Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu obrovsky pomohl náš skvělý dabing, na kterém se kompletně všichni herci opravdu vyřádili. V bunkru pro atentáto, mačky sexy bomby, formy klasiky... Tohle si člověk pamatuje pořád, x-let po tom, co tenhle film běžel naposledy v televizi. Navíc přidejte nenáročný příběh, pohodové písničky pro dětičky a pár narážek pro dospělé (hákový kříž nad řvoucím soudcem nebo decentně, ale trefně podaná skutečnost, že když se chce, prosouložíte se k pěknému majetku) a máte tady tři a půl hvězdy jako když vyšije. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už to sice není tak výborné jako když jsem to viděl coby kluk, ale stále to má své kouzlo a zůstává nejlepší částí spessartské trilogie. Sympaticky bezstarostná duchařská komedie, která si nedělá hlavu s logikou a místo toho na diváka hrne maximální pohodu, nebývalou lehkost a vtípky, ktreré jsou někdy jen milé, jindy zase lehce kousavé ale i dnes většinou srozumitelné. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

EDIT 2016: Druhý díl Strašidel sklízí možná větší úspěchy než první. Dočkal se dabingu dříve než jednička a jeho tvůrci si s ním opravdu vyhráli, což je patrné už v úvodních zpívaných (!) titulcích. Strašidla pro mě docela překvapivě bodují i jako muzikál, resp. spíš hlavně v této kategorii, a je to samozřejmě díky skvělé práci týmu ČST Praha. Vyhrát si někdo takhle s filmem v dnešní době a podobně jej obsadit, jdu na to do kina i za čtyři kila. Trikově na rok 1960 geniální! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strašidlá sú celkom prekvapivo úplne odlišné od Hostinca a to nielen dobou, v ktorej sa odohrávajú, ale aj celkovým vyznením, keď pribudlo pesničiek a humoru, čím sa z filmu stala takmer až bláznivá komédia. Prvá polovica je super, atmosféra na zámku mi pripomenula Fantomasa v Škótsku, príchodom do "zapadákova" Bonnu ale film atmosféru stráca a pribúdajú muzikálové vložky, ktoré sú občas dosť otravné. Našťastie je tu stále dosť suchého humoru, ktorý by som občas označil až za luxusný. Vďaka nemu nemôžem povedať, že by film zostarol. Ak to netvrdíme o našich rozprávkach z 50tych rokov, netvrďme to ani o sérii o Spessarte. Pulverka je šik aj s krátkymi vlasmi a kľudne by som si ju na tú radnicu odviedol aj ja. Úvodné titulky s českým vyspievaním nemeckých tvorcov sú....no to musíte bezpodmienečne zažiť na vlastnej koži. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Proč myslíš, že jsou tak najednou zticha?" „Možná, že už ho Charlotte škrtí." I po letech stále zábavná hudební komedie, byť už ne tolik, jako když ji člověk viděl v té pradávné době. Nevzpomínám si na film, kde by byly úvodní titulky zpívané. Pro mne vždy lepší než Hospoda, jelikož jsou zde strašidla. A prostředí zámku evokuje gotické horory, i když samozřejmě hrůzy mohlo být více, ale je do zkrátka komedie. Ne tak třeskutá, jako je třeba Bílá paní, jenže Němci v NSR se holt tehdy měli lépe než my. Přesto nechybí rýpnutí do Rusů, Američanů, komunistů, kapitalistů. Památnou scénkou je pak obnažená svastika v soudní síni. A samozřejmě pro děti asi nejzábavnější je fotbal s useknutou hlavou. Pulverová byla sympatická a Wiederová šťabajzna. Plný počet ponechávám z čisté nostalgie a také proto, že jsem se přeci jen bavil. „Mački, mački!" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama