Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Konečně po tak strašně dlouhé době je tu sci-fi seriál, který se odehrává ve vesmíru, a není to jen katastrofická nehoda, která způsobí apokalypsu a zhroucení civilizace. Díky nejvyšší entitě a tvůrcům za to, že něco takového vytvořili. Ani to nepotřebuje světoborné efekty a známé herce. Stačí, aby to bylo tajemný, aby postavy byly zajímavé (což jsou všechny, některé více než ostatní, ale tak to bývá) a každá ta postava měla nějaký příběh, který je třeba odkrýt, abychom je úplně poznali. Viděla jsem všechny díly a zatím mě to hodně baví. Není to SG1 nebo Atlantis, ale mnohem lepší než SGU, takže si nestěžuju :). ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

1. série - Od prvního pohledu béčkový seriál. Posádka lodi jak vystřižená z klišé časopisu. Černoch, tichý asiat, drsňák, slušňák a holka. Příběh je prostý, a točí se kolem odhalování identit jednotlivých členů posádky. Vatu kolem tvoří práce s boje s korporacemi. Co činí seriál koukatelný je čas od času slušný vtip a zajímavé je také sledovat nedůvěru mezi jednotlivými postavami, jejichž souboj vrcholí ve finále. Nicméně druhá řada tyhle prvky ztratí a vrátí se pouze podprůměrné sci-fi. Známí tváře jsou doktorka z Lost Girl, fyzik z SGA a revolucionář z Continuum. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot 40%: Na nový seriál z vesmíru jsem se těšila, ale takový pilot dokáže od sledování odradit. Herci nevědí, jak svoji novou roli uchopit, takže tu máme trošku víc androidů, než bylo plánováno. Vymydlenost postav mi taky vadí, ale na to si člověk musí zvyknout. Pomalý rozjezd taky nepomáhá, protože až v posledních minutách vidíme záblesk nějaké zápletky. Nicméně bych tomu ještě pár dílů dala, protože seriál může příjemně překvapit. Celá první sezona 80%: Nakonec je to překvapení sezóny od Syfy. Zápletky nenudí a není to tam zaplevelené politickou korektností ani cudností teen filmů. Finále jako z Deseti malých černoušků Agathy Christie. :-) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na léta předešlá, ať už co do vyčpělého stylu psaní postav, levných interiérů nebo klasické zápletky. To Firefly (ale i jiné scifárny) tam z toho byly dost cítit, ať už v dobrém nebo ve špatném. Cast byl sympatický, byť demografií dost jednotvárný. Největší vadou na kráse pro mě byly akční scény a hit-or-miss snaha o humor. Nebýt Jodelle Ferland ze Silent Hillu, tak o tento seriál ani nezavadím. O moc bych sice nepřišel, ale jako sympatické oddechové béčko s velkým B mi to v paměti zůstane. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Letos v létě na Syfy debutovala dvojice seriálů, která si získala mou pozornost. Zatímco Killjoys vsází na představení vesmíru a světů, tak Dark Matter se soustředí spíš na postavy a rozvíjí vztahy a napětí mezi nimi. Šest lidí se totiž probudí kdesi ve vesmíru na opuštěný lodi a nic si nepamatuje. Nabízí se spousta otázek a je třeba na ně najít odpovědi. Ta záhadná atmosféra se mi od začátku líbila a nutila mě sledovat dál, protože mě zajímalo, kdo má vymazaní vzpomínek na svědomí a jak to všechno dopadne. Postavy se dají vcelku rychle oblíbit a každá z nich nabízí zajímavý příběh, který je možné rozvíjet. Jen bych je pojmenovat, protože ty čísla mě matou. Herci jsou taky fajn, občas se dostaví i povedený vtípek a zápletky zatím nenudí. Samozřejmě je zde pár věcí, které by seriál mohly obohatit a udělat zajímavější, ale třeba se dočkáme později. Chci z tohohle světa vidět víc, a tak se můžu radovat z prodloužení. Mě se tyhle "béčka" od Syfy, která si zbytečně nehrají na víc, prostě líbí. 2. série Dark Matter se vrátil se druhou sérií a bavil stejně jako loni. V dnešní době je nedostatek kvalitních sci-fi seriálů, při kterých se hrdinové potloukají vesmírem a tak je třeba si tyto kousky hýčkat. Překvapilo mě rychlé odstranění jedné z postav a nabrání (i postupné filtrování) nových postav. Tentokrát ještě méně epizodní než loni a příběh hlavně čtyřky je velmi zajímavý. Vzhledem k zakončení série jsem neskutečně zvědav na to, co se bude dít dál. 3. série Jak se později ukázalo, tak třetí série byla poslední, což je hrozná škoda. Posádka Razy mě pořád bavila a závěr přímo křičí po pokračování. Nechápu, jak to v tomhle může někdo chtít utnout. Oproti Killjoys bylo nabídnuto i pár zábavných epizod na odlehčení a hlavně, děj celé série docela šlapal. To je zase jeden z těch konců, co zaslouží facku. Ale třeba to ještě někdo nějak zachrání. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Mezi postavami komiksové předlohy a seriálu je několik rozdílů. Jednička (Marc Bendavid) měl původně zelené oči, v seriálu je má hnědé. Android (Zoie Palmer) byl původně navržený jako muž. (UncleMorty)
  • Kosmické stanice v seriálu se otáčejí kolem vlastní osy a mají tvar, ze kterého lze usoudit, že otáčením simulují gravitaci na vnějších stěnách. Jak však můžeme vidět, lodě mají vlastní umělou gravitaci a lze tak předpokládat, že i stanice dokáží gravitaci vytvářet. Je tedy zbytečné a pro navigaci lodí, které se s nimi chtějí spojit i nevhodné, aby se otáčely kolem osy. Jde nejspíše o chybu v seriálu pramenící ze snahy udělat záběr kosmické stanice více dynamický. (spacemaster)

Reklama

Reklama