Reklama

Reklama

Emelie

Trailer

Když jejich rodiče vyrazí na rande do města, tři malé Thompsonovy děti okamžitě přijmou svou novou chůvu Annu (Sarah Bolger), která vypadá jako splněný sen: je příjemná, zábavná a nechává je dělat věci, které boří všechna rodičovská pravidla. Ale jak interakce Anny s nimi nabírá čím dál více zlověstnější tón, děti si uvědomují, že jejich chůva nemusí být tou, za kterou se vydává. Brzy je na nejstarším Jacobovi, aby chránil své sourozence před stále více hanebnými záměry narušené ženy, jejíž zbraní je důvěra a cílem nevinnost. (noelcoward73)

(více)

Recenze (50)

T2 

všechny recenze uživatele

Máme tu záhadnú "psycho" narušenú opatrovateľku. Veru decká sa musia mať pred ňou a jej prístupom na pozore. Na video film tu je v celku vytvorené solídne napätie, nechýbajú aj nejaké tie drsné scény. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale všudypřítomný PG13 feeling dělá z Emelie hodně light horor podívanou. Škoda, že se zde netlačilo vůbec na pilu, chyběla i pointa a finále je nedostatečně vygradováno. Herecké výkony dětí a vyšinuté babysitterky to vytahují na lepší průměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy je dobre zničiť veci kvôli srande.“ Ďalší z hororových trilerov o bejbysitterkách (The Babysitter, Aux yeux des vivants, Better Watch Out). Žiadny zázrak, ale poteší Sarah Bolger v titulnej úlohe, decká sú fajn a v mnohých momentoch je to prekvapivo drsné. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď vyrazia rodičia osláviť výročie, zostanú deti samé s ich novou babysitterkou. Tá má netradičné spôsoby, ako deti zabaviť. Netrvá dlho a aj malé deti si uvedomia, že Anna sem neprišla stráviť príjemný večer s deťmi, ale jej plány sú omnoho nebezpečnejšie. - Velmi sa mi to páčilo, ale problémom bolo u mňa to, že bolo všetko odhalené príliš skoro, takže sa z toho vytratila tá napínavá atmosféra zo začiatku. Postavy konajú logicky a mám rád, keď v hororoch obete vymýšlajú rôzne pasce proti útočníkom, ako tomu bolo na konci. Záporáčka už na pohlad nepríjemná, takže vďaka krátkej stopáži je to počin, ktorý sa oplatí vidieť. + herečka z The Lazarus Effect ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z pestúnky sa po pár hodinách vykľuje nebezpečná vražedkyňa. Jediný kto ju môže zastaviť je najstarší z trojice súrodencov - Jake. Ale veď prvého apríla už bolo, nie? Jedna za detská, druhá za snahu o budovanie atmosféry, lebo všetko ostatné ako scenár (najmä ten!) či pointa stoja za starú bačkoru - 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Manželskej pár se jde ožrat, přičemž po americku nechá tři parchanty s cizí teenkou. Jak se ukáže, daná teenka není úplně OK, takže celá zápletka dostane exploitačně home invasionovej kick. Sarah Bolger mi přejde jako děsně protivnej xicht, což tady asi je i vítané, ale já bych si představoval andílka se zákeřnějším kukučem. Na jedno podívání fajn, ale k nadprůměru bych potřeboval o 10-15 minut víc s lepším a vypointovaným závěrem. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Trilogie o děvkách na hlídání (Babysitter/Better Watch Out), jak já ji nazývám, by nebyla úplná, kdybych ji nezakončil kouskem, který ji vlastně "odstartoval". Holka nervozní jak panna před felací zavítá do spořádané rodiny, kde mravní kodex je nadevše. Přišla pohlídat tři nezletilé děti. A pouští se do ohrožení mravní výchovy mládeže. Kdyby film byl jen o avizovaných zvrácených aktivitách, nadto byl zakončen bravurním finálním vyústěním, byl by to velmi ojedinělý příspěvek, jenže hned po první polovině se nadmíru hrabe do standardního thrilleru o pomatené ženštině, která hledá náhradu za své mrtvé dítě. A ocením tedy zajímavější první půlku, druhá část už nic extra překvapivého nepřináší. Určitě mně nevadilo, že příběh už v polovině odhalí, jakou motivaci má angažovaná žena, co ji vede k tomu, aby tak jednala. To bylo také povedené. Sarah Bolger je příjemně zlověstná, děti hrály zdatně, rodiče vzorní a ctnostní, ale i oni měli své neduhy. Nebylo moc znát, že Michael Thelin nemá přílišné zkušenosti s celovečerním formátem, zdatně zvládal i drsnější scény filmu. Jen ten nenadále standardní průběh, kdy má žena spojence venku, likviduje potenciální záchranu dětského tria, až k rušivým prostřihům na rodiče užívající si dýchánek, to už byly ty méně zdatné scenáristické obraty. Něco z nich už je divákům známo i z jiných filmů. Vesměs je to natočeno svižně. Otevřené konce nevítám vždy s nadšením. 8/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som to sledoval, tak už v prvých piatich minútach vieme povedať, čo sa bude diať ďalej. Človek to ale akceptuje, čo chce ale vedieť je spôsob, akým sa k celkovému filmu nakoniec dopracujeme a máme tu v podstate home invasion thriller/horor na jedno pozretie. Prečo na jedno pozretie? Poďme si najprv rozobrať moje osobné negatíva tohto filmu. V prvom rade Sarah Bolger je podľa mňa absolútne strašne obsadená v tomto filme. Je to možné, že chceli, aby vyzerala herečka tvrdo a menej sympaticky (a myslím si, že to celkom zvláda), no problém s ňou mám, že v prvom akte má hrať pred rodičmi sympatickú teenagerku. A žiaľ, nemám pocit, že to absolútne funguje. Neviem či sa príliš vcítila do role zlej opatrovateľky, no ako milá mi absolútne nefunguje. Osobne som ju asi viac vedel oceniť vo filme "The Lazarus Effect", kde pre mňa pôsobila uveriteľnejšie. Napriek tomu, že zvyšok filmu bol trošku bordel. Chcelo to niekoho, kto by z toho vyšiel lepšie ako napríklad "Lily Rabe", ktorá vie zahrať aj nevinné dievča a keď má byť zlá a hnusná, tak to vie tiež predviesť bravúrne. Možno by sa dalo povedať, že už je oveľa staršia a nevynikla by ako tínedžerka, ale minimálne by to chcelo niekoho jej typu. Okrem toho akosi nemám rád fakt, že film sem-tam prepína medzi rodičmi na svojej oslavnej večeri a medzi situáciou v dome. Dáva to zmysel ale miestami to človeka absolútne vytrhne z atmosféry.Prvá polka filmu je podľa mňa maximálne chorá a dochádza až do momentov, kedy človek rozmýšľa, či by už v niektorých momentoch nezačali decká (najmä Jacob) myslieť trochu inak. Druhá polka, kde sa už reálne začínajú veci diať a najmä v poslednej tretine je potom film skutočne skvelý. Joshua Rush je skvelý v role Jacoba a myslím si, že aj Carly Adams bola celkom dobrá. Thomas Bair je ešte len dieťa a aspoň musím uznať, že sa pri natáčaní bavil. Je to na ňom vidno. Musím povedať, že celkom obstojní deckí herci a niečo aj predviedli. Určite viac, než sme mali možnosť vidieť decká v "Sinister 2". Vyzdvihnem ešte aj Susan Pourfar, ktorá z filmu skutočne vychádza ako matka a jej rolu jej verím absolútne najviac. A musím pochváliť aj fakt, že v závere sme mali aj pár skutočne skvele spracovaných scénok, kde som nevedel naisto čo sa presne stane. Na jedno pozretie je to pre fanúšikov napínavých a hororových filmov v pohode, ale nemyslím si, že by sa k tomu niekto v budúcnosti vrátil. Hodnotenie: B- ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je hodně napínavý a nepříjemný, to se musí nechat. Ale to čekání, až se Emelie začne projevovat, je nekonečné - osobně jsem čekal, že začne hned po odjezdu rodičů, a ne že si ještě bude s dětmi hrát a čekat kdoví jak dlouho, přitom musela vědě, že ta večeře zas tak dlouho trvat nebude. Navíc tahleta klišé o vyšinutých jedincích, kteří si léčí mindrák na jiné, úspěšnější rodině, nějak nemám rád zhruba od dob Stepfather, česky je to tuším Otčím. Jsou předvídatelné podobně jako slashery a found footage filmy apod., a nic objevného nepřinášejí. V závěru je to o tom, kdo a jestli zhebne, a o tom, jestli tvůrci chystají vrátka na případný druhý díl. A jak tu někdo píše, když už konečně dojde na nějakou akci, zbývá už jen 15 mnut do konce. Navíc je i ta akce natočená tak nepřehledně, že člověk netuší, co se děje, kdo kde co, a v závěru jsem si tipoval, které děti jsou mrtvé, nebo jestli jsou vůbec mrtvé, a ono ejhle. Prostě celé to vyústění a očekávání vzhledem k dost mrazivému začátku zůstalo nenaplněné. Už docela chápu, proč je vlastně parodie na tyhle filmy (Sám doma) tak úspěšná. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Trochu mi unikalo, akú úlohu zastáva v tomto príbehu "Vychudnutá hyena" a nakoniec mi pohnútky a konanie tejto postavy prišli skôr ako neúčelné a mätúce. Emelie však disponuje niekoľkým silnými scénami (romanca na hajzlíku, sledovanie home videa, škrečok...) a súboj mešuge opatrovateľky s vynachádzavým chlapcom ma po celú dobu bavil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý ale mohlo to být jěstě lepší děcka nechat víc hrát a pořádně to rozjed by neuškodilo taky, chůva se povedla solidni ušlo to. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sarah Bolger a děti zaslouží pochvalu, ale jinak to bylo takové nemastné neslané. Ačkoliv má film krátkou stopáž, byla první polovina celkem nudnou záležitostí. Ukazovala vlastně jen trošku nekonformní chůvu, která to sice zjevně nemá v hlavě v pořádku, ale ta její psychóza nebyla podaná tak, aby na mě nějak výrazněji zapůsobila. Pak se to sice trošku rozjelo a přišlo i přijatelné vysvětlení, jakou má děvče motivaci, ale pořád se film držel ve všech aspektech až příliš u zdi. Škoda. 35% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No nebudem skákať nadšením, ale necítim sa ani nijako zvlášť ošidená. Priemerný kúsok na nenáročný, pohodový večer. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Chůvu s kukučem Sarah Bolger by chtěl jistě každej (nejen) mladej kluk a jako motivace na zkouknutí tohohle jinak vesměs průměrného thrilleru rozhodně funguje. První polovina je dobrá, správně ujetě znepokojivá, ale jakmile se začne Emelie chovat přímočaře vyšinutě, už to taková zábava není a z filmu se stane hodně decentní horor, který navíc skončí dřív než začne. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Sľubný psycho-thriller, ktorý teasuje, teasuje a teasuje a keď má v závere prísť k tomu najtuhšiemu, tak je vlastne koniec skôr, než sa Emelie stihne poriadne rozbehnúť. Pritom film by vôbec nepotreboval byť extrémne drsný, to by k podobne ladenému psycho-teroru na deťoch z predošlých minút ani veľmi nesvedčalo a ani to od filmu nepožadujem, len keby to nebolo až takto veľmi „light“. Každopádne ako jednohubka na zabitie večera fajn, akurát široko ďaleko sa nič okrem toho večera nezabije. K tomu aby som bol spokojný by som potreboval, aby sa to v závere podstatne viac utrhlo z reťaze a po tých teasujúcich predošlých minútach predviedlo aj správne napätú thrillerovú jazdu. Nepríjemné pocity Emelie občas síce vyvolá, ale počas tých deväťdesiat minút by to chcelo aspoň nejaký moment, ktorý rozbúri atmosféru a osvieži tempo. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, z kterého budete mít hodně nepříjemné pocity a s těmito pocity budete odcházet z jeho sledování. Když si najmou pro svoje děti holku na hlídání, ani netuší, co vlastně způsobí. Když tohle vidím, tak si hodně rozmyslím, jestli někdy nechat děti někomu, koho vlastně neznám, ale má nějaké doporučení. Ještě teď se z toho musím otřepat, i když konec už byl až moc tradiční ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič moc, hoci kdesi v polovici (cca v momente keď Emelie rozprávala pohádku o méďovi) to bolo vcelku zaujímavé. Potom sa to už celé zvrtlo do tej psychopatickej línie s prvkami hororu, a to ma teda vôbec ale vôbec nebavilo. Spomedzi chúvovských filmov jeden z tých slabších. Aj keď, malo to aj zopár dobrých momentov, - a tým najlepším bola jednoznačne spomínaná pohádka o méďovi (aspoň bolo jasné o čo Emelie vlastne ide). ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Opět se mi podařilo nečíst si obsah a byl jsem překvapenej už jenom z námětu. Babysitterka, která děti nechá dělat, co se jim zachce, její přístup je postupně až děsivej. V tu chvíli člověku dojde, co že se to na začátku filmu stalo a kam to celý spěje. Je až neuvěřitelný, jak se nejstarší bráška zachoval, aby ochránil svý sourozence, těm dětem budete přát až do úplnýho konce, aby to dobře dopadlo. Co se typu filmů týče, hlídání dětí, je laťka nahozena úplně do jinejch rozměrů. ()

Reklama

Reklama