Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grand Theft Auto je bezpochyby jednou z nejznámějších video her na světě. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi seznamuje se Samem Houserem (Daniel Radcliffe), americkým herním tvůrcem a producentem, který byl hlavní hnací silou při její výrobě. Cestu téhle kontroverzní hry ke slávě ztížil soudní proces, při kterém se právník Jack Thompson (Bill Paxton) snažil dokázat, že GTA a podobné hry ničí morálku, a proto je potřeba je zákonem zakázat. (IZFNP)

(více)

Recenze (39)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Sam Houser a spol si robia svoju robotu naozaj na stodvadsať percent. O tom hovoria čísla predajnosti ich hier. Dávam im za pravdu, že nielen v hrách, ale všade okolo nás (filmy, knihy, hudba) je kopec násilia. Ale pravda je aj to, že na rozdiel od tých ostatných médií, kde násilie len sledujete, v hre ste to práve vy, kto ho pácha. Na televízny film to bolo naozaj dosť dobré, spracovanie sa mi páčilo a Daniel exceloval. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

GTA je moje asi nejoblíbenější videoherní série a to byl hlavní důvod toho, že jsem dal filmu šanci. Přeci jen neexistuje mnoho filmů na téma vývoje videoher (což je dost škoda, protože existuje celá řada příběhů z tohoto odvětví, které by si zasloužily filmové zpracování) a každého hráče tak potěší, když něco podobného vznikne. Zpracování je televizní, Radcliffe přehrává ale je zajímavé podívat se pod pokličku vývoje jedné z nejúspěšnějších sérií na všech herních platformách, přestože si myslím, že v reálu to bylo ještě výrazně zajímavější, než film ukazuje. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept postavit proti sobě dva názorové extrémy, tedy náboženského fanatika a partu lehkovážných geeků s nízkým morálním ukotvením...vede k uvažování, kdo tedy má vlastně pravdu, když obě strany konají zlo? Cenzura proti absolutní svobodě slova. A k tomu absurdní nastavení západního světa - řeší se jedna neškodná erotická scéna zpracovaná digitálně, nikomu ale příliš nevadí explicitní násilí. Těžko říci, jaké má vlastně násilí v počítačových hrách (a filmu) vliv na skutečné kriminální sklony (mladistvého) člověka, točit o tom takovéhle filmy je ale rozhodně cesta dobrým směrem...(v pustém světě virtuální reality)... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tolik povyku pro nic. Jedna kostrbatá sexuální scéna a kdejakej americkej pánbíčkář se z toho může posrat. Je fajn, že se tvůrci snažili k tématu přistupovat nezaujatě a vykreslili obě protistrany nečernobíle. Nevím, jak moc je to vykreslení věrně, ale minimálně Thompson opravdu takové neviňátko není. Na druhou stranu je to velmi zajímavé nahlédnutí do vývoje počítačových her, byť film klouže spíše po povrchu a do hloubky zabrousí jen v několika málo momentech. Daniel Radcliffe jako Sam Houser byl skvělej a snad poprvé jsem v něm neviděl ani kus z Harryho Pottera. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Pustit se do natáčení filmu o vývojářích počítačových her chce hodně odvahy. Už jenom kvůli tomu, že kultovní série Grand Theft Auto je na trhu skoro 20 let a má za sebou obrovskou komunitu. O to víc, si takový film nemůže dovolovat chyby. Inu režisér na to šel chytře a zkratkovitě nás vhodil do doby, kdy vzniklo Vice City. To je ostatně i díl, které jsem spolu s prvním dílem hry věnoval nejvíce času. Nostalgie ve filmu zde působí i po letech dobře a Vice City můžu atmosférou zařadit k těm nejlepším, takže mě tento odkaz mile potěšil. Co mě asi nejvíce vadilo bylo to, že film působí polovičatě. Rychlý průlet událostí kolem vývoje San Andreas a pak už jen soudy soudy soudy. Je to sice zajímavé že Hot Coffee modifikace byla na originálním DVD a že se přeli s právníkama, ale na tom stavět film o Rockstar Games? Já nevím, spíš to mohlo být víc o lidech, co zapříčinilo vývoj her, kde se inspirovali atd. To by pro mě osobně bylo daleko více poutavější. Takhle to byl film na který se dalo koukat a Radcliffe kupodivu zvládl roli dobře. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Syn Jacka Thompsona (Bill Paxton) Johnny (Garion Dowds) nosí ve filmu bíle triko s logem fiktivní  internátní školy Bullworth. Je to odkaz na hru z dílen Rockstar Games - "Bully". (JohnnyBane)
  • Film byl natočen na motivy knihy Davida Kushnera „Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto“. (DJDVD)
  • Podle Johnnyho Thopsona (Garion Dowds), kterého kvůli jeho otci šikanovali ve škole, vytvořili v počítačové hře "Bully" postavu studenta Trenta Northwicka. Hra se se zabývá právě šikanou. (JohnnyBane)

Reklama

Reklama