Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (225)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení je tady! Závěr trilogie Padesáti odstínů nesoucí dodatek svobody dorazil do kin a ostudu předchozím dílům rozhodně ostudu nedělá. Nebudu to dlouho vysvětlovat a řeknu prostě jenom to, že mám trilogii Padesáti odstínů hodně rád. A to dokonce tak, že předchozí 2 části u mně mají obě za 5 z 5. Trojka však dle mně přece jenom na těch 5 hvězd nedosáhne. Alespoň to tak vidím po prvním shlédnutí. Trojka je podle mně slabší kvůli několika věcem: Christian Grey který v předchozích dvou částech připomínal takového sociopata je už spíše poklidným chlapíkem který sice není dokonalý ale ne tak nedokonalý jako v předchozích 2 dílech. Pořád má co hrát ale už ne tak jako předtím. A tím, že je vztah Christiana a Anastazie klidnější se ztratí ta nevyrovnanost mezi těmi dvěmi. Naštěstí má ale ten film divočejší tempo a v podstatě nedrhne respektive nezpomaluje. Několikrát jsem se od srdce zasmál a ne kvůli tomu, že by to bylo směšné ale protože to opravdu bylo vtipné. Johnson a Dorman si na sebe už zvykli takže ta chemie mezi nimi také funguje líp. Nenuceně se to dá opravdu užít. Není to ani kontroverzní revoluce ani nudná báchorka. Je to prostě jenom povedený závěr trilogie kterou by podle mně mělo více lidi docenit. Což není na škodu ale také to není úplný převrat. Uvidíme jestli toto v Holywoodu něco překoná. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Bez mučení hned na začátku přiznávám, že mám velkou slabost pro irského herce Jamieho Dornana. Nehledě na to, že v závěrečné části téhle nenáviděné trilogie vypadá se strništěm na tváři konečně jako pořádný chlap, který by stál za hřích nejen díky své vymakané postavě. Navíc oproti druhému veskrze nudnému dílu jsem se nakonec dočkala i nějakého napětí a téměř detektivní zápletky. Třebaže byl scénář místy dost hloupoučký, tak jsem si Padesát odstínů svobody překvapivě docela užila. Možná trochu nadhodnotím, ale já se fakt bavila. (70%) ()

Reklama

Vitex 

všechny recenze uživatele

Dostaly, co chtěly. V něčem je to opravdu fenomén hodný pečlivého studia. Film dokonale sestrojený tak, aby v každém momentě odpovídal představám a touhám naivních puberťaček (a evidentně nejen puberťaček). Ve výsledku pak nemá sice naprosto nic společného s realitou, ale o to přece ani nešlo (chraňbůh!)... takže všechno v pořádku. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Ani minutu jsem neváhala že bych mohla jít do kina se zklamáním, a potvrdilo se... Asi nejlepší ze všech třech dílů, musím uznat, že tenhle díl byl úžasný, už jen díky tomu že tenhle díl mě nahnal ve třech scénách k slzám, což jsem nečekala a taky že tam byl humor, nasmála jsem se. Grey byl zase o něco zajímavější a přitažlivější a Anna byla mnohem půvabnější jak v ostatních dílech.SPOILER .Jsem hrozně ráda za to, že tam bylo ukázané to že Grey a Jack byli spolu ve stejné situaci ve které čekali na vhodnou pěstounskou rodinu. A jsem ráda za to odhalení, proč Jack tak strašně usiloval zničit Christiana. Co se týče konce byl velmi pěkný i dojemný. Líbilo se mi že, i přesto všechno Christian šel a položil své biologické matce kytici na hrob a v hloubi duše jí odpustil. Moc pěkná povedená scéna, Jsem velice spokojená na zaměření detailů např. rty ruce prsty očí momenty rozkoše. Prostě fascinující. Největší spokojenost. Nádhera. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý paradox. Je na tom nejhorší a nejvíc otravné to, proč na to diváci a zejména divačky nejvíce chodí do kina. Ta snaha o hogo-fogo soft porn thriller movie pro náctileté je totální paralizér celkového zážitku a k tak charizmatickým hlavním hrdinům ani není nutný. Pominu-li tedy potřebu tvůrců dělat co 10 minut místy velmi imbecilní sexualní kousky, pak je to jen lehce podprůměrný thriller a velmi nadprůměrná sonda do průkopnické generace dnešních úspěšných třicátníku se vším co k nim patří. Foley nabízí svěží, zábavnou a inteligentní interakci dvou lidí s velkým "životním" potenciálem a hází rukavici zhmotněným vrstevníkům sedícím v kině, protože žít i na desetinové sociální/finanční úrovni filmových manželů Greyových otevírá sakra velké brány do světa, kde je hodně věcí možných zažít, získat a dokázat. Když si z toho člověk vezme to dobré, je to docela i motivační film. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (12)

  • Severoamerické tržby byly 100,4 milionu dolarů, celosvětové pak 372 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se v Nice ve Francii ve stejnou dobu, kdy se tam odehrály teroristické útoky v červenci 2016. (Dzeyna)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama