Reklama

Reklama

Rihanna - American Oxygen

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2015, 5 min

Režie:

Darren Craig

Hrají:

Rihanna

Recenze (3)

kingik 

všechny recenze uživatele

Napříč americkými dějinami s Rihannou. A americkou vlajkou můžete taky zamávat, když lovískujete Ameriku. Já mám od nich nejraději hamburgery a filmy. Barbadoská kráska není zase jednou za rajdu a sexy letní svršky vyměnila za drahý křivák a džíny. A na světě je pětiminutová óda Ameriku. Dokumentárních záběrů se do klipu vecpalo až přespříliš. K vidění je více bolestných událostí než těch skutečně radostných. Vypadá to spíše na umírající Ameriku než vzkvétající, tedy podle toho, co je v klipu k vidění. Klip z technického hlediska nevypadá úplně nejlíp. Je třeba počítat s tím, že autentické záběry zobrazující tu či onu událost nejsou nijak digitálně repasované, a tak je k vidění spousta zrnitých prostřihů a mizerně zaostřených záběrů. Sama interpretka zvolila noční prezentaci své osoby. Mně přišlo, že se trošku nudila. Vzruch přišel v závěru klipu, kdy v prosvítajícím tričku ukázala, v čem jsou její ženské zbraně. Prudérní Amerika by z tohoto jediného záběru mohla být na nohou. Na oplátku by mohla pět ódu na Rihannu, jaká je to skandalistka. Klip je vyveden dost monotónně, ale jednou za čas si připomenout americké dějiny, je v pohodě. Poslouchat, co se kdy událo, nebo jak k tomu došlo, bych asi nevydržel, protože dějepis zdatně ignoruji, ale prostřednictvím dobrého klipu a ještě kvalitnější zpěvačky, se to dá. I tak je pět minut na hudební klip poměrně dost a nejsem příznivcem přepálené stopáže u hudebních videí. Ve výsledku to Rihanně sekne, text písně není pro překlad nijak složitý, písnička bez klipu asi hned tak nevyzní a pustit se před třicítkou do rekapitulace dějin vlasti, je asi největším překvapením. Interpretka většinou zpívá o lásce, citovém trápení a teď to byla málem politická analýza. Ale ano, jde o netypický prvek v tvorbě úspěšné zpěvačky. Asi nazrála doba na serióznější písně v jejím podání. Proč ne, že. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Videoklip byl nominován na MTV Video Music Awards 2015 v kategorii Best Video With A Social Message. (MonicaPixie)
  • V klipu se objeví témata jako je Martin Luther King Jr., Apollo 11, Beatlemania, Okupace Wall Street, Útoky 11. září atd. (MonicaPixie)
  • Rihanna o tomto videoklipu napsala na Twitter: „Bylo to dosud jedno z nejvýznamnějších videí, které jsem natočila.“ (MonicaPixie)

Reklama

Reklama