Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Mezinárodním šachovém turnaji v Budapešti drtí dvaadvacetiletý francouzský mistr Cal své soupeře s neuvěřitelnou převahou. Jeden z protihráčů se ale na rozdíl od ostatních nenechá jeho taktikou rozhodit - devítiletý maďarský zázrak Max. V Budapešti právě začíná Mezinárodní šachový turnaj a v pětihvězdičkovém hotelu paří partička mladíků. Jedním z nich je i dvaadvacetiletý francouzský mistr Cal Fournier, přirozený talent a favorit soutěže. Když se však jeho hlavním protivníkem stane neznámý devítiletý zázrak Max, nepřemožitelný Cal začne všechno zpochybňovat. Probdělé noci, svého trenéra, přítelkyni i spoluhráče... Cal by totiž mohl prohrát mnohem víc než jen samotný turnaj. (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-rumunská jednohubka, která se netváří vůbec francouzsky, ale na druhou stranu v ní hraje sonda průměrných francouzských mlaďáků. Ti mě celý film poměrně obstojně svými hrdinnými kecy rozčilovali. Asi jsem si na ně udělal averzi, když jsem tenkrát četl ten článek o evropské mládeži, kde vyhráli první místo v největších bordelářích a ničitelích Prahy. A to se v tomhle filmu objeví ještě ta klidnější sorta mladých Francouzů, jejichž velkým koníčkem jsou šachy. Si představte, kdo u Vás v okolí má asi tak rád šachy. Většinou klidnej člověk. Jenže to nesmí bejt Francouz. Pak to smrdí průserem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I šachový turnaj lze natočit docela příjemně. 1) Milý film, milý konec. 2) Na koukání je tu po otci Ital, po matce Němec, ale ve skutečnosti Francouz Michelangelo Passaniti (hlavní postava Cal) a další pěkní kluci. 3) Hezké záběry z budapešťského hotelu Gellért, který jsem nikdy neviděl tak prázdný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úžasné posolstvo tohto filmu, z ktorého sa takmer vykľulo obrovské prekvapenie - len obrovská škoda toho hlúpeho pozadia akoby vystrihnutého z amerických teenage komédií. Vôbec sa mi nepozdávalo, aby sa inteligentné a sústredené osobnosti mladých šachistov zabávali po nociach takýmto prízemným spôsobom. To mi na tomto filme nesmierne vadilo! Ale iné som chcel - ústredná myšlienka v podobe premeny a dilemy suverénneho Cala po stretnutí malého Maxa, bola vynikajúca. To čo sa odohrávalo v rámci turnaja ma naozaj veľmi bavilo, no to ostatné (najmä tie nočné "zábavky") ťahalo tento film dosť dole. A tak sa z filmu s 5-hviezdičkovým potenciál stal taký menší brak. Veľká škoda, že sa film nedržal viac šachovnice a utiekal na môj vkus až príliš často k iným aktivitám... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hm, frantíci natočili veľmi zaujímavý film. Aj keď to d5 a e8 a podobne mi uz liezlo na nervy, veľa sa tam toho udeje. Sledujeme skupinu francúzskej mládeže na šachovom turnaji v Budapešti. Ako to už býva, žúrujú, hrajú, trtkajú, riešia svoje veci. Všetko je to však natočené zaujímavo, žiadne psycho drísty, ziadne zbytočné prestoje. Za tyzdeň tam všetci zažijú veľa nového, nachádzajú sa, objavujú nepoznané a skrz šachové partie riešia aj svoju budúcnosť. Velmi milé prekvapenie. 3 z 5 ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Ač je film francouzský, vůbec na mě tak nepůsobil. Tento snímek brát jako drama ani nejde, spíše je to slabá teenagerská komedie. I přesto mě snímek zaujal a absolutně netuším čím. Holt Lou de L. máš něco v sobě, či spíše na sobě. Výplňovka, když už se nemáte na co dívat. Doporučuji! ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Stupidita, ktorá pripomína skôr filmy tipu Prci prci prcičky, ale bez akejkoľvek zábavy. Tu sú šachisti ukázaní ako mladí zvrhlíci a ničitelia hotelových zariadení. A ja som takých nevidel ani v bare. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa to pozeralo, žiadna zbytočne dlhá stopáž... Fajn. Ale hlavná postava v istých scénach moc prehráva... Až afektovane. Ale dobre. Francúzsko si ide svoje. A to je veľmi dobre, že sa kinematografia neobmedzuje hollywoodskymi mantinelmy a prozápadními štandartami. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Nechápu tedy opět proč tak malé hodnocení, film který je založen na hře šachy a takové skvělé podívaní? Je tam všechno, napětí , čekáte jak to vše dopadne, "romantika" a to opravdu jen v uvozovkách a skvělé výkony herců, nevím co by člověk od dramatu chtěl víc. Je to škoda, mně se film velice líbí. ()

PSyk 

všechny recenze uživatele

Stokrát provařené schéma, tentokrát jako "mučivé dilema" mladého a (jak jinak) zpovykovaného šachového génia. Vyjmenovavát šachové blbostě (jak v ukazovaných partiích, tak při turnaji, tak i v terminologii - slovanské nelze čelit pomocí Marshallova útoku) by bylo velmi dlouhé. Film není složitý jak si mohou myslet někteří důvěřivci, je jen po všech stránkách pitomý. Jediné plus je klaustrofobická atmosféra, která je v záverečné scéně hezky převrácena pomocí záběru z dronu. Zkuste mi ale věřit, šachisté takový jako ta banda v tomto filmu nejsou, ani ti špičkoví, ani ti amatérští. To si to jen přestavují kinematografičtí neumětelové. ()

omega_SK odpad!

všechny recenze uživatele

bla-bla-bla ... dristy a zas dristy ... strelec na b6 ... bla-bla-bla ... kecy v kleci a zas keci ... nejaka nahotinka ... bla-bla-bla ... nadržaný koň na eiffelovu vežu .. a zas nudne okecavanie a kidy okolo šachovnice ... no TFUJ ... tento humus nemoze nadchnut ani total pridrbaneho superturbonajfestextremneho sachoveho exota ()

Lvísrdce 

všechny recenze uživatele

Přirozeně, jako nadšený šachista amatér, nejsem nestanný. Ve filmu je o šachu hodně. Nicméně moje zkušenost je, že šachisté jsou stejní lidé, jako ostatní. Zde jsou prezentováni jako výjmeční jedinci. Ale jádro filmu je překvapivě někde jinde - je to o tom, kolik jste ochotni obětovat, aby jste byli nejlepší. A když jste na špičce, tak si přirozeně připadáte nadřazení, mocní. A když se objeví někdo, kdo by vás z toho postu mohl odsunout, tak se začínají objevovat pochybnosti. Film je vcelku složitý, chování těch hlavních hrdinů mě zaujalo. Líbila se mi i komornost filmu, v podstatě až po hodině filmu se dostanete ven z hotelu. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

na film jsem se podival jen kvuli komentari uzivatele BoB.2. zvastni film, posledni scena, kdy ho necha vyhrat, odejde a vsichni tleskaji, je desive spatna (spoiler). jinak sceny napr. s tim 30letym typkem byly super i po te nekomicke strance.. prumerny film, tri hvezdy nahoru za nahou Lou a za to, ze tento komentar pisu pod vlivem Melodrama ()

Reklama

Reklama