Reklama

Reklama

Gimme Danger

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Klasik nezávislého filmu Jarmusch vytváří kroniku agresivního rock'nʼrollu The Stooges, kapely v čele s Iggym Popem. Stopuje kulturní, politické i historické okolnosti jejich vzniku. Sleduje dobrodružství a pády během jejich kariéry. Ptá se, co po nich zůstane. Fanoušek a analýza. (MFDF Ji.hlava)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (7)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Spolu s loňským úmrtím hned několika legend současníků a renesanční deskou "Post Pop Depression" je teď Iggy nebývale v kursu a tento dokument o The Stooges stojí taky za pozornost. Mapuje všechen ten underground, dekadenci, šílenství, neopakovatelnost, tvůrčí odvázanost i sebedestrukci "zakladatelů punku". Natočené je to pěkně, tak "rozházeně" ruku v ruce s muzikou i zběsilým svíjením se a tanečky. Často pobaví různé ilustrační záběry vytažené někde všude možně z archivu. Přes náročnější látku a dojem jisté zmatečnosti je to jeden z lepších hudebních dokumentů. P.S. další na téma Iggy račte třeba k AMERICAN VALHALLA. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale několikrát během filmu pustit titulní song a pokaždé ho utnout ještě před vygradováním s Iggyho řevem..?? Jakože cože? Jarmuschi, seš sadista nebo proč mi to děláš? .... Solidní, profesionální dokument o dobré (a především vlivné) kapele. Na to, aby šlo o "something special", chybí zkrátka ňáká objevnější informace, emocepudící scéna nebo aspoň ten celý titulní song. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu pochází ze stejnojmenné písně z alba "Raw Power", které kapela The Stooges vydala v roce 1973. (WernerDMZ)

Související novinky

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama