Reklama

Reklama

Babi

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Lily Tomlinová hraje hlavní roli Elle, která se právě vyrovnává se ztrátou dlouholeté přítelkyně. V tom se u ní nečekaně objeví vnučka Sage (Julia Garnerová), která potřebuje do západu slunce schrastit šest set dolarů. Babička Elle, která však momentálně nemá ani vindru, vyrazí se Sage na kolečko po starých známých, milencích, milenkách, potenciálních otcích a tetovacích salonech, kde se snaží sehnat potřebný obnos. Na cestě proberou mnoho osobních dramat, nemálo jiných vyvolají a navíc odhalí pečlivě ukrytá tajemství. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

castor 

všechny recenze uživatele

Začal megaúspěšnými Prcičkami, pokračoval černohumorným a ironickým kouskem Jak na věc, pak se Paul Weitz plácal v průměrných látkách, aby tu a tam připomněl, že autorské schopnosti stále má – třeba pomocí svérázné Grandmy. V ní vystupují hned tři poměrně nesnesitelné ženské (od těhotné vnučky po lesbickou babičku), jejíchž kroky jsou poměrně předvídatelné, místy vtipné a místy docela nezáživné (a to i přes dietní stopáž). Když si vzpomenu na důchodcovskou road-movie O Schmidtovi nebo na výbornou Nebrasku, ve které jeden senilní válečný veterán taky solidně pije svému okolí krev, jsme v úplně jiném levelu. O to spíš na tenhle trip zapomenu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne varujem, že ak máte chuť na komédiu tak ruky preč. Tu sa rieši jeden potrat a problémy jednej sprostej pubertiačky. Inak je to snímka, ktorá sa nevenuje len "babičke", ale celkovo trom generáciám žien. Matky, dcéry a babičky. Babička je skutočne živel, presne takúto postavy som od snímky očakával. Toto by si mali pozrieť všetky ženy, ktoré si myslia, že život po 40ke končí. Babi má navyše super káru v podobe čierneho Dodge Royal Lancer z roku 1955. A to ja môžem. Som milovníkom päťdesiatok aj áut tej doby. Mne toto do kategórie komédie nesedí, ale ako dráma by to vyhralo na plnej čiare. Rozhodne zaujímavá snímka. Nie nič prelomové, ale stojí to za váš čas. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Film nemusí byť dlhý a mať obrovský rozpočet na to, aby dokázal veľmi zaujať. "Grandma" to myslím absolútne spĺňa a vytvára na malom mieste dobrú komédiu a súčasne aj dobrú drámu. Jednoduchý príbeh, ale dokáže z neho vyťažiť všetko čo sa dá. Lily Tomlin je vo svojej role absolútne skvelá a hoci by ju asi človek nechcel mať za babičku, súčasne má naše sympatie. Takto si predstavujem antihrdinov. Musíme ich chápať, musia mať naše sympatie a musíme chcieť sledovať ich akcie počas celého filmu, lebo ich budeme radi vidieť na obrazovke. Elle síce nie je antihrdina, no v realite to určite nie je osoba, ktorú by človek chcel stretnúť. A je tu súčasne aj pár príjemných zvučných mien. Rád som sa na film pozeral, viem sa k nemu vrátiť a podľa mňa to stojí za to. Hodnotenie: A- ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Babi se mi líbila moc. Hlavní postavy mi byly sympatické, jak bláznivá a netradiční babička Elle, tak vnučka Sage, pro kterou jsem měla pochopení. Matka si mé sympatie moc nezískala. Spíš než označení komedie bych řekla, že je to drama s komediálními prvky a to hlavně díky skvělým hláškám, které ve filmu padnou. Lily Tomlin je zde naprosto skvělá a vůbec mě nepřekvapilo, když jsem se zde dočetla, že role Elle byla napsaná přímo pro ní. Celkově velmi příjemný film se sympatickou stopáží. :) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No popravdě řečeno, v tom se snad neobjevila jediná sympatická postava. Babička lesba, co to zkoušela se ženou, o které jsem si na začátku myslel, že to je když ne její vnučka, tak dcera určitě?? Babička protivná, dcera protivná, vnučka o nic lepší. Kamarádi babičky, o kterých si myslela, že bez mrknutí okna vysolí 600$, to bylo taky solidní panoptikum. Jedna * za film a druhá za to staré auto. Dobrá kára. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film natočili v Los Angeles za pouhých 19 dní, natáčelo se převážně v severním Hollywoodu. (hansel97)
  • Auto, které Elle (Lily Tomlin) řídí, je Dodge Royal 1995 a ve skutečnosti opravdu patří této herečce, která sama navrhla, aby v něm její postava jezdila. (hansel97)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama