Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Celá sága ze Spessartu mi jako malému klukovi připadala až neskutečná. Možná to bylo tím, že člověk hleděl jen na jevovou stránku a filmařského řemesla si moc nevšímal. Navíc tenhle díl je bezkonkurenčně nejlepší. Na německou filmovou produkci určitě špička. Pak to ale šlo s celou sérií prudce z kopce a zejména poslední díl se blížil úrovni německého porna 70. let. Tady bych rozhodně hodnotil originální nápad, lehkou satiru a v celku uspokojivé herecké výkony. I některé hlášky stály za to. Ale především hudba, což je u muzikálu klíčová věc, se opravdu povedla. Dodnes si pamatuji, že jsme svého času tyhle písničky docela žrali. ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu obrovsky pomohl náš skvělý dabing, na kterém se kompletně všichni herci opravdu vyřádili. V bunkru pro atentáto, mačky sexy bomby, formy klasiky... Tohle si člověk pamatuje pořád, x-let po tom, co tenhle film běžel naposledy v televizi. Navíc přidejte nenáročný příběh, pohodové písničky pro dětičky a pár narážek pro dospělé (hákový kříž nad řvoucím soudcem nebo decentně, ale trefně podaná skutečnost, že když se chce, prosouložíte se k pěknému majetku) a máte tady tři a půl hvězdy jako když vyšije. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je celkom dobre možné, že Strašidlá zo Spessartu sú najlepšou časťou zo Spessartovských komédiií, ale ani to ma neprimäje, aby som išiel na tri hviezdičky. Je to všetko veľmi staré a naviac v Česku je obrovská konkurencia v Saxane, Rumburakovi, Bielej pani, Ohnivých ženách a množstve ďalších filmov. Takže Spessartovské strašidlá už iba do filmového archívu pre fajnšmekrov a zvedavcov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strašidlá sú celkom prekvapivo úplne odlišné od Hostinca a to nielen dobou, v ktorej sa odohrávajú, ale aj celkovým vyznením, keď pribudlo pesničiek a humoru, čím sa z filmu stala takmer až bláznivá komédia. Prvá polovica je super, atmosféra na zámku mi pripomenula Fantomasa v Škótsku, príchodom do "zapadákova" Bonnu ale film atmosféru stráca a pribúdajú muzikálové vložky, ktoré sú občas dosť otravné. Našťastie je tu stále dosť suchého humoru, ktorý by som občas označil až za luxusný. Vďaka nemu nemôžem povedať, že by film zostarol. Ak to netvrdíme o našich rozprávkach z 50tych rokov, netvrďme to ani o sérii o Spessarte. Pulverka je šik aj s krátkymi vlasmi a kľudne by som si ju na tú radnicu odviedol aj ja. Úvodné titulky s českým vyspievaním nemeckých tvorcov sú....no to musíte bezpodmienečne zažiť na vlastnej koži. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší díl celé serie. Tentokrát se loupežníci snaží komtese pomoci, protože se dostala do finanční krize. Jejich přičiněním se ale Charlotta dostane do vězení. Tak se znovu rozhodnou, že jí pomohou. Loupežnická čarodějnice namíchá lektvar na zhmotnění. Já prostě Spessartu nedokážu odolat. Repríza by neuškodila, aspoň by v televizi byla pořádná zábava. Němcům se to hodně povedlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama