Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ing. Ruda Koníček (M. Nohýnek) si přivádí domů novomanželku Kristinu (J. Pokorná), někdejší servírku, která má za sebou jistou minulost. Tu před manželem tají. V Praze se dostane do vily, tchyně (J. Štěpničková) je vdova po „nóbl“ člověku. Udržuje styky s lepšími lidmi a nelibě nese vpád obyčejné dívky do její domácnosti. Jakkoli se Kristina snaží matku získat, ta se obrací proti ní a poštve i syna… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Slušné manželské drama, ve kterém prim hrají Jiřina Štěpničková coby nevraživá tchýně, žena, která kdysi žila v lepších poměrech a je zvyklá rozhodovat za všechny a za všechno, a Jaroslava Pokorná v roli její snachy s neomalenými způsoby a kompromitující minulostí. Hry Heleny Benešové, ať už televizní nebo rozhlasové, se pokaždé vyznačují velkým smyslem pro dramatickou gradaci a s důrazem na psychologické pozadí událostí. V tomto případě nelze než poděkovat za znovuodvysílání této neprávem pozapomenuté inscenace. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jednu navic pro Jaroslavu Pokornou, ktera se do role skvele hodila a ktera v ni byla bezva. A vubec jde o docela pekne vypraveny temny pribeh ze zivota. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Komorní televizní inscenace, ve které perlí Jiřina Štěpničková coby nenávistná budoucí tchýně. Především když sedí na gauči s hlavou v rukách a stěžuje si: "Jak jsi mi to mohl udělat. Servírka, barmanka. Štěstí, že se toho tatínek nedožil".... Místo toho, aby byla ráda, že si syn našel takovou ženskou, tak jim rozbijí šťastný vztah a pokouší se jim rozmluvit i dítě s tím, že jeho otec jej měl až po čtyřicítce. Nejvíc jí ale vadí, že je holka z děcáku a prej proto nebude mít pochopení pro rodinu. Byla to hrozná pí*a tahle stará Koníčková, ale Štěpničková to zahrála parádně. Je to vyloženě televizní film, založený na hercích a jejich dialozích. I proto nevadí, že se jedná o černobílý snímek se špatnou kamerou. [8. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama