Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední díl spessartské trilogie. Strašidla se vrací z vesmíru a přistávají u zámku, kde naleznou nešťastnou Anneliese (Liselette Pulver). Její snoubenec právě upřednostnil manévry před svazkem s ní. Strašidla nabídnou Anneliese svou raketu, aby ho mohla dohonit. Vinou nehody však putují časem, a ve všech dobách které navštíví, muži váhají mezi válkou a láskou k ženě. (Jezinka)

(více)

Recenze (39)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už to nebylo tak dobré, jako ty dva předchozí díly, ale stále to bylo fajné. Škoda ztráty herečky jednoho ze strašidel z minulého dílu, chápu kroky v dílu tomto. Veselé cestování časem. Opět krásná L. Pulver. Ale už to prostě nebylo ono. Vtipné ano, povedené, ale už hodně na hraně s trapností a opakováním vtipů. Za zmíňku jistě stojí krásná herečka hradní paní z nějakého toho 16. století. Ale nevím, která to byla... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Závěrečná část hudební veselé sci-fi trilogie ze Spessartu má v Liselotte Pulverové milou průvodkyni na cestě do minulosti i budoucnosti. Doba se mění, ale lidé zůstávají stále stejní. Důležité je, že komteska nakonec najde to, co hledala. Pěkné melodie, přiměřená dávka humoru a mírové poselství, které tento originální příběh nese napříč časem, dodává mu na aktuálnosti. Od natočení tohoto filmu vznikla řada dalších, tématikou podobných a jistě i lepších. Třeba Robertu Zemekisovi bylo v době vzniku tohoto filmu 15 let, tak kdo ví, třeba mu byl inspirací k natočení trilogie Návrat do budoucnosti. Ale ať tak, či tak, já mám celou tuto trilogii ráda a to navzdory době, která uplynula od jejího natočení. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě sice zklamaly nějaké písničky, ale nějaké si zpívám doteď. Mnohem víc mě zklamalo, že české televize vysílaly zřejmě zkrácenou verzi, nebo vystříhly jednu část. A teď SPOILER. Když v závěru filmu Anny (komteska) hledá strašidla, následně háže květinu plukovníku "Cak-cakovi", ten se usměje a je záběr, který se zvedá nad náměstí, dole můžeme vidět tři týpky zametající náměstí a kamera sklouzne na kostelní věž s hodinami. Tenhle film jsem však viděl v německé televizi a závěr se liší. Poté, co se "Cak-cak" usměje, tak se kamera pomalu zvedá od městské dlažby a my vidíme ty tři týpky, co zametají náměstí.... a vidíme jim do obličejů!!! A jsou to naše strašidla! Pak teprve je náhled na náměstí zeshora. Jen taková poznámka na okraj. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy ponúkajú toho menej, ako predchádzajúci diel, ale to znamená, že ubudlo nielen humoru, ale našťastie aj pesničiek, ktoré som až zas tak v tejto sérii nemusel. Ten suchý humor tu stále je, predovšetkých v epizóde z budúcnosti, ktorá je tak nádherne wtf, že mi nedá, aby som znova nedal Spessartu štyri hviezdy. Nemeckí televízni notorici mali svojskú imagináciu. Zlaté časy riešia partnerské vzťahy počas vekov a konfrontujú s nimi našu stále peknučkú Liselotte Pulver, aby nakoniec pochopila, že môže byť rada, že žije v "dnešnej" dobe. Príjemné zakončenie série, ktorá má dnes už trochu iný dopad, ako v dobe svojho vzniku, ale ten nový pohľad súčasného diváka považujem skôr za pridanú hodnotu. Kúzlo a niektoré fóry ale nezostarli. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Za písničky, čtyři. Když slyšíte "Až zaťukám u dvířek tvých", "Rýnské víno" a další fláky, budete si zpívat spolu se Strašidly. Epizodičnost a směřování nikam ubíjí to, co v jedničce a ve dvojce slavilo úspěch, totiž příběh. Trojka je upřímně řečeno hodně velká kravina, ale režisér Žáček a sólisté z Karlína zachránili mnohé. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama