Reklama

Reklama

Středa 4:45

(festivalový název)
  • Řecko Tetarti 04:45 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Řecko, Athény, zima roku 2010. Malý jazzový klub zdánlivě prosperuje a muzikanti ho zbožňují, hlavně díky jeho majiteli Steliovi, jenž by pro svůj podnik dýchal. Ostrůvek kvalitní hudby ale hrozí brzkým zatopením a hlavní hrdina má pouhých 32 hodin na záchranu svého milovaného klubu, rodiny i vlastní existence. Půjčka u lichváře s přezdívkou Rumun se vyšplhala do astronomických výšin a splátky se již nedají odkládat. Steliovi nepomůže ani přítel Vassos, ani excentrický majitel striptýzového baru, jehož k Rumunovi poutají podobné závazky. Zůstává se svými problémy sám a čas se krátí... Druhý celovečerní snímek řeckého režiséra Alexise Alexioua je suverénním kriminálním thrillerem, pod jehož výraznou vizuální stránkou nacházíme ještě jednu rovinu, a to výpověď o řecké ekonomické krizi. Všudypřítomný úpadek zobrazuje režisér s ironicky hořkým humorem a melancholií, jež provází nejen postupný rozklad země, ale i hrdinova nitra. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štýlová gangsterka s "vážnym" posolstvom o stave súčasnej gréckej spoločnosti. Ja som si myslel, že tak v prdeli sú vzťahy iba na Slovensku a že inde je to síce stále zle, ale nie až tak. Kríza je kríza, respektíve je to kurva a vyvoláva v ľuďoch nepríjemné reakcie. Alebo iba ich charaktery skutočne odhaľuje. Takže spočiatku skôr vážna dráma, na samotnom konci čistá, formalisticky sebestredná žánrovka. Tieto dva prístupy síce k sebe na prvý pohľad nepasujú, ale v Strede mi to bohvie prečo vôbec nevadilo. Film asi mohol byť kratší, mal rýchlejšie vygradovať, to sú už ale len také malé bezvýznamné pripomienky. Prekvapením je formálna spriaznenosť s Blade Runnerom, asi bude napísaných zopár štúdií na tento postreh, ktoré sa ho budú snažiť v rámci príbehu zmotivovať. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Zatraceně stylový, metaforický, existencialní thriller s jednou z nejkrásněji natočených přestřelek posledních let. Škoda, že trvá hodinu filmu, než tento thriller začne. A taky jsem měl bohužel trochu maglajz ve vedlejších postavách - kdo, co, jak, proč. Tři hvězdy s potenciálem růstu, uvidím, jak se to rozleží. 65 % ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Majitel jazzového klubu, kterému pomalu dochází, že časem přijde o všechno, se snaží pochopit co vlastně to všechno je. Čeho ještě je schopen se vzdát a kdy už je čas se okolnostem postavit? Ač je film řecký a je spojen s krizí nedochází k žádným srdceryvným, přeexponovaným výlevům, ale spíš s nadsázkou a skromnou realističností neustále připomíná, že až do konce je člověk pánem svého osudu. Navíc body za naprosto geniální jazzovou hudbu, kameru a stylovost. ()

sebii53 

všechny recenze uživatele

Alexis Alexiou nakoukal spoustu filmů a dokázal to prodat. Jen je to trochu přeplácané. Přišlo mi jako kdyby atmosféru budoval Fincher, hudební scény natáčel Chazelle a závěrečnou přestřelku Tarantino. Bylo toho až moc v jenom. I tak je to pro mne největší překvapení Varů a práci tohoto pána budu sledovat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je to takovej řeckej Kill BIll, ale dost roztahané, nudné. Perfektně nasnímané, s visáží si vyhráli. Technicky fajn, zápletkou slabší. Komu fandit, když hlavní postava zabíjí... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama