Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (3)

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Pozrime sa čo všetko tu máme pokope, len námatkovo - vesmírnu operu, boj frakcií a korporácií, samurajov, bitky s mečmi, japonského cisára, ftl pohon, kryo-komory, ženskú kapitánku (pre zmenu), presun tela na diaľku, zmenu osobnej identity, androidov, spomienkovú amnéziu, masovú popravu, žoldniersku prácičku, politické intrigy, dedičské spory a boje o trón, trápne romániky a prehnané osobné spory, úsmevné prestrelky, boje s mečmi a päsťami (kontaktné súboje sú o trochu lepšie), neustále vpády do pasce, šesť malých černoškov, atď. Pocitu trápnosti v každej časti sa síce nevyhneme, ale i tak je Temná hmota vcelku zaujímavý pokus o tvrdší sci-fi seriál. Jeho problémom je, že chce byť všetkým možným aj nemožným, má množstvo tém, ale i tak sa utieka k epizodickým odbočkám, ktoré nie sú až také podstatné. Mám radšej zopnutý dej, ktorý sa drží hlavných dejových línií a nemusí sa utiekať k náhodným bokovkám nájomných žoldákov alebo k tzv. star trek syndrómu blúdnej Enterprise (dobre to robí The Expanse). Z priemeru Temnú hmotu pozdvihuje tvorivé prepojenie a vyrozprávanie príbehov postáv, ktorých osudy sa k sebe rôzne vzťahujú a patričný dej patrí k tomu najlepšiemu, čo seriál ponúka. Prvá séria ako celok vyznie skôr priemerne, dej si však udržal moju pozornosť až do konca, preto 3.5 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nenáročná jednoduchá low-scifi podívaná pro televizní vysílání za televizní rozpočet a tedy i televizní triky a výpravu s prostředím. Postupné odhalování minulostí jednotlivců, které před sebou všichni skrývají i přes opakované řeči "Jsme na jedné lodi, musíme si všechno říkat" prostě ušlo. Je to sice zřetelně laciné (typická SyFy), ale sledování fyzicky nebolí (jako v případě Andromedy nebo Firefly apod.). A protože to pro SyFy nebyl úplný propadák, druhá série bude, tak uvidíme, co uvidíme. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit rovnou celý seriál, když jsem sotva dodíval první sérii by asi nebylo úplně fér. Dost ale pochybuju, že se to někam posune. Takže zatím je to zase klasická interiérová sci-fi ve stylu Andromedy nebo Firefly. To jsem ale právě že nechtěl. Vesmírné souboje nebo prostě jen vesmírné exteriéry jsem tady hledal marně. Horší je, že to teď nemám dodělané a budu to muset někdy dokončit. 3-* ()

Galerie (153)

Reklama

Reklama