsem propadák, ale byl jsem mile překvapen. Dceři se to dokonce líbilo více než první díl, ale zase na obranu jedničky, je stará 6 let, takže se to dá pochopit. Za skvělou postavu ohodnocuji Olafa, tomu dali scénáristi slušný, humorný prostor. Každopádně, pokračévání už nechci. Co mě ale zklamalo byli písně. V originále jsem neslyšel, ale v ČJ trhali uši. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, než jeden z největších animovaných hitů minulé dekády dostane své očekávané pokračování a asi každé dítě na světě mohlo v loňském listopadu konečně slavit. První Frozen se mi svého času opravdu zalíbilo, už jen kvůli poutavému Let It Go nebo kvůli vtipnému Olafovi. Všechny ty vypracované faktory ale zůstaly pod křídly pouze prvního dílu, dvojka už prakticky bez sebemenší inovace kopíruje jeho průběh, přidává vícero otravných zpívaných pasáží, kterými se uměle natahuje délka a neúspěšně se snaží o nové songy-hitovky. Animáky pořád rád sleduju, nesmí se ale tvářit tak infantilně, musí poskytnout zážitek pro celou rodinu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jednička měla sice trochu jednodušší příběh, ale hudebně se jí nedalo nic upřít a postavy navíc nepostrádaly charisma a vzájemnou chemii. Tady nefungovalo prakticky nic z toho! Písničky absolutně nevýrazné a zapomenutelné, působily jako pěst na oko a nepříjemně zdržovaly děj. Anna se chovala úplně přiblble a celá posedlá svou sestrou naprosto kašlala na Kristoffa, který tu nezastával vlastně skoro vůbec žádnou roli. A Olaf leda mlel z posledního, dělal vše proto, aby zachoval aspoň komediální stránku, která byla opravdu slabá. Příběhově zmatečné, výprava do tajemného lesa ztratila své napínavé kouzlo hned poté, co do něj hrdinové dorazili. Jinak pokud někdo žil takovou tou pěknou teorií, že rodiče Anny a Elsy jsou ve skutečnosti i rodiči Tarzana, může na tuto skutečnost s přehledem zapomenout. A ta snaha o emoce někdy ke konci, i když bylo jasné, že všechno dopadne tak, jak i dopadlo? Jsem naštvaný už i na Disney, protože po vzoru bratrského Pixaru produkuje jedno zbytečné pokračování za druhým namísto toho, aby se pořádně soustředil na něco nového. Nápadů mají spoustu, ale většina jde do koše, protože zajetá značka a dojení popularity má přednost. Tohle bylo špatné! A kdybych měl chválit alespoň digitální efekty, tak nebudu - ne moc detailní animované postavy prostě nesedí fotorealistickému prostředí! Jo a ještě jedna věc na závěr - naučte se hodnotit! Když se vám něco nelíbí, není to na 4* a už vůbec ne na 3. 3 je nadprůměr (6/10), 2 možná průměr. Nedivím se, že taková slabota tu pak má 70 %. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vypadá to krásně. Tó jó. Zábavného sněhuláka Olafa je tu o trochu míň, ale tu trošku vynahradí malý ohnivý plaz. Děj mi přijde dost podobný. Jen chybí záporák jak v jedničce. Elza s Annou jsou ale pořád sestry do nepohody, i když se občas nedohodly. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem čekala, že mi druhý díl odpoví na otázky, tak jsem se šeredně spletla a místo odpovědí mám otázek daleko víc. Pointa příběhu Elsiné moci mi neustále uniká. Alespoň situaci zachraňuje trojice Olaf, Kristoff a Sven, kteří jsou buď roztomilí, nebo vtipní či obojí dohromady. Písničky tentokrát nechytly za srdce ani jedna, ALE! musím velmi vyzdvihnout Kristoffovu baladu, u které jsme se s kamarádkou smály sice jediné v kině, zato velmi vydatně. Elsa opět mění šaty bez mrknutí oka a díky jejich vzhledu to vypadá spíš jako body painting, než jako oblečení, což mi dost znervózňovalo. Hlavně když si do toho rozpustí vlasy.. Go girl! A kamenní obři? Z těch by mi vyskočila i husina! Finální pocity spíš rozporuplné, ale děti v kině se smály, což je podstatný. To, že jsem se chvílemi smála s nimi a často i věcem mimo, je už věc jiná. ()

Bedy 

všechny recenze uživatele

Dvojka splnila moje očekávání. Podle mě navázali pěkně na první díl. Toto pokračování dávalo smysl, bylo to vtipné, smutné a trochu i napínavé. Olaf mě dokázal hodně rozesmát. On je prostě moje oblíbená postava. Jenom jedna menší výtka a to jsou písničky, které nebyly tolik chytlavé, ale stály za to, aby tento film i přesto dostal 5 hvězdiček. :D ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

6 roků jsem čekali na druh díl a sám nevím jestli to čekání za to stálo. Olaf už přestal být vtipný a řeší umírání a smrt nově zde má každá postava vlastní píseň (Olafova a Christofova jsou sračky) a příběh vypadá jako spin off jedničky než jako regulérní pokračování. Ostatní písně jsou v pohodě (až na ty 2 zmíněné a mě se třeba osobně moc nelíbil ani ten Severák) přerod Elsy taky ok jen jsem čekal něco více. 80 procent ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

No do háje :) :) Porozuměla jsem tomu, jak všichni kolem mě povídaly, že byli překvapeni, ale dost je to zaskočilo a zaplakali si...Tak už vím proč a ty momenty tam pro mě byli dokonce dva :) A jsem ok s tím, že to dokážu přiznat :D Ledové království nemá chybu :) Konečně mi bylo odhaleno, proč i v prvním díle hrála na začátku tak zvláštní hudba ;) Olaf, Sven a Kristoff je silná "mužská" část, která nezklamala svou praštěností a prostě pokud Vám nevadí projev svých myšlenek zazpívaný - prostě se pohodlně usadíte a žasnete :) ()

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama