Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdybyste měli moc kohokoliv jakkoliv a kdykoliv zabít? Jagami Light je student vysoké školy s vysokým intelektem, kterého škola prostě nudí. Jednoho dne ovšem najde Zápisník smrti, který mu umožní za pomoci splnění pár podmínek zabíjet, aniž by si „ušpinil ruce". Stačí jen jméno a obličej... Light se rozhodne, že se Zápisníkem bude páchat spravedlnost a zbavovat svět zločinců. Jenomže čím je to spravedlnost? (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek byl sice trošku krkolomnější, ale protože nejsem fanatický fanoušek předlohy, takže mi určité změny vůbec nevadily, naopak mi přišlo fajn, že se opět neopakuje tisíckrát řečené, jsem s výsledkem spokojena. Ze začátku mi přišel lepší Kubota, ale pak Jamazaki asi pochopil, kdo to ten L je, a začal Kubotu přehrávat a já si jeho L dost užívala. Řekla bych, že se mi snad i líbil víc než ten Macujamy Ken-ičiho. Přes slabší rozjezd, byl o tom dojezd příjemnějším překvapením, jak byl nabitý emocemi. Rozhodně to předloze ostudu nedělá. Přeloženo. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nové zpracování původního příběhu Death Note se podle mého opravdu povedlo. Je tam znatelná snaha zůstat pokud možno věrný předloze včetně vyobrazení vzhledu a charakteru postav, avšak na druhou stranu tenhle nový hraný seriál přichází i s množstvím zajímavých změn a úprav děje. Míra změn je však únosná a dokonce bych řekla "tak akorát", aby bylo zachováno to důležité, ale přitom aby se naskytlo něco nového a překvapivého, na co koukat. Zkrátka dokonalá harmonie mezi změnou a věrností originálu. Japonci si očividně dali záležet na kvalitním zpracování, takže i herecké výkony jsou na televizní seriál veskrze nadprůměrné. Především mě v hlavních rolích překvapili mladí herci Kubota a Jamazaki. Skoro si říkám, že když Japonci jsou schopni původní Death Note takhle plnohodnotně a zajímavě oživit ve vlastním hraném seriálu, jestli bylo vůbec třeba, aby se námětu chytl Netflix a připravoval ještě i svůj hraný seriál. Nevěřím, že by japonskou tvorbu předčil... Death Note pro mě vždycky bude jeden z nejlepších japonských příběhů vůbec, a myslím, že by tenhle námět měl zůstat na půdě Japonska, protože Japonci si s ním umí (jak je vidět na tomto seriálu) dobře poradit a držet si úctu k originálu. ~(4,2)~ ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím srovnávat s anime, které v mých očích bylo mnohem lepší. Nicméně i tak se bezesporu jedná o velice povedený seriál, byť jeho rozjezd silně pokulhával. Děj místy plynul odlišně než ve zmíněném anime, ale k žádné větší újmě to nevedlo, ba naopak jsou i některé ze změn sympatičtější. Za mě celkem překvapení a určitě předloze nedělá žádnou výraznou ostudu. ■ Nemůžu si pomoct, ale Yamazaki mi v roli L často připomínal korejského herce Joong-Ki Songa. ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

9/10, ale musím uznat, že je to opravdu perfektně udělané. škoda, že Ryuk nevypadá moc dobře.. Na záčátku jsem si myslel co to sakra je? Pak se, ale vrhneme do děje, který pluje na okraji anime předlohy. Konec lepší než originál, propojení Nera do děje je skvělý. a ne jak k nasrání jako v anime. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti změnám, ale některé maličkosti mi právě scházely. L žužlal neustále přesnídávku, jinak obstál roli celkem dobře. Chyběl mi ale jeho "přemýšlející posed". Light je kapitola sama o sobě, měla jsem z něj blbý pocit, nepůsobil vůbec chytře, spíše jsem pořád nevěděla co si o něm myslet. Chybělo mi tam nadšení, souboj dvou chytráků. Masataka Kubota mi na tuto roli 100% nesedl. Co mě mrzelo byla Misa-Misa, nebo spíše její primitivní koncerty. Vím, že byla vždy hloupoučká, ale ty její kostýmy na vystoupení byla prostě out. Shinigami byli vtipní, první dva díly jsem si nemohla na Rjúka zvyknout, ale pak jsem si je naopak oblíbila. Čím víc jsem se dějově posouvala, tím to bylo lepší, ale rozjezd zadrhával. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

No. To je ten pocit, když si vezmou na špacír dílo z vaší oblíbené japonské produkce. Co se týče děje, tak ten až na pár velkých detailů sedí. To, že některé postavy jsou jiného pohlaví, jsem jaksi překousl. Nelíbilo se mi, jak postavám celkem proměnili povahy. A jelikož jsem fanoušek Kiry, tak mě celkem naštvalo, že vybarvovali ke konci seriálu L jako toho správného. Ohledně pozitiv. Ze začátku se to nezdá, ale to jak dokázal Masataka Kubota vystihnout změny povahy k šílenství, mě naprosto ohromilo. (Palec hore pre toho chalana!) Děj byl pro mě celkem chytlavý, taktéž obraz a kamery na mě působily skvělé jako typický TV seriál. Na závěr poznámka. Efekty a hudba byly někdy skvělé, naopak někdy už mě štvalo, že se neustále opakují. Každopádně když si dáte k tomu pivko a něco dobrého, tak je to podle mě super seriál pro zhlédnutí! Dal bych tomu tři hvězdy, ale jelikož je pro mě sága Death Note srdeční záležitost, přidávám tomu o hvězdičku navíc. Doporučuji! ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Televizní drama na motivy skvělé mangy Death Note předčilo všechna má očekávání. Velice si vážím originality, kterou do této hrané seriálové adaptace tvůrci vložili. Masataka Kubota jako Light Jagami zde sice ze začátku působí dost naivně, ale ke konci už z něj jde opravdu strach, jak je u Kiry zvykem. Kento Jamazaki se své role L zhostil excelentně. Jeho L mě vážně dostal, tvůrci se zde tentokrát rozhodli ho trochu pozměnit a učinili tak velmi dobře. Velmi mě také překvapilo a potěšilo, jak zde byly dopodrobna vysvětlovány pohnutky všech postav k některým činům, ať už k dobrým či zlým. Je to vážně pecka a fakt stálo za to na to civět s otevřenou pusou těch 10 hodin čistého času. ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Klobouček dolů. Tato hraná adaptace k jednomu z nejslavnějších anime opravdu nedělá ostudu, ba naopak. Musím velmi pozitivně ohodnotit to, že tento seriál nekopíroval slepě originál, ale přišel s vlastními jedinečnými prvky a modifikacemi, jak zainteresovat diváka do děje. Už v první epizodě je patrné, že Light se dost liší od originálu, protože na rozdíl od něj nepůsobí tak chladnokrevně a bezcitně, naopak emoce z něj jen tryští - strach, nejistota, svědomí, na to vše byste u originálu nenarazili. Nezůstane jenom u Lighta, i zbylé postavy se mi moc ve svých rolích zamlouvaly, obvzlášť Mikami, otec Lighta, L, Watari i Misa, která však nemohla být blondýna, protože Japonky se blond nerodí. Obzvláště Mikami mě upoutal, jelikož mi strašně připomínal mého docenta z vejšky, až jsem se z toho při pohledu na něj musel neustále smát. Co se mi však nelíbilo bylo ztvárnění Neara, kterého snad dokonce hrála holka, a vůbec mi do té role neseděla. Je fakt, že já postavu Neara neměl rád ani v originále. Pletky s Death notem byly ale výborné. Tohle anime by mohlo mít nekonečno coverů, jelikož je zde tolik možných scénářů, které by se dalo na toto téma vymyslet, že by mi nevadilo v tomto duchu pokračovat. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděla anime i film, tak by mě to asi bavilo víc. Nicméně tenhle Kira se mi líbil více, než ten filmový a to už jak vzhledově, tak i herecky. L se mi líbil více filmový. Ryuk jako vždy pobavil a líbilo se i zde, že Rem nemusela nijak zachraňovat Misa-Misa. Škoda je, že děj se drží anime předlohy a nijak moc z ní nevystupuje, ale konec je udělaný opravdu suprově emocionálně. ()

mp5991 

všechny recenze uživatele

Vida vida, ono to šlo zadaptovat i dobře :-) Sice vzhled Shinigami vypadá, že se tu jelo hodně na rozpočet, ale naštěstí na tom seriál nestojí a naopak je o to obdivuhodnější jak vypadá ten zbytek. Musím říct, že se tu fakt dobře drží původního seriálu a když už jsou nějaké změny, tak podle mě většinou k lepšímu. Trošku se tu hlavně v prvních dílech mění Lightův charakter, ale myslím si, že je to dobře, je to docela uvěřitelný psychologický vývoj postavy a dává divákovi příležitost ji lépe pochopit. Obzvláště ale oceňuji přepracování dějové linky kolem Near (z nějakého důvodu je v tomhle seriálu holka), která by tu možná i tak nemusela být vůbec, ale aspoň je oproti původnímu seriálu mnohem lépe zakomponovaná do hlavního děje. Jinak dobrý výběr herců, kteří opravdu připomínají svoje postavy a velmi slušné herecké výkony. Možná mi přišlo, že to místy nemá až tak dobrou atmosféru, ale to může být i tím, že už řadu scén znám a nemají tak moc čím překvapit. Celkově za mě velmi slušná práce. ()

Reklama

Reklama