Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (394)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nezacházela bych tak daleko, abych tvrdila, že se jedná o "dobrý" film, ale oproti jedničce působí uceleněji a má dokonce i nějaký příběh, který, ať už je jakkoliv chabý, oproti prvnímu dílu aspoň existuje a držíme se ho po celou dobu, takže závěrečná pointa nepůsobí jako rychlokvaška napsaná na koleni 5 minut před vydáním. Škoda, že písničky jsou naprosto nevýrazné a líbily se mi (respektive pamatuju si) prakticky jen dvě - Into the Unknown (které je imho lepší než přeceňované Let It Go) a ta parodie na Queeny, protože ta byla tak úsměvně stupidní, že ji nelze nemilovat. Jinak o nějaké originalitě nemůže být řeč, sněhulák tam bohužel taky pořád je a český dabing zabíjí i ten jediný klad, který má (tedy hlas Joshe Gata), chyběl mi návrat Hanse a Elsa přítelkyni taky nedostala, tak nezbývá, než čekat na třetí díl. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

1 jsem sice neviděl celou, ale tohle mě moc nebralo. Neříkám, že tam nejsou dobré momenty, ale cílovka je někde jinde. Nehledě na neustálé zpívání. Moc nechápu ten všeobecný hype kolem tohoto fenoménu, ale malým holkám se to zřejmě líbí. Dnešní pohádky už se ubírají jiným směrem a stereotypy ohledně princezen, které čekají na vysvobození od prince se postupně boří. I tak je to ale zajímavé doplnění a prohloubení mytologie tohoto světa. "Stavíš ráda sněhuláky?" ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož se před šesti lety stalo divácky a kritikou oblíbené Ledové království nejvýdělečnějším animovaným filmem všech dob (letos ho tedy trumfnul nový Lví král), tak se dalo s ohledem na hollywoodskou politiku a manýry čekat, že se dočkáme pokračování, které se bude snažit navázat na svého předchůdce, který nasadil laťku celkem vysoko. Před návštěvou kina jsem počítal s jakýmkoli výsledným produktem. Po projekci musím říct, že jsem odcházel nadmíru spokojený. Tvůrcům se opět podařilo vytvořit vizuálně nádherný kousek s množstvím krásných šatů a dechberoucích výjevů, které byly nenásilným způsobem proloženy chytlavými písněmi a nejedním didaktickým moudrem do života. Při Olafově rekapitulaci děje prvního dílu jsem se vážně válel smíchy, malá (asi) ještěrka rovněž pobavila, podobně jako sob Sven a jeho "lidské" chování. Na druhé Frozen se rozhodně oplatí jít do kina - divák uzří audiovizuálně vydařený snímek, který mile poukazuje jak na sílu žen a sesterského pouta, tak na důležitost lásky a odvahy vyjít do neznáma. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Disneyho princezny jsou nejoblíbenější mezi nejmenšími a to nejen holčičkami. Hold ale já jsem starší a i vševědoucí, tedy jak řekl Olaf(který byl taková vtipná propojovací část mezi dětmi a dospšlými). A podle mého, první díl byl lepší, tohle už byla spíš jen dokončovačka, protože první Frozen vydělal hodně peněz. Jinými slovy, zazpívat, zachránit a konec.... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney opäť zaútočili na môj rebríček sklamaní. Bohužiaľ. "Frozen II" rozhodne nebude highlightom roku, ako som od neho očakával. Očakával som niečo silnejšie. Niečo, čo by na mňa zapôsobilo. Film sa snaží pôsobiť oveľa veľkolepejšie a silnejšie ako "Frozen", no jediné čím mu dokáže konkrurovať je animáciou. 6 rokov pomohlo k tomu, aby film vyzeral ešte lepšie než naposledy. A je tu niekoľko skvelých vizuálnych momentiek. Ako sneženie alebo keď Elsa oslobodí duchov, alebo obnovovanie zmrznutého paláca. Nechcem toho veľa spoilovať, tak to radšej nebudem rozvíjať. Ale myslím si, že keď scénky uvidíte, tak pochopíte na čo som narážal. Hudba vo filme je podľa mňa stále skvelá. Musím povedať, že tie skladby sú dobré. Možno si ale vypočujem skladby v originále. Lebo prespievané slovenské verzie akosi nikdy nevedia zapôsobiť. Sú to otrasné prespievania? Nie. Myslím si, že sú celkom okey, no rozhodne to nedokáže tomu asi dodať takú atmosféru ako pôvodné znenie. A viackrát sa mi to potvrdilo. A verím, že tu to bude rovnako. No potom prejdeme k mojim najväčším problémom s filmom. Príbeh a postavy. Prvý film podal veľmi jednoduchú story so silnými postavami, ktoré som si obľúbil a chcel s nimi stráviť svoj čas. Tentokrát sa to zmenilo na veľmi komplikovanú story s postavami, ktoré toho moc ponúknuť nestihnú. Myslím si, že to chce pôsobiť veľkolepejšie a silnejšie, no reálne to ten príbeh nedokáže poriadne spracovať. Nefunguje to. Pretože neustále tu máme odbočky a vysvetlenia, ktoré nám dávajú do hlavy iba viac otáznikov. Anna a Elsa spolu sú skvelé, no Anna sama vie byť niekedy celkom otravná. Olaf v tomto filme má tiež niekoľko otravných fórov a rozhodne ma tak nerozosmial ako v prvom filme. A jeho humorná skladba tu podľa mňa skutočne nefunguje. Jediná postava, ktorá toho ponúka ešte menej ako on je Kristof. Ktorý dokopy má iba jednu rolu a to je, že sa snaží Annu požiadať o ruku a nikdy sa nevie poriadne vyjadriť. A hoci to môže byť celkom vtipné, tak si myslím, že si zaslúžil väčšiu rolu v tomto filme. Prakticky je skoro úplne zbytočný. Záver je pre mňa dosť diskutabilný. Je to dobré posolstvo a má to dobrú myšlienku, no spôsob akým sa to spracuje je podľa mňa trošku zvláštny. Najmä keď si uvedomíme určité skutočnosti. A že všetko k tomu odjakživa smerovalo. Neviem. Chcel som, aby som film vysoko ocenil. A veril som, že to Disney tentokrát dokážu. Ale mám skôr pocit, že by si zaslúžili veľké vyjadrenie na celý osud roku 2019. Lebo napriek tomu, že to bude asi rok ich najväčších zárobkov, tak výsledne dojmy z ich filmov akosi nezapôsobili. A je to niečo, nad čím by sa mali zamyslieť. Ak chcete najlepšie animované filmy roku 2019, čeknite si čo priniesli Dreamworks. Je to tak. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)
  • Když Olaf dělá pantomima, tak při napodobení myši připomíná Mickey Mouse. (Matej.Krajci)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama