Reklama

Reklama

Po tom, čo bezprecedentná globálna pandémia premení väčšinu ľudstva na násilných infikovaných tvorov, muž nadaný schopnosťou hovoriť novým jazykom nakazených vedie posledných preživších pri pátraní po pacientovi nula a lieku. (TV Markíza)

Recenze (55)

tron 

všechny recenze uživatele

Cenu wtf týždňa získava tron za to, že si o Stanleym Tuccim v tomto filme myslel, že je to Mark Strong. A inak? Taká nuda. Síce sa to do žánru (zombies?) snaží vnášať nové prvky (komunikácia s infikovanými), ale nakoniec to aj tak skončí tak, ako si budete myslieť, že to skončí. V kastingu okrem Tucciho poteší Natalie Dormer. Ostatní nuda. Výprava komplexu fajn, detto nešetrenie krvou. Stefan Ruzowitzky neprekonal Anatómiu. Nebolo to zlé. Po technickej stránke dokonca OK. Ale zároveň nič originálne. Kvôli nudnému scenáru a nezáživným postavám dávam prísnejšie hodnotenie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně ty militaristické zombie / nákazové horory přijdou všechny na jedno brdo. Bunkr, vojáci, haha testosteron, vědkyně, střílení, pobíhání. Bát se u tohoto typu filmu nedá, maximálně se tak kochat na gore a maskách zombíků. To v případě Patient Zero odpadá úplně, maskéři se fakt nepředvedli. Příběh jako takový má stopové znaky zajímavého nápadu, který ovšem není nijak vytěžen. Zajímalo by mě, jestli si někdo ze zúčastněných tvůrců myslel, že výsledný filmový tvar je fakt nějakým způsobem chytrý. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

I love you Janet, I love you Janet, I love you Janet.....ty srdceryvné kydy mne rvaly. Jak ušetřit za masky? Dáme nakaženým CRAZY PARTY žluté kontaktní čočky za 350 Kč a je to. Chtěl jsem stisknout rychlý posun, ale musel jsem se na tu kokotinu dodívat do konce, aby ODPAD byl oprávněný. Celý film se jen kecá. Však taky umí frajer rozmlouvat s nakaženými. Fakt trapné! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Svet je zamorený infikovanými a skupinka preživších sa v podzemnom laboratóriu snaží nájsť prvého pacienta, aby pomocou neho vytvorila liek. Zase tí nakazení sa snažia nájsť ich útočisko, pretože hlavný hrdina je imúnny a ako jediný s nimi dokáže komunikovať. Prvá hodina je dosť nudná konverzačka, potom dôjde konečne k tomu, na čo sme všetci čakali, takže začne celkom schopná akčná, adrenalínová jazda. Herci sú fajn, potešila účasť peknej Natalie. Zápletka však patrí k tým slabším a ničoho prekvapivého sa tu ani nedočkáme. Keďže je to britská produkcia, ktorá nakrúti v priemere 1-2 sledovateľné horory ročne, som vďačný aj za to málo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je vážně prdel sledovat špičkové seriálové a nadprůměrné filmové herce jak pod režijní taktovkou Ruzowitzkyho působí a hrají jak šílení amatéři z pořadu Na plac!. Odfláknutá režie a šílená kamera, které působí dojmem, že se to muselo natočit ve spěchu za tři dny v jedné tovární hale, kdy úplně všem byl konečný výsledek naprosto u prdele, shrábli cash a rozutekli se ke svým skutečným projektům. Ve scénáři chyba nebyla, odmyslím-li si ty naprosto scestné až směšně působící romantické linky, dal se i tak stupidní normovaný námět přetavit do komorního a lehce nadprůměrného atmosférického zombie hororu. Pokud by ovšem všichni tvůrci chtěli projevit elementární snahu. O proti tomuto filmu působí telenovela The Walking Dead se zombies v podobně chodících věšáků na hadry jako hororový projekt století. A pokud je cokoliv v žánru zombie horší než TWD, mizernější vizitkou se pyšnit nemůže. Přesně ten typ filmu, u kterého budou herci při castinzích na další role tajit, že si v něm zahráli. 10 % ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem k projekci snímku Patient Zero přistoupil především z profesní povinnosti. Obdobný námět totiž zpravidla vyústí v oddechovou zábavu pro nenáročné diváky a ne jinak tomu bylo i v tomto případě. Přesto snímek vyloženě nepropadl a v rámci zombie subžánru dokonce patří mezi ty vydařenější. Z hlediska příběhu se sice jedná o přímočarou recyklaci již mnohokrát viděného, přičemž se scénárista Mike Le nevyvaroval ani početné řádky zjevných logických lapsů, avšak na druhé straně je snímek obohacen o několik osvěžujících anti-atropocentrických myšlenek odkazujících k Teorii Gaia a přítomné akční scény stojí na poměrně bytelných atmosferických základech. Vše podpořil skvělý casting, kterému vévodí nestárnoucí Natalie Dormer a charismatický Stanley Tucci. Patient Zero ode mě tedy obdrží vcelku přívětivé slabší tři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo bol svet zasiahnutý krutým vírusom, sa vedci snažia nájsť prvého nakazeného, ktorý by poskytol odpovede na otázky, ktoré sa týkajú jeho zrodu. Ich najväčšou pomocou je Morgan (Matt Smith), ktorý dokáže používať jazyk nakazených, ale ani on nedokáže zaručiť úspech v pátraní po protilátke. – Pôvodne som počítal, že toto bude riadne ambiciózny projekt, ale keď som videl, že to ide rovno na VOD, moje očakávania klesli, takže to dopadlo asi tak, ako som si predstavoval. Viac-menej zamenitelné s ktorýmkolvek Zombie hororom posledných rokov, bez nejakých výraznejších prekvapení v scenári, ale za to s parádnou Natalie Dormer, ktorú taktiež doplnila banda celkom schopných hercov, na ktorých sa dá pozerať. Akcie je málo a je nahradená skôr dlhšími dialógmi, čo je škoda, pretože niektoré scény s napadnutiami slušne rozpumpujú adrenalín a keby sa to držalo v tak intenzívnom tempe ako záver, bol by výsledok ovela lepší. Poriadne tri hviezdičky si to zaslúži, ale je to projekt vhodný skôr pre nenáročných divákov. + herečka z The Forest + herec z Fortitude + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herec z Howl + herec z Victor Frankenstein + herec z The Woman in Black 2: Angel of Death ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože. Film se bere tak strašně vážně, že v kombinaci s opravdu hloupým scénářem a Mattem Smithem pokoušejícím se celou dobu o americký přízvuk se pro mě překlopil do roviny komedie do té míry, že jsem se během sledování pravidelně nahlas smála. A to jsem ani nezmínila Stanleyho Tucciho jako nasvalovaného zabijáka bez svědomí, what a treat. A to říkám jako někdo, kdo u žánrových filmů pravidelně katarzí brečí, když v nich najde náznak duše nebo fungující vztahy mezi postavami. Výslednému dojmu určitě nepřidává, že to celé působí jako kombinace I Am Legend a 28 Days Later, včetně té finální pointy "You are our Patient Zero", která je tak moc obšlahlá z I Am Legend/The Last Man On Earth, až to hezké není. Jenom je ten slepenec připravený o vše zajímavé z obou svých "předloh", aniž by přišel s něčím doopravdy zajímavým a doopravdy vlastním, a ještě k tomu jakoby slátaný velmi horkou jehlou. Do určité míry je to až nepochopitelné, mít tři tak charismatické herce a docela zajímavý námět, ale opravdu z nich nevykřesat vůbec nic . Komentář na začátku a na konci je až urážlivě doslovný a návodný a jenom potvrzuje, že tvůrci neměli žádnou důvěru ve svoje schopnosti, ani ve svoje diváky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V mnohých prípadoch sa zombie snímkov (vedome či nevedome) zastávam, no toto čo predviedol Stefan Ruzowitzky a Mike Le, nie je na facku, ale na zlomený nos a následnú hospitalizáciu. ANO, presne toto divák chce. Z 86 minút, sledovať 66 "urozprávanú" sračku, kedy sa kompetentní dohadujú s "nakazeným" čo a ako ďalej s týmto zdevastovaným svetom. Inak v živote som nevidel (a to som toho videl naozaj dosť), aby zombie niekomu vedome zlomil väz. Ako Ja chápem, že je náročné zaujať niečim novým, byť aspoň štipkou originálny, no zlaté pravidlo: "menej je niekedy viac" v tomto prípade vypálilo akosi "naopak". Kde sa malo pridať, tam je "hluchota", kde sa malo ubrať, tam sa človeku rozum pozastavuje - "Patient Zero" je kokotina na mraky, ktorá nebavila ani mňa, a to už je čo povedať. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal virus vztekliny, co se začal šířit jako mor (ach ta dnešní paralela)? Ti co přežili, si myslí, že najdou-li počátek, pak s ním najdou i účinnou vakcínu. Morgan byl pokousán, ale neproměnil se. Virus ho jen trochu změnil, a tak dokáže mluvit s nakaženými. Ti jsou loveni, považováni za zvířata a vyslýcháni, aby vědci nalezli prvního nakaženého. Vše se ale zkomplikuje, když se mezi chycenými objeví profesor, co se zdá být jakousi anomálií mezi nakaženými. Něco z filozofie, úvahy o lidstvu a jeho pokračování a nepokračování na Zemi a boj o život. Pěkná scéna v krematoriu, naháněčky, krev z napadených stříká, osud většiny se zdá býti zpečetěn. Akce je rychlá a drsná. Takový milý menší britský film s poměrně početným komparsem a slušnými efekty. Za mě spokojenost, byť nic mimořádně nového nepřináší.  3,5* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch, keď už to flákajú dokonca aj Španieli, zostali zombíci snaď posledným subžánrom, ktorý si dokáže ako tak držať svoju úroveň. A to som ich nikdy neobľuboval. Dlho sa tu kecá, námet - byť nevyťažený - je vcelku originálny a zaujímavý, a tak až k pointe nestihne začať nudiť. A potom príde masaker, kde padajú (padnú) takmer všetci. Na masky sa tu nehraje, rozpočet bol evidentne nízky, a na malé béčko to stačí. Záver znepokojivý, uspokojivý. Najtrapnejšie filmové klišé vôbec (obetovanie sa pre ostatných) sa tu síce nachádza, zato podané vcelku neurážlivo a nepateticky. Tri hviezdy bez váhania, štvrtú pridávam za tú trapnú ovčiareň, čo tu zas niektorí predviedli (39%). Ps: Natalie sa nezaprie a zašuká si ešte aj v zombie horore, ale kozy bohužiaľ tentokrát zostanú zahalené. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Patient Zero" sa konečne dostal k dispozícii na zhliadnutie. Na tento malý počin som bol celkom zvedavý. Nápad nebol najhorší, myslím si, že obsadenie je schopné a myslím si, že väčšinou to funguje. Neviem ako to zapôsobí na väčšinu divákov, no za mňa poviem, že som spokojný. Možno to nebude jeden z najlepších filmov roku, ale rozhodne je dostatočne zaujímavý na to, aby som ho pochválil. Plus mám pocit, že na rozdiel od filmu "The Cured", ktorý vôbec svoj potenciál a možnosti nevyužil, tak tu máme nejaké využitie. Stanley Tucci je skvelý a v role profesora, ktorý aj ako nakazený vie byť pokojný. Neviem síce čím to je a film nám to akosi nikdy neobjasní, takže nebudem to vysvetľovať... ale tak to hold je. Morgan je zaujímavou postavou a záverečné vysvetlenie je celkom okey. Čo sa mi ale páči je vzťah s jeho manželkou, ktorú sa snaží vyliečiť. Ľudia sa vždy snažia adaptovať. Ale keď som už spomínal "The Cured" tak minimálne by som povedal, že aj tu by sa dala aplikovať myšlienka, že "nočné mory nám pripomínajú našu ľudskosť." Pretože aj Morgan je pokúsaný ale jeho krv reagovala úplne inak, než všetkých ostatných. Možno to vizuálne mohlo pôsobiť silnejšie, možno to mohlo byť trošku strašidelnejšie... ale na druhú stranu mám pocit, že tento dramatický tón filmu je dobrý. Niečo sa dozvieme, bol som zaujatý kam sa to vyvinie a najmä som veril, že sa k niečomu dostaneme. Čo je len blbé je fakt, že trailer toho veľmi dosť spoiloval. Takže som vedel, čo sa ku koncu filmu udeje. Ak to nechcete vedieť, odporúčam trailer nepozerať. Ako film sám o sebe to podľa mňa funguje. Som rád, že som to videl, neviem či by som sa k tomu niekedy vrátil, ale za jedno zhliadnutie to stálo. Zvážte si pre a proti a rozhodnite sa. Hodnotenie: B ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Kde se tenhle film, jenom pokazil ? Herecká sestava je nadmíru kvalitní, infikování sou vcelku originální a to že s nimi hlavní hrdina dokáže mluvit, považuji za velice originální a nápadité. Ale problém je v tom, že celé mi to připomínalo Day of the Dead: Bloodline, které vyšlo ve stejném roce, jako tenhle film. Oba dva filmy sou si hodně podobné, velitel je debil, doktorka je nymfomanka, hlavní záporák je inteligentnější než lidi a celé se to odehrává v nějakém bunkru. Nemluvě o tom že velkou část filmu se v podstatě nic neděje, přijde nakažený dá se sním řeč a pak se mezi čtyřmi postavami, řeší milostné a sociální problémy. Na filmu se mi asi nejvíc líbila hudba, kterou tam pouštěli a pak posledních patnáct minut, kdy tedy došlo na nějakou tu akci a překvapivě musím vychválit finální bitku, mám rád když se dvě, či vícero postav spojí a jdou proti jednomu silnému záporákovi. Tenhle film měl ohromný potenciál, který promarnil a vinu z větší části nese scénárista, který scénář psal horkou a zmatečnou jehlou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postkapokaliptický pandemický film. Pseudozombie akční horor. Supervirus přeměnil lidstvo na vysoce inteligentní zabijáky. A imunní oběť, která je schopná se stýkat s nakaženými vede poslední přeživší za Pacientem Nula a léčbou. Na plátna kin film určitě nepatří, ale jako domácí video ano, pokud to nepovažujete za marnění času. Možná kdyby se sestříhal. nějaký trailer. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Patient Zero vo viacerých ohľadoch pripomína novodobejšiu variáciu Romerovho Dňa mŕtvych z roku 1985. Príbeh je takmer totožný (podzemný bunker, vedci vs. vojaci, hľadanie protilátky, experimenty, prejavy inteligentného počínania u nemŕtvych, rozbroje vo vnútri komunity...), Patient Z je však vyslovene interiérovým filmom a dianie sa mimo priestorov bunkra presunie jedine v rámci občasných flashbackov hlavných hrdinov. Výsluchy vodcu zombíkov sú síce zaujímavé a v závere dôjde aj na surové útoky nakazených, inak sa ale tento britský zombie kúsok nijako nevymyká z bežného subžánrového priemeru. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že Pacientovi 0 nemůžu dát s čistým svědomím aspoň čtvrtou hvězdu, protože jeho vizuál, celková atmosféra, herci i některé momenty (vede řezání tlusťochovy ruky) jsou fajn, ale příšerně mě prudily časté telenovelické vztahové vložky, kteréhožto sajrajtu bylo vlastně nakonec ve filmu mnohem víc, než pravověrné zombijské akce. Walking Dead hadr. A z té cajdákovité hudby, podbarvující neustálé plkání o tom kdo koho má nebo nemá rád, by se snad poblil i sám kýčařský prasopes Špílberg. Jinak ale oceňuju netradiční pojetí zombií (která vlastně ani "pravá" zombie nejsou), bavil mě Tucci a líbila se mi Dormer. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz akci a masky, tak se nejedná o nic světoborného. Nakažení se od normálních lidí odlišují vlastně jen šlutou barvou očí a několika jizvami. Nicméně po stránce příběhové se jedná o docela svěží vítr, protože tu existuje možnost komunikace, která otevírá celkem solidní prostor. Ne že by ho filmaři dokázali využít do mrtě, ale i tak se jedná o milé zpestření a ten jeden souvislejší dialog stojí za to. A fajn je i obsazení, protože narozdíl od jiných zombie/nakažených béček se tvůrcům podařilo sehnat osvědčená jména a ani na režisérské stoličce nesedí nějaký nýmand. Čekal jsem průšvih, ale nakonec jsem byl docela příjemně překvapen. 65% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Filmy se zombie tématikou nemám nějak zvlášť v oblibě, nicméně první ukázka snímku Patient Zero lákala na neotřelou a víceméně originální podívanou. Bohužel, výsledek takový není ani zdaleka. Slibná nosná myšlenka snímku je totiž zcela utopena pod nefunkčním scénářem, nataženou stopáží a rádoby šokujícími zvraty, nad nimiž jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou. Vážně nechápu, jak je možné, že se tomuto "dílu" podařilo sehnat tak zvučná herecká jména jako Natalie Dormer či Stanley Tucci. ()

Reklama

Reklama