Reklama

Reklama

The Trollenberg Terror

  • USA The Crawling Eye
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Mystery Science Theatre 3000 verze: Film je na tehdejsi pomery vcelku originalni. Obrovske ocni bulvy s chapadly plazici se po horach a putujici pomoci tajemnych cernych mracen se v kinematografii hned tak nevidi. Co se ovsem take nevidi je prkennost nekterych (vetsiny) hercu, predevsim pak zenskych predstavitelek. Je tu take nespocet klise, dialogy nudne, ale musim priznat, ze jsem se chvilemi docela bavil, ale bylo to hlavne diky paradnim hlaskam Joela, Crowa a Toma Serva. Hodnoceni dilu MST3k (s2e1) - ***** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NOČNÍ MůRA A HRůZA PLÍŽÍCÍHO SE OKA, KTERÉ ROZPOUTALO TRÝZNIVÝ TERROR NA ÚPÍCÍ SVĚT!!!___Filmové shrnutí tehdy populárního TV seriálu, zpočátku děsně ukecané, naopak posledních 15 minut se dějí doslova akční hody, kdy si to mimozemská obří oka lebedí na střeše observatoře a ze vzduchu je bombardují stíhačky. Výprava je skromná, ale roztomilá. Střídají se tu prakticky jenom tři interiéry – chata v horách, vnitřek hotelu a observatoře. Exteriérové záběry jsou velmi řídké a dokonce je někdy simulují malované kulisy horského prostředí jak od Josefa Lady a modýlky domů a horských svahů. Mimozemská oka jsou fajn, svými chapadly chytají lidi (v reálu loutky), nutno ale říci, že triky - interakce loutek s živým prostředím - nejsou příliš silnou stránkou filmu. Obživlé útočící mrtvoly, čtyři vraždy a postava senzibilky pak ozvláštňuje primitivoučký děj jakýms takýms mysterióznem a hororovým nádechem. A do toho všeho dialogy typu: „Pročpak jsi ho nechal být?“ – „Copak jsi to neviděl? Jeho hlava….byla utržená!“. Jo, bylo to naivní, hloupoučké, ale takovým tím milým, neurážejícím způsobem. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezesporu s Giant claw jedna z největších ptákovin, co se kdy na plátně objevily. Bohužel spíš než o obří oční bulvu se jedná o takové horské chobotnice, takže ten plakát je dost klamavý. Jinak je to naprosto klasické 50kové béčko, protože monstrum se poprvé objeví až v čase 1:05/1:20 a celý ten čas hodinu a pět minut se jen kecá o radioaktivním mraku. Ale tak budiž. Jako raritka proč ne. 50% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné - až do určitého bodu v ději. Po něm to začalo jít do pekel a neubránil jsem se ani závěrečnému zklamání. Čistě pro sebe bych si to totiž rozdělil na dva filmy: jeden by se jmenoval Trollenberg Terror a byla by to příjemná atmosférická studiovka s opravdu okouzlujícími kulisami Alp o čemsi záhadném, co sídlí na hoře Trollenberg. Ta mě bavila moc, rychle odsýpala měla všechno, co má takový nenápadný horůrek mít. Druhá polovina by ovšem nesla jméno Crawling Eye a bylo by to nevýrazné sci-fi o mizerně namaskovaném mimozemském oku, kde by už nešlo o atmosféru, ale o klasický (a jelikož jsme v roce 58, tak vesměs slabý) sájns fikšn spektákl. Takhle na mě totiž tento film působil - děj se v polovině zvrtl směrem, kterým jsme doufal, že se nevydá. Ani ta senzibilka mi tentokrát tolik nevadila - na rozdíl od hloupého vyznění. Ale abych jen nehartusil: ani jako celek to k zahození není, vznikly desítky horších vintage sci-fi, než je tato. Trollenberg Terror žádný zázrak není, ale špatný určitě taky ne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horor odehrávající se ve švýcarských Alpách je poněkud zvláštní, ovšem mimozemšťané, tedy podobné úkazy s radioaktivním mrakem, se objevily před pár lety v Andách. Že jde o mimozemšťany napadne diváka dřív, než filmové postavy, z nichž to některé předpokládají, leč důkazy chybí. Chvílemi jsem měl pocit, jako když sleduji původní Věc. Popravdě dnes by to bylo asi pěkné maso - lidé mají utrhané hlavy, člověk oživený po smrti vykydlí zachránce krumpáčem a smrtící chapadla vlezou všude. A jak se bránit? Co takhle molotovovy koktejly! Samozřejmě vše je velmi úsměvné, ale pokud vezmete film alespoň trochu vážně, tak napětí se najde. A není to jen cesta lanovkou. Herci se podle všeho do hor vůbec nepodívali, jelikož se pohybují výhradně ve studiu a mezi malovanými kulisami. Jeden si tak vzpomene nejen na Mélièse, ale i na dobu, kdy filmaři upřednostňovali studio za každou cenu, a tak v něm vybudovali města, pralesy i pouště. Dnes lze doporučit jen milovníkům starých a obskurních snímků či sběratelům. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama