Reklama

Reklama

Skandální život Lady Worsley

(TV film)
  • Česko Skandální život Lady Worsleyové (více)
Trailer

Úžasný pravdivý příběh o bohaté anglické dědičce lady Seymour Worsleyové. Seymouřin útěk přiměl jejího muže dohnat milence své ženy před soud a rozpoutat jeden z největších sexuálních skandálů osmnáctého století! V roce 1781 vyvolá lady Seymour Worsleyová pobouření, když uteče se svým milencem, kapitánem Georgem Bissetem. Rozzuřený manžel, vážený člen parlamentu sir Richard Worsley, na to reaguje tím, že Bisseta zažaluje za cizoložství a požaduje rekordních dvacet tisíc liber jako náhradu za újmu na svém "majetku" - lady Seymour. Zatímco se Seymour a Bisset ukrývají v londýnském hotelu, sir Richard je odhodlaný dokázat s pomocí svých právníků manželčinu nevěru prostřednictvím řady záludných intrik. Richard u soudu lže, vykresluje své manželství v tom nejlepším světle a přesvědčuje ostatní, aby udělali totéž. Bisset čelí bídě a vězení, dokud Seymour nevymyslí odvážný plán na záchranu svého milence. Odhalí ale šokující tajemství, které ohrozí její vlastní pověst... V hlavní roli se představí Natalie Dormerová, známá ze seriálů Tudorovci a Hra o trůny. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (32)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře natočený (určitě za vlasy přitažený, i když na začátku je "true story") příběh z prehistorie lidských vztahů a skvělá ukázka, že když je dobrý námět, i historický film může mít sešup. Natalie Dormer není nejhezčí herečka na světě, tahle role jí ale krásně sedla a každýmu chlapovi se musí líbit. Vývoj je docela překvapivý, film potěší hlavně příznivce britské (horkej brambor v hubě) angličtiny (Shaun Evans v roli sira Worsleye mluví jako degener). Pár minut trvá, než se divák dobere všech souvislostí, střídání časových rovin ale nevadí a je dostatečně přehledné. Dobrá hudba, kameru prosím příště o několik centimetrů níž, abychom si Natalii víc užili. ___Všichni si mysleli, že je to děvka... to on byl ale leštič! ()

jasse 

všechny recenze uživatele

"...tím, že jste utekla od manžela, jste přišla o prostředky...a místo ve společnosti. Svou dceru už neuvidíte..Když se touto cestou vydáte, nemusíte vyhrát a budete navždy zostuzena". No, tohle chtělo opravdu odvahu - kterou lady Worsleyová měla. Sice jsem trnula, aby to vydržel i ten její hezounek, ale nakonec to vyšlo! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak uvádí titulek na samém počátku snímku, jedná se o pravdivý příběh odehrávající se v Anglii roku 1782, tedy z doby, kdy žena byla majetkem svého muže, zrovna jako jeho dům, půda či dobytek. Televizní stanice BBC pojala snímek impozantně a tak každičký záběr doslova září nádherou. Kostýmy, výprava, pevný scénář a herecké výkony. Melodrama, cizoložství, skandál, soudní pře, zadostiučinění. Kdo je nakonec vítěz? Anglie 18. století a práva žen v manželství. Příběh přináší pokrytectví a zvrácenost vládnoucí elity. Historická kauza v jistém smyslu šokující i dnes. Film je natočen s veškerým respektem k době, případu a daným postavám. Příběh lady Seymour Worsley, který svou upřímností a postavením hluboce zasáhne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film působí zdáním, že se jedná o drama s další emancipovanou ženou, která šla proti své době. Ale ono tomu tak úplně není. Lady Worsley žije v poněkud zvráceném manželství a právě ona zvrácenost vede k tomu, že prchne od manžela se svým milencem, který se na to konto ocitne za cizoložství před soudem, jenž ho může zruinovat a poslat do vězení pro dlužníky. Hlavní hrdinka pak stojí před dilematem, zda svého milence obětovat, nebo vyjevit před soudem všechny aspekty jejího vztahu s manželem, což jí může poslat na společenské dno. První polovina se trochu táhne, ale pro ucelenost příběhu to byla asi nutnost. Ovšem jakmile dojde na soud, nabírá film na tempu i dramatičnosti. Ocenění si zaslouží i nádherné interiéry a typicky pošmourná anglická atmosféra. Co se Natalie Dormer týče, troufám si říct, že jde zatím o její nejlépe zahranou roli a je škoda, že se tento televizní projekt mezi širší publikum nedostane. Každopádně milé překvapení. 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* průměrný historický televizní film natočený na základě skutečných událostí. V 18.století určitě skandální příběh, který dnes ničím extra nepřekvapí, snad jen, že soudnictví v Anglii bylo hodně prozíravé. Rozhodně je to však lepší divadlo než Soudkyně Barbara ;-). Hezká kostýmní výprava i standardní herecké výkony. Takže nezklamalo. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Když manžel lady W, sir Richard Worley, zemřel, vzala si lady W asi za měsíc ve svých 47 letech 26letého hudebníka, svého milence Johna Lewise Cucheta. Toto manželství vydrželo 15 let, až do její smrti. Ve stejném měsíci, ve kterém uzavřela nový sňatek, dostala lady Seymour královskou licenci, že může používat své rodné jméno Fleming. Její nový manžel přijal její příjmení. (Nefra)
  • Film je natočený podle skutečné událostí, vypráví o britské šlechtičně Seymour Dorothy Flemingové, narozené 5. 10. 1758, která zemřela 9. 9. 1818. (Nefra)

Reklama

Reklama