Reklama

Reklama

Já jsem Belfast

(festivalový název)
  • Velká Británie I Am Belfast
Trailer

Obsahy(1)

„Potkal jsem ženu. Řekla, že je Belfast, město v Severním Irsku, kde jsem vyrostl, a že je tak stará jako samo město," říká Mark Cousins na úvod meditativního dialogu s personifikovaným Belfastem. Filmová esej opouští mantinely klasické dokumentární řeči a říká si o to, abychom ji vnímali jako magicko-realistický propletenec skutečnosti, snů, mýtů a místních vyprávěnek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Neslaný pokus o personifikaci jednoho města a vystižení jeho resp. její osobnosti. Ta žena nás všechny rozčilovala, vždyť tam vůbec nemusela být! Původní záměr vystihnout tvář Belfastu se ztratil v divadelně melancholické lidské tváři. Kdybychom ji neviděli, nic by se nestalo. ()

Mr.curry odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, kdy zosobněná Belfast potká upíra Cassidyho nebo skupinu motorkářů hledajících syna, a na místo toho dostal... já ani nevím, co jsem dostal. ()

iamx_ 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem nebyl tolik odvareny jako anglicky mluvili obecenstvo v sale. Ale i tak se jedna i jedinecny snimek, ktery nahledne do nabozensky rozdeleneho mesta. Reziser skvele zachytil pocity a naladu severoirskeho mesta. ()

Flamik odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v KV, ale po 30 minutách jsem odešel. Jiný pohled na všechno. Na mě zbytečně dlouhé záběry, zajímavé monology, které nutí přemýšlet, ale já jsem z nich bohužel nic nevymyslel. Bylo to moc útržkovité, žádná pevná linka. ()

fatal_ 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, který ovšem postrádá jasnou tvůrčí koncepci. Autor se snaží vylíčit Belfast nikoli pouze jako konfliktem poznamenané město, ale také krásné místo k životu. Jeho filmová esej se však postupně rozpadá a vyvrcholí stupidní patetickou scénkou typu "a teď si ukážeme, že lidstvo má naději". ()

Reklama

Reklama