Reklama

Reklama

Babi

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Lily Tomlinová hraje hlavní roli Elle, která se právě vyrovnává se ztrátou dlouholeté přítelkyně. V tom se u ní nečekaně objeví vnučka Sage (Julia Garnerová), která potřebuje do západu slunce schrastit šest set dolarů. Babička Elle, která však momentálně nemá ani vindru, vyrazí se Sage na kolečko po starých známých, milencích, milenkách, potenciálních otcích a tetovacích salonech, kde se snaží sehnat potřebný obnos. Na cestě proberou mnoho osobních dramat, nemálo jiných vyvolají a navíc odhalí pečlivě ukrytá tajemství. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký koncert Lily Tomin, který je zabalen do jemnocitného, humorného a vtahujícího filmového hávu. Režisér Paul Witz zde rozumně dávkuje drama, napětí a humor, což vyústilo do skvěle namíchaného koktejlu, u kterého jsem litoval jen jediného - příliš krátké stopáže. Výborná práce! „You need to be able to say 'screw you' sometimes.“ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne varujem, že ak máte chuť na komédiu tak ruky preč. Tu sa rieši jeden potrat a problémy jednej sprostej pubertiačky. Inak je to snímka, ktorá sa nevenuje len "babičke", ale celkovo trom generáciám žien. Matky, dcéry a babičky. Babička je skutočne živel, presne takúto postavy som od snímky očakával. Toto by si mali pozrieť všetky ženy, ktoré si myslia, že život po 40ke končí. Babi má navyše super káru v podobe čierneho Dodge Royal Lancer z roku 1955. A to ja môžem. Som milovníkom päťdesiatok aj áut tej doby. Mne toto do kategórie komédie nesedí, ale ako dráma by to vyhralo na plnej čiare. Rozhodne zaujímavá snímka. Nie nič prelomové, ale stojí to za váš čas. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Výborná Lily Tomlin krásně utáhla tenhle snímek s ideální stopáží o netradiční babičce, na kterou se opravdu perfektně hodí. Babi funguje výborně v komických momentech, ale velmi uvěřitelné jsou i dramatičtější momenty, které trochu převládají. Zajímavý námět a i přes jednoduchost opravdu slušná podívaná, která rozhodně nikoho nudit nebude. Takové příjemné životní, ale ne sentimentální. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začal megaúspěšnými Prcičkami, pokračoval černohumorným a ironickým kouskem Jak na věc, pak se Paul Weitz plácal v průměrných látkách, aby tu a tam připomněl, že autorské schopnosti stále má – třeba pomocí svérázné Grandmy. V ní vystupují hned tři poměrně nesnesitelné ženské (od těhotné vnučky po lesbickou babičku), jejíchž kroky jsou poměrně předvídatelné, místy vtipné a místy docela nezáživné (a to i přes dietní stopáž). Když si vzpomenu na důchodcovskou road-movie O Schmidtovi nebo na výbornou Nebrasku, ve které jeden senilní válečný veterán taky solidně pije svému okolí krev, jsme v úplně jiném levelu. O to spíš na tenhle trip zapomenu. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nominace Lily Tomlin za tento snímek byla úplně zasloužená, ale film je prima. Grandma je o tom, že vnučka otěhotní, otec nechce zaplatit potrat, za matkou se bojí a jediné rozumné řešení ji přijde dojít za svojí hippie babičkou. Ta si ovšem rozstříhala všechny svoje platební karty a u sebe má jenom 50 dolarů. Poté nastává naprosto standardní road-movie, kdy babička objíždí se svojí vnučkou svoje staré kamarády a shání peníze. Není to špatné. To se navíc ve stopáži 78 minut dělá těžko. Dramatické scény fungují a vtipy jsou povětšinou taky povedené, a to dokonce i v českém dabingu, který s jednou výjimkou (chlap dabující černošku) až překvapivě funguje. Kdybych měl filmu něco vytknout, tak by to byla jeho neoriginalita a absence jakékoliv inovace v daném žánru. Naprosto klasická road-movie, která vás bude hodinu a čtvrt bavit, ale potom na ní jednoduše zapomenete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Když si Sage (Julia Garner) povídá s babičkou pod stromem, můžete v jedné chvíli vidět na pravé straně Sageiny blůzy drát od mikrofonu, který se připíná na záda. (hansel97)
  • Auto, které Elle (Lily Tomlin) řídí, je Dodge Royal 1995 a ve skutečnosti opravdu patří této herečce, která sama navrhla, aby v něm její postava jezdila. (hansel97)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama