Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Recenze (224)

novoten 

všechny recenze uživatele

Řada nešťastných příhod nejhoršího bodyguarda všech dob. Mezi zábavnější zjištění patří skutečnost, že se dějové drobky definitivně srazily na lekce z architektury a pár céčkových výstupů zhrzeného nápadníka, mezi ta smutnější potom spadá šok z toho, že to v odstínovém nesmyslu nesluší ani takové krásce, jakou vždy byla Arielle Kebbel. Slepá ulička literárních adaptací je konečně ve svém finále a já doufám, že se k ní nikdy nikdo nevrátí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od dvojky neobsahuje “vážne” scény, ktoré by boli polovici kina na smiech. A obsahuje menej erotiky, ktorá akoby tu už bola zo zvyku, z povinnosti. Červenoknihovný blábol s rádoby thrillerovou linkou a zladeným manželským vzťahom ústrednej dvojky. Vlastne som si už na nich celkom zvykol. Ich sympatie sú tým, čo film drží pokope. Diváčky tu obzvlášť v prvej polovici niečo poteší každých päť minút. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Můj bezprostřední dojem z toho filmu vyjádřilo jedno z prvních jmen, které se objevilo v závěrečných titulcích: "Philip Nee Nee". Všechno podstatné se seběhne během posledních cca 15 minut, jimž předchází hodinu a půl dlouhé bezdějové pásmo reklam - na svatební šaty, Paříž, Audi, pánské košile, vanilkovou zmrzlinu, Aspen, erotické hračky... vyprázdněná narace pro snoby. Jediným trápením hrdinů bohatých tak, že nakupují v buticích, kde vám k vybírání šatů nalijí šampaňské, je po většinu filmu to, zda si večer zpříjemní análním kolíkem, vibrátorem nebo bičíkem. Namísto Dornana cvičícího na gymnastickém nářadí je zde pro milovníky campu Dornan zpívající u klavíru (plakátu k filmu typu Riddick: Kronika temna se tentokrát bohužel nedočkáme). Jinak mezi ústředním párem zůstává vše při starém. Anastasia se dostává do problémů a neposlouchá. Christian ji trestá, což se jí někdy líbí a někdy ne. Veškeré neshody ve vztahu řeší drahé dárky. V souhrnu přesto malinko snesitelnější než druhý díl, který byl o deset minut delší a v nerespektování jakékoliv příběhové logiky a kauzality mezi scénami mnohem urputnější. Uměním bych to v žádném případě nenazýval, nicméně mi přijde pozoruhodné, že někdo dokáže napsat a natočit film prázdný do té míry, že v něm není nic, co byste mohli nenávidět. Ale hezky se na to kouká a váš mozek může pohodlně relaxovat. 35% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $100,407,760Tržby Celosvetovo $371,985,018Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,682,327Tržby za predaj DVD v USA $16,095,014║ Najviac znesiteľný diel ale stále strašne naivná bejkovina, ktorá svojou romantickou úrovňou môže súperiť jedine zo sériou Twilight. Neskutočne toporný herci v ústredných úlohách, strach a hrôza. /25%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda... Chlap je pořád divnej a nezachrání ho ani miliardy, ani dokonalej zadek (ten je jedinej důvod, proč si pustit i třetí díl). Ženská je ještě divnější. Záliby v šukání má každý chlap a očividně o peníze ji taky nejde, tak co na něm vidí? Příběhově je to nejslabší díl i když první dva si už nepamatuju. Byla bych ochotná přihodit hvězdu, kdyby při hrátkách se zmrlinou ji tam tu lžičku vrazil, ale na to autorka i scénáristi asi neměli koule :o) A co ten závěr? To jako fakt? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý paradox. Je na tom nejhorší a nejvíc otravné to, proč na to diváci a zejména divačky nejvíce chodí do kina. Ta snaha o hogo-fogo soft porn thriller movie pro náctileté je totální paralizér celkového zážitku a k tak charizmatickým hlavním hrdinům ani není nutný. Pominu-li tedy potřebu tvůrců dělat co 10 minut místy velmi imbecilní sexualní kousky, pak je to jen lehce podprůměrný thriller a velmi nadprůměrná sonda do průkopnické generace dnešních úspěšných třicátníku se vším co k nim patří. Foley nabízí svěží, zábavnou a inteligentní interakci dvou lidí s velkým "životním" potenciálem a hází rukavici zhmotněným vrstevníkům sedícím v kině, protože žít i na desetinové sociální/finanční úrovni filmových manželů Greyových otevírá sakra velké brány do světa, kde je hodně věcí možných zažít, získat a dokázat. Když si z toho člověk vezme to dobré, je to docela i motivační film. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povinné zakončení jedné rozvleklé trilogie, která je tu s námi ještě o rok déle než původně měla. Své nechutě a opovržení jsem rozebíral už u předchozích dílů, tak není důvod se rozčilovat u trojky. Tentokrát je to s příměsí skoro až detektivní zápletky, která je podobně (ne)záživná jako jakákoliv libovolná scéna ze třech filmů. Myslel jsem, že budu trpět víc, ale jedná se o prostě jen průměrnou záležitost, jež je obložená obří vlnou nenávisti ze všech stran, a stejně většina těch lidí byla i napotřetí v kině. Za pár let se zapomene a přijde zas nějaká nová rádoby-pobuřující série s jasnou cílovkou. PS : Jamie Dornan už má konečně klid a může se věnovat něčemu smysluplnějšímu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dornan křepčí u klavíru, Dakota zase zlobí, protože chce na líbánkách ukazovat okolí bradavky, a potřebuje tedy potrestat, nakonec ovšem dostane zámek, aby v něm potencionální sokyni názorně předvedla, že tenhle samec už je jenom její. A světe, div se, dokonce mu chce i uvařit. A aby to bylo pro nenáročné diváky napínavé, dostane bodyguarda, který by neuhlídal ani předškoláka, a ještě si zazávodí ve sporťáku. Až je z toho tak nadržená, že... Uff. Znovu je to natahované a plné vyprázdněných záběrů. Něco pro snoby, něco pro milovníky reklam na drahé zboží, něco pro zoufalé osamělé ženy, něco pro milovníky bezdějových jednohubek. Kdyby aspoň tvůrci občas pomrkli na diváka, aby se k němu dostal nějaký ten nadhled. Těžko. Prostě se vrací nijak zvlášť přitažlivá ONA, naivka, která nicméně z téhle trilogie dokázala vyváznout ještě docela se ctí, a ON, který si z dětství nese jisté psychické trauma, ale jinak je mdlou záhadou s nulovým emočním rozsahem. Je to znovu prkenné, bez napětí, bez erotického jiskření. Nicméně pořád vydařenější, než příšerná dvojka. PS: Hned jdu naznačit ženě, ať mi eroticky ostříhá vlasy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Špatně zpracované, leč zajímavé téma. Celá trilogie svými názvy slibovala nějakou zajímavou nevšední  podívanou, odkrytí obávaných tabu, ale nakonec se konala jen příliš sladké limonáda se šťastným koncem. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Najlepsi diel a v ramci toho, kto je cielovka a ze to ma byt iba remeselne velmi dobre natocena telenovala, tak je to vlastne dokonale. Ale preboha ak niekto ocakava serioznu vec, tak vsetky ruky, oci a vlastne aj dalsie organy prec. 5/10 (samozrejme s prihliadnutim na prvu vetu) ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Dostaly, co chtěly. V něčem je to opravdu fenomén hodný pečlivého studia. Film dokonale sestrojený tak, aby v každém momentě odpovídal představám a touhám naivních puberťaček (a evidentně nejen puberťaček). Ve výsledku pak nemá sice naprosto nic společného s realitou, ale o to přece ani nešlo (chraňbůh!)... takže všechno v pořádku. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

O ničem. Jako celá série! Tohle nemá s realitou naprosto nic společného a debilnich pohádek bylo lepších natočeno daleko víc a jinde... A jinak! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Banálne dialógy o nezmyselných problémoch sú prekladané veľmi impotentnými erotickými scénami, rajcovnými asi ako punkcia dutín. Nezmyselnosť všetkého, už populárnej trademark série, zostáva našťastie zachovaná aj tu a tak divák môže len premýšľať nad tým, prečo si Ana a Christian nevydiskutovali niektoré vzťahové rozdiely pred svadbou. V súčte z toho vychádza veľmi nezáživná komédie. Záver trilógie sa o žiadny úkrok stranou nesnaží a ponúka rovnakú pozlátkom obalenú prázdnotu ako predchádzajúce diely. Takže trocha zábavy, neškodného sexu a napätia pre paničky, ktoré nechcú tráviť sviatok zamilovaných osamote s fľašou vína. Ostáva len veriť, že sa Dakota Johnson raz vydá do vôd skutočného porna a až tam si ju poriadne užijeme. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O trošku lepšie ako druhý diel, ale fakt iba o trošku. Znova je to o ničom, znova je to nezáživne a hlavne znova to je bez nejakého lepšieho príbehu. Vlastne som mal pocit, že to príbeh ani nemalo. Strašná nuda, aj keď v závere sa trošku niečo začne diať, no s filmom to vôbec nezamáva, neudá sa žiadny nový smer, skratka nič sa neudeje, každý tu len plače, prechádza sa za doprovodu pesničiek, ktoré sú tak sladké až sa mi s toho kazia zuby a chce sa mi grcať, keď v každom druhom prestrihu sa musí vytiahnuť nejaká nudná erotická scéna bez nápadu. Som rád, že ďalšie diely už nebudú. 25% - 1* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení je tady! Závěr trilogie Padesáti odstínů nesoucí dodatek svobody dorazil do kin a ostudu předchozím dílům rozhodně ostudu nedělá. Nebudu to dlouho vysvětlovat a řeknu prostě jenom to, že mám trilogii Padesáti odstínů hodně rád. A to dokonce tak, že předchozí 2 části u mně mají obě za 5 z 5. Trojka však dle mně přece jenom na těch 5 hvězd nedosáhne. Alespoň to tak vidím po prvním shlédnutí. Trojka je podle mně slabší kvůli několika věcem: Christian Grey který v předchozích dvou částech připomínal takového sociopata je už spíše poklidným chlapíkem který sice není dokonalý ale ne tak nedokonalý jako v předchozích 2 dílech. Pořád má co hrát ale už ne tak jako předtím. A tím, že je vztah Christiana a Anastazie klidnější se ztratí ta nevyrovnanost mezi těmi dvěmi. Naštěstí má ale ten film divočejší tempo a v podstatě nedrhne respektive nezpomaluje. Několikrát jsem se od srdce zasmál a ne kvůli tomu, že by to bylo směšné ale protože to opravdu bylo vtipné. Johnson a Dorman si na sebe už zvykli takže ta chemie mezi nimi také funguje líp. Nenuceně se to dá opravdu užít. Není to ani kontroverzní revoluce ani nudná báchorka. Je to prostě jenom povedený závěr trilogie kterou by podle mně mělo více lidi docenit. Což není na škodu ale také to není úplný převrat. Uvidíme jestli toto v Holywoodu něco překoná. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že za dvojkou i trojkou stojí stejný režisér... Když porovnám všechny 3 díly mezi sebou, je VYVRCHOLENÍ této trilogie hotové veledílo. "Děj" už se nevleče tak tragicky, ubylo zastřelte-mě-prosím scén, postavy se konečně někam pohly a pojetí svatební a líbánkové části je vcelku pěkné. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když už jsem viděl jedničku i dvojku, chtěl jsem do dokoukat celé. V tomto ohledu mi přijde zajímavé, že - v době psaní mého komentáře - zde má jednička nejhorší hodnocení z celé trilogie, podle mě je přitom jednoznačně nejlepší (dvojka byla děsivě špatná a trojka je někde mezi nimi). Když pominu, že jsem v podstatě kompletně zapomněl, co se dělo ve dvojce, takže jsem se místy nechytal, nemám za sebe problém napsat, že mě to celkem bavilo. Byť by ten film byl podle mě výrazně lepší, kdyby se z něj vypustilo podbarvení většiny scén těmi příšernými popovými písničkami (nějak jsem nepochopil, co za hudbu tam je vlastně od Dannyho Elfmana) a kdyby byl třeba o tom, v čem to mají těžké superbohatí lidé (film má k tomu občasné náběhy, které mi na tom přišly asi nejzajímavější, naopak všechny ty sexuální scény mi tam přišly v podstatě zbytečné, byť chápu, že řadí-li se ten film k erotickému žánru, je bez toho nemyslitelný; potom mi ale všechen sex ve filmu přijde velmi krotký, a to nejenom ve srovnání s klasickou pornoprodukcí, ale třeba i s takovými filmy Larse von Triera či Gaspara Noého - ano, samozřejmě si uvědomuji, že srovnávám nesrovnatelné, protože James Foley je vedle nich šedá myš, která měla navíc určitě svázané ruce cenzurními ohledy a stupidní literární předlohou k tomu). Ve scénáři by se jistě šlo dlouho rýpat a hledat tam chyby, nesmysly, žánrová klišé, apod., ale osobně mi to přijde veskrze zbytečné - myslím, že nyní - 5 měsíců od premiéry - už k tomu filmu nic nového říct nejde, protože to dávno udělali jiní, své diváky si to jistě našlo, a nepochybuji, že se dřív nebo později opět objeví nějaká podobná série, která vyvolá přinejmenším stejný, ne-li větší komerční úspěch. Nezbývá než to zainteresovaným tvůrcům - a publiku, které má takovéto filmy v oblibě - přát, protože jakákoli kritika na tom nic nezmění. Potřebu to hejtovat mají stejně jenom lidi, kteří si neuvědomují, že nejlepším přístupem k podobným filmům je zcela je ignorovat (osobně jsem to tak kdysi zamýšlel, ale zvědavost byla nakonec silnější - teď, na konci toho maratonu, který začal před 3 lety, jsem rád, že to celé skončilo - a že už žádná další pokračování nebudou. Alespoň doufám). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je šok! Po dvou odpadech, které jsem udělil předchozím sex dryákům, by mě ani za masturbace nad Marií Motlovou nenapadlo, že tenhle závěrečný díl bude mít náboj a zápletku. Jako nebetyčně blbou zápletku, na prahu parodie, ale pořád je to zápletka. Až nyní chápu, proč se tolika ženám odlepují stydké pysky od stehen, když uzří plakát, upoutávku a následně i celý film. James Foley, ještě donedávna zcela zapomenutý režisér, najednou dokáže dát filmu výraz, sexuálnost, jediné, co neumí, jsou sex scény, prostě ve filmu s Adinou Mandlovou je větší sex odvaz než tady. Ovšem sex už tak nějak ustoupil do pozadí, nástup hlásí žárlivost a vztahové spory. Foley režíruje řemeslně dobře, proslavil se kdysi jen objevením jednoho v současnosti nejlépe placených herců, Marka Wahlberga si už jen málokdo pamatuje z thrilleru Milenec nebo vrah, ale nyní režisér žužlá bradavky Dakoty Johnson, takže je zase zpátky ve hře. Trilogie má důstojné zakončení, v závěru nejedna rozrajcovaná divačka zamáčkne slzu. Ideální film na Valentýna. 8/10 ()

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama