Reklama

Reklama

Divoká Kolumbie

(seriál)
  • USA Wild Colombia
USA, 2015, 4x49 min

Obsahy(1)

Už samotné slovo Kolumbie v nás vyvolává určitá očekávání: exotiku, bezpráví a nebezpečí. Pravdou je, že navzdory své relativně malé rozloze, je Kolumbie druhou zemí na světě s největší biodiverzitou a domovem 14 procent živočišných druhů na planetě. Kolumbie má například více druhů ptáků a obratlovců než všechny ostatní státy na Zemi. A všechna tato zvířata se přizpůsobila životu v neuvěřitelném množství nejrůznějších lokalit.
Zblízka se seznámíme s faunou i florou Kolumbie. Poznáme unikátní deštné pralesy v oblasti Chocó, která se rozprostírá na západní části země, či téměř neprozkoumané pískovcové pohoří Serrania De La Macarena.

1. Chocó Vlhká oblast Chocó, která se rozprostírá na západní části země, se vyznačuje deštnými pralesy odříznutými Andami a oplývá jedinečnou faunou.

2. Serrania De La Macarena Toto téměř neprozkoumané pískovcové pohoří se skládá z bujné džungle, keřů a savany, izolovaných vrcholů, řek a nádherných vodopádů.

3. Chiribiquete Prehistorické věže, vodopády a hluboké kaňony zde obklopují řeky, jezera a deštné pralesy hemžící se životem.

4. Divoká Kolumbie Kolumbie nabízí směsici nedotčených oblastí, která jsou domovem velkého množství jedinečných rostlin a neobyčejné přehlídky úžasných tvorů. (National Geographic)

(více)

Recenze (2)

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Tak jako většina dokumentů produkovaných NG je seriál plný kvalitních záběrů, mapuje ne úplně okoukaná území a dokáže přinést mnoho nových a zajímavých informací. Navíc provázeno kvaalitním a poutavým komentářem. ()

Reklama

Reklama