Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film z celé série. Když se Němci opravdu hodně moc snaží, dokážou natočit i docela slušný film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po půl století stále překvapivě fungující satirická komedie s příjemnými písničkami, využívající nadpřirozených kvalit duchů zaživa zazděných loupežníků ze Spessartu (hrdinů původní historické veselohry). Bez bohovského českého dabingu (vrátane "tatarské" slovenštiny prince Kalaky a jeho doprovodu) by to ovšem bylo výrazně slabší. Jenže my ten dabing máme, a tak si můžeme zpívat, že Šaty (respektive nohy) dělaj lidi, že My vám píchnem ve všem, a tak dále a tak dále. Na mě to funguje i dnes - a to jsem se ještě nezmínil o tom jak překvapivě slušně vypadají duchové z hlediska vizuální stránky filmu. První díl si téměř nepamatuji, u třetího si vybavuji jen to, že se tam raketou cestovalo v čase a zachraňovala se komtesčina láska. Budiž to dostatečným důkazem o nejenom historické hodnotě Strašidel Ze Spessartu. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Podarené! Zábavné, príbehovo šikovne zostavené, svižné, veselé a perfektné triky, Nemci prekvapili. /90%/ ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Úhor - tak to docela to pravda samozřejmě není, jde o míru informovanosti či spíše neinformovanosti českého filmového diváka - německá kinematografie čas od času přinese film, na který se nezapomíná, i když své základy založil v hájemství lehčích Múz. Dnes již ne zcela aktuální děj a hlavně úroveň, na které byl ztvárněn, silně - a pozitivně - ovlivnil kvalitní český dabing, ale i některé dobové znaky, asociuující reminiscence na obě světové války. Především mám na mysli karikaci jednoho z nejpřihlouplejších hesel německého šovinismu "Drang nach Osten" a s ním spojeného prušácky příslovečného omezeného militantního ducha. V dabingu vynikly i "české" ženské půvaby Liselotty Pulverové, která v tomto posunu ztělesnila německou modifikaci divé Káči z našich pohádek. Filmu navíc nelze upřít ani slušný díl skutečného humoru a nepředstíraného úsměvu. Trilogie jako celek tvoří v zásadě vyrovnaný celek (nejvíce potíží mi působí sci-fi výlet hrdinů komedie do budoucnosti). I dnes je ale na co se dívat a čemu se smát. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl ze série. Hlavní věc zkrátka je výsledek, čiky čiky čiky čik a to nejen proto, že šaty dělaj lidi, šaty dělaj lidi .... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Proč myslíš, že jsou tak najednou zticha?" „Možná, že už ho Charlotte škrtí." I po letech stále zábavná hudební komedie, byť už ne tolik, jako když ji člověk viděl v té pradávné době. Nevzpomínám si na film, kde by byly úvodní titulky zpívané. Pro mne vždy lepší než Hospoda, jelikož jsou zde strašidla. A prostředí zámku evokuje gotické horory, i když samozřejmě hrůzy mohlo být více, ale je do zkrátka komedie. Ne tak třeskutá, jako je třeba Bílá paní, jenže Němci v NSR se holt tehdy měli lépe než my. Přesto nechybí rýpnutí do Rusů, Američanů, komunistů, kapitalistů. Památnou scénkou je pak obnažená svastika v soudní síni. A samozřejmě pro děti asi nejzábavnější je fotbal s useknutou hlavou. Pulverová byla sympatická a Wiederová šťabajzna. Plný počet ponechávám z čisté nostalgie a také proto, že jsem se přeci jen bavil. „Mački, mački!" ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mám z dětství špatné vzpomínky. Rodiče mě nutili se na tento, podle nich, skvost světové kinematografie dívat a já se u něj příšerně nudil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strašidlá sú celkom prekvapivo úplne odlišné od Hostinca a to nielen dobou, v ktorej sa odohrávajú, ale aj celkovým vyznením, keď pribudlo pesničiek a humoru, čím sa z filmu stala takmer až bláznivá komédia. Prvá polovica je super, atmosféra na zámku mi pripomenula Fantomasa v Škótsku, príchodom do "zapadákova" Bonnu ale film atmosféru stráca a pribúdajú muzikálové vložky, ktoré sú občas dosť otravné. Našťastie je tu stále dosť suchého humoru, ktorý by som občas označil až za luxusný. Vďaka nemu nemôžem povedať, že by film zostarol. Ak to netvrdíme o našich rozprávkach z 50tych rokov, netvrďme to ani o sérii o Spessarte. Pulverka je šik aj s krátkymi vlasmi a kľudne by som si ju na tú radnicu odviedol aj ja. Úvodné titulky s českým vyspievaním nemeckých tvorcov sú....no to musíte bezpodmienečne zažiť na vlastnej koži. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je celkom dobre možné, že Strašidlá zo Spessartu sú najlepšou časťou zo Spessartovských komédiií, ale ani to ma neprimäje, aby som išiel na tri hviezdičky. Je to všetko veľmi staré a naviac v Česku je obrovská konkurencia v Saxane, Rumburakovi, Bielej pani, Ohnivých ženách a množstve ďalších filmov. Takže Spessartovské strašidlá už iba do filmového archívu pre fajnšmekrov a zvedavcov. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už to sice není tak výborné jako když jsem to viděl coby kluk, ale stále to má své kouzlo a zůstává nejlepší částí spessartské trilogie. Sympaticky bezstarostná duchařská komedie, která si nedělá hlavu s logikou a místo toho na diváka hrne maximální pohodu, nebývalou lehkost a vtípky, ktreré jsou někdy jen milé, jindy zase lehce kousavé ale i dnes většinou srozumitelné. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

EDIT 2016: Druhý díl Strašidel sklízí možná větší úspěchy než první. Dočkal se dabingu dříve než jednička a jeho tvůrci si s ním opravdu vyhráli, což je patrné už v úvodních zpívaných (!) titulcích. Strašidla pro mě docela překvapivě bodují i jako muzikál, resp. spíš hlavně v této kategorii, a je to samozřejmě díky skvělé práci týmu ČST Praha. Vyhrát si někdo takhle s filmem v dnešní době a podobně jej obsadit, jdu na to do kina i za čtyři kila. Trikově na rok 1960 geniální! ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi silně připomíná dětství, kdy jsem na celé spessartské strašidlácké sérii ulítávala. Ještě víc jsem si ji zamilovala, když jsem, ač jen na dálniční pumpě, byla ve Spessartu, což pro mě byl tenkrát jedinečný zážitek (i když pochybuju, že by tam kdysi chodili strašidla tankovat do koní), ale to už zase odbíhám. Sympatický filmeček s příjemnými postavami a laskavým humorem; žádné umělecké dílo, ale já ho mám ráda. Společně s prvním dílem je tato část trilogie mou oblíbenou, následující Zlaté časy ve Spessartu jsem nemusela ani jako malá. Strašidla ze Spessartu jsou takový malý milý film, který zpříjemní dlouhou chvíli, ale nejspíš vám v paměti nijak zřetelně neuvízne (pokud nejste jako já). ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, že i po takový době to funguje. I v 21. století ovlivněn digitálníma vychytávkama oceňuju archaickou trikovou kameru. Navíc to má spád, spoustu gagů, humor situační i slovní plus rozšafná Liselotte Pulver. Okořeněno precizním dabingem, který exceluje už v česky zpívaných úvodních titulcích. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sériu obohatili duchovia, pribudlo veľké množstvo infantilného humoru a štýlu grotesky. Prvý diel mal atmosféru, ktorá bola bežná v starých dobrodružných rom-com. Tento zmenil výhybku a zrejme doplatil. Z môjho pohľadu, kvalitatívne v rámci obsahovej stránky degradácia, v rámci komerčného kalkulu update. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Viděno po dlouhých letech s obavou, že kouzlo tohoto filmu vyprchalo, ale naštěstí nikoliv, ten film je stále vtipný, hravý, kousavý a zábavný, český dabing nádherný. Naprosto skvělé je převedení písniček. A kupodivu je ten film dokonce v mnohém svou satirou stále aktuální. ()

Reklama

Reklama