Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Recenze (225)

Ronee 

všechny recenze uživatele

Ideálne ísť si to pozrieť so svojou polovickou, chlapov poteší kriminálna zápletka a ženy romantika. Čo viac si priať od toho filmu, príjemne strávený večer. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

ČERVENÁ KNIHOVNA NA POKRAČOVÁNÍ V kině byla obrovská sranda a taky pěkně hutná atmosféra. Pokračování bestselleru anglické autorky E. L. Jamesové mě výrazně potěšilo. Padesát odstínů svobody a úvodní sekvence emočního snímku, nasazují úctihodné hudební tóny a pak taky ten červený kumbál se mi začal moc zamlouvat. Christian Grey a Anastasia Steele si řekli své ano, jejich vzájemná chemie fungovala víc než kdykoliv předtím. Bavilo mě to hrozně moc to musím přiznat.👏 Taková lehčí a svižnější porno-thrillerová oddechovka k sobotnímu večeru. P.S.: Překvapil mě, když chvíli zaskočil i vousatý seriálový Superman Tyler Hoechlin. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

75% - komentář 20ti slovy: Dávám stejný koment jako u dvojky - "Mělo to příběh, napětí, erotiku, super soundtrack a Dakota je prostě dobrá!" Hvězdu navíc za tu audinu!!! ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Co musíte udělat, pokud knižní předloha je naprosto o ničem a obsahuje zápletku, která vám stěží zabere 30 minut filmu? Přidáte "sexuální" scény. Bohužel vycházejí naprosto jinak, než asi bylo zamýšleno. Dialogy během sexu jsou opravdu k smíchu a nakonec i dost nudí. Finální zápletka je tak chatrná, že tomu asi nevěří vůbec nikdo. Kniha, která byla původně psaná jako "fan fiction" na Stmívání tak nakonec končí s filmovou adaptací, která může směle soutěžit se Stmíváním co je horší. ()

mysiouxsie odpad!

všechny recenze uživatele

Doufám, že brzy natočí další díl..Padesát odstínů potratu Anastacii Greyové..to by bylo určitě zajímavější než toto dílo. A všem slečnám co se díky tomuto naivně zhlédly v sado-maso bych povinně pustila Pasoliniho Saló na vystřízlivění. La la love me like you do! ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Mal som pripravený šťavnatý komentár, ale vzhľadom na mnohé podobnosti s mojim životom sa v konečnom dôsledku uchýlim iba k pár neosobným postrehom. Za prvé, sexu bolo ďaleko menej ako v dvojke a to bola chyba. Odobrať to, na čom si trilógia zakladala, je rozhodne krok vedľa. Po ďalšie, Dakota mala mnoho momentov kedy nebola tak sexi, ako som si zvykol. Na druhej strane v niektorých momentoch stále bola, takže dalo sa to akceptovať. Celkovo sa ale jedná o technicky kvalitné spracovanie príbehu z červenej knižnice. Dvojka vedie. Toto bola omáčka ako od Rosamundy Pilcher. Je to škoda, lebo Temnota mala skvele nakročené. ()

Bazinga2563 odpad!

všechny recenze uživatele

lepsi doma zustat sedet a strcit si kulicky do zadku sam. dokud vam nejaky retard nehrozi vypraskem kladivem, abyste si koupili(asi spis y) listek a sli se podivat na kristiana na velkem platne, lepsi zajit do sachoveho klubu. posledni zachranou muze byt max tak troll primo od cinemacity, ktere evidentne filmu taky moc nefandi. cekal na nas totiz misto kristianova zadku nejdriv liam ve vlaku. 7 hvezdicek, doporucuji. brecim za vsechny, co poznali, ze to byl jiny film, protoze cetli knizecku. ne vazne, na filmu je nejlepsi asi obleceni. a to je mi dost u filmovych kulicek. jamie libovy. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za to, že to máme za sebou! Normálně bych o to nezavadil ani klackem, ale práce je práce, takže jsem si včera dal pěkný maraton všech 3 dílů za sebou a už jsem tedy zažil lépe strávený čas. Každopádně musím konstatovat, že z těch 3 dílů je ten poslední kupodivu nejlepší. Možná to bude tím, že už tady není tolik rádoby „erotických“ scén při aktuálních hitech z rádií jako tomu bylo u předchozího dílu a tvůrci se snaží mezi banální a debilní dialogy vnést trochu thrilleru v podání postavy Jacka. No celkově se jedná stále o neuvěřitelnou blbost stejně jako u předchozích dvou dílů, ale tenhle mě přišel nejméně stupidní a občas tady byli náznaky že by to mohlo aspoň průměrné tak navíc přidávám jednu hvězdu a tajně doufám, že si za pár let nevzpomene nějaké studio to točit znova. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to je asi nejlepší a nejzajímavější film z celé trilogie. Ovšem pořád je to pěkná sračka. Na tomto snímku jde asi nejlépe vidět, že je to vlastně fanfiction ke Stmívání, protože když si u toho představíte poslední díl toho čtyřdílného humusu, je to v mnoha věcech podobné. Ana si dovoluje víc, budou mít vlastní barák někde v prdeli světa, dokonce to má i závěrečný souboj, kterým se vyřeší všechny problémy, které si autorka vymyslela do druhého dílu, aby tohle úžasné mistrovské dílo mělo nějaký děj. Taky je na tomhle díle poznat více než na předešlém, že autorka prostě chtěla peníze, ale nevěděla, jak tématiku špatného BDSM ještě okořenit, tak tam přidala dějovou linku s kýmsi, jehož charakter si autorka domyslela až do tohoto dílu. Sexu se zde moc nedočkáme, ale konečně se dočkáme Christianova majetnického a sobeckého charakteru více než v předchozích dílech. A nad tím se buď budete smát, nebo se mlátit dlaní do čela a říkat si, proč si ho ta kráva vlastně brala. PS: Všechno tohle je špatné, ale horší je, že tento film brutálně znásilnil Paula McCartneyho a Jamese Browna do prdele. A to nedokážu tolerovat. ()

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Z trilogie asi ten nejkoukatelnější díl. Defacto normální romantická slaďárna. Díky bohu se tvůrci tentokrát vyvarovali víceméně akčních scén (až na poslední 2minutovku), takže jsem se sice moc nezasmála, ale aspoň se mně z toho nedělalo nevolno. ()

katuuuska 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetla, ale filmové zpracování je průměrné... prvni díl těžce podpruměrný a i trochu, jo trochu víc, trapný. Druhý díl ušel a poslední díl byl příjemný překvapení.. škoda že to takhle nešlo od začátku, hrozně dlouho jsem se přemlouvala abych šeď vubec dokoukala a dala šanci i dalším dílům. ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou celou trilogii....prví díl byl totální exkrement, druhý už nabídl něco, čemu se dalo říkat i film a třetí....byl vlastně vcelku neškodný průměr!! Nechápejte mě špatně, znovu už ten film nechci nikdy vidět, ale ze všech tří částí nabídl asi nejvíce. Dá se tady mluvit o příběhu, postavy už nejsou úplně na ránu (jsou dementní, ale v jednom momentu jsem Greye i chápal!!) a v závěru jsem cítil i něco jako napětí. Neuvěřitelná věc. Chápu, že ani u jednoho dílu nepatřím mezi cílovku a tak tomu možná nerozumím, ale proč to takhle nešlo od prvního dílu?? Ani potom by se nejednalo o nijak přelomové díla, ale neměl bych alespoň chuť vydloubnout si oči lžící. Každopádně, mám to za sebou, děkuji za jedinečnou zkušenost a již nikdy více. A teď se vrhnu na Twilight.....a nebo raději Sharknado. Počet dílů to má asi stejně a něco mi říká, že kvalitou to bude naprosto stejné filmové dno ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ani do třetice všeho dobrého se nepodařilo natočit dílo, které by mohlo divákovi něco říct. Ostatně, E. L. James nenapsala krom této erotické trilogie nic dalšího a když se napíše brak, tak se brak musí i natočit. Postavy vlastně neřeší nic krom užívání si nesmírného bohatství, cestování a vymezování si hranic. A pak spolu taky velmi často, neobvykle a na různých místech souloží, což se u podobného filmu čeká. Jenže se nepovedl ani scénář. Postavy spolu vedou nic neříkající, vysloveně prázdné monology, ve filmu se nic neděje. Napadení a ve finále i únos, který podnikne Jack Hyde je jen z nouze ctnost, aby se tam dělo alespoň něco. Postavy divákovi nemohou být vzdálenější stejně jako jejich sex či absurdní problémy týkající se toho, do jak drahé restaurace půjdou a jak drahé šaty si koupí. Nemají starosti, problémy, jen nějaké uměle vytvořené. Pamatuji si, jak moje kamarádky, jinak skalní fanynky, byly zklamané z dalších knižních i filmových dílů...co teprve já. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

A pak Bůh řekl: "Muži, ženy trpí minimálně jednou měsíčně, já Vám to oplatím." Pokud je Vám 50, táhne Vám na menopauzu, stále čekáte na perverzního prince na bílém koni, co Vám to při první příležitosti narve do prdele a pak utře o záclony, tak ano, toto je film pro Vás. Zbylé spolutrpitele, kteří v tom vidí závan sexu za odměnu předem varuji. Nestojí to za to:) Raději týden bez sexu než znovu přemýšlet, kde všichni, co dávají 3 a více hvězd nechali mozek, filmový vkus a pytlík na zvracení. ()

Adel_ZH 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých troch častí,táto bola asi najlepšia. Bola tam akcia, napätie, romantika,humor, erotika. Nie je to najlepší film tohto žánru, ale dalo sa na to pozerať. Určite ten rozdiel medzi 1. časťou a poslednou je vidieť, hlavne čo sa týka vzťahu medzi Dakotou a Jamiem, je to lepšie. Grey už nie je taký sociopat, ale stal sa z neho romantický chlap,ktorý si rád užíva sex. A môžno aj emócie zapracovali,kedže je to posledná časť.Oddychová hodinka a pol v kine. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Nuž takto. Celá trilógia, zabudnúc na tvorcovsky zdrvujúco zbytočnú knižnú predlohu, mohla byť romantickou drámou o vzťahu introvertného a nevinného dievčaťa a muža, ktorý má seriózne psychické problémy siahajúce do detstva. O tom, ako je ich vzťah toxický a aké dopady má na nich i ich okolie, a áno, so sťastným, ale uveriteľným koncom. Lenže potom niekto po vzore knihy pridal cukor a dúhu a bičíky a je z toho absolútne zbytočný romantický film s hlúpo napísanými charakterni. Fifty Shades Freed nevystúpil z radu svojich predchodcov, je to stále rovnaký materiál so stále rovnakým spracovaním. Uznávam, je tu menej okamihov, kedy sa má divák chuť zabiť. Dokonca sa tu riešia i nejaké tie seriózne vzťahové problémy. Tie sú napokon oveľa vďačnejšie než problém so stalkerom aka bývalým šéfom, čo je záplietka, ktorá má asi ospravedlniť to, že inak je film len reklamou na život bohatých, ktorých najväčším problémom je neocitnúť sa na titulke časáku na pláži hore bez. Séria Fifty Shades končí a buďme radi, že za dva roky si na ňu nikto nespomenie. Ale zároveň nehádžme kameňom - tento film má svoje publikum a ja mu to nezazlievam. Je to ten typ filmu, ktorý si každá filmová diváčka raz za čas tajne pozrie, neodváži sa ho síce nikomu odporúčať, ale ani k nemu nemá odpor - pretože je to vlastne príbeh Popolušky a kto by nechcel byť Popoluškou. PS: Názov má krásny dvojzmysel - teraz už sme všetci Fifty Shades Freed :D ()

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama