Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

verbal 

všechny recenze uživatele

Osmý šampionát MTV v tupém rozjebávání předražených aut jasně dává kástingem najevo osralové ambice. Poté, co se Pavlík Chodec naposled rychle a zběsile projel ve svém potuněném Poršáku a sloup véóčka nadobro ukončil jeho neherecké ambice, zbyli v hlavních rolích už jen dva charakteři, co nepřekročili povolenou dávku pigmentu. Theronovic Karlík, kterému by jako jedinému Komise pro potírání trapně pózujících gumových panáků patrně neprocvikla hereckou licenci, no a Turek, jehož vtipná a svižná etuda s lozkokokokokošňouškým Naftou juniorem zaobstarala devadesát procent celkové zábavnosti téhle jinak hloupé, naivní, ale jakože ukrutně kůl Bondáže pro národnostní menšiny, v níž se dva přičmoudlé ovarové krky, banda negrů, mesticů, mul a mezků bezradně potácí od výbuchu k výbuchu a od havárky k havárce za doprovodu absolutních rýmovaček čokoládových recitátorů a věčného hn – hn – hnn – hnnn – hnnnnnnn týraných dvanáctivalcových šestilitrů. Nicméně od poslední příšerné tryzny za Pavlíka znatelně ubylo zahnívajícího kýčovitého patosu, zbyl jen čistý výplach míchy a veškeré ty akční vyfikundace jsou natočeny opravdu pompézně a mistrně. Tudíž pokud si do zkurveného zlodějského Cinestáru fickaně propašujete dva litry poctivé Kofoly za dvacku s tunou baleného popkornu z Tesca za třináct, a kromě předraženého vstupného tak nevypružíte stopade za třetinové „výhodné menu“ (Zajisté velmi výhodné pro monopolní holandský konglomerát!), nenarazíte během produkce celkem na nic, co by vás vyloženě nasralo nebo znechutilo. Tedy snad až na tatínkem protěžené násilné obsazení Klintova letadlového přestřiku. Ten slizký kožený jeliman se semidebilním kukučem je vyloženě trapný, totálně prkenný a celou dobu mi pěkně pil mou drahocennou nula mínus. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Poctivá popcornová šleha. Špičková řemeslná práce, která je trikově přesvědčivá, i když se na plátně dějí absolutní pekla, navzdory šíleným dějovým konstrukcím a šachům s postavami celkem fungující scénář, jehož poradce na hlášky by měl dostat extra příplatky, a postavy, jež přesně znají svoji úlohu v týmu a mají charisma i silné momenty. K tomu fajn záporačka a skvělé taky-finále s Jasonem Stathamem a jeho malým parťákem a výsledkem je ulítlý blockbuster, v jaký jsme ani náhodou nedoufali. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Mít to o chlup lepší střih, méně šablonovitého záporáka a svižnější tempo v první polovině, klidně bych hodil plnou palbu. Takhle "jen" za 80 s tím, že jde o nejlepší díl od pětky. Zásluhu na tom má především akční finále, které tentokrát dokonale šlape, má tempo, nápady, vtip, zkrátka nic nechybí ani nepřebývá. A to nejlepší? Film se vůbec nebere vážně, chce hlavně potěšit fanoušky a nebojí se kvůli tomu sestřelit sebe sama (málokdy jsou tak vtipně využité kličky soap oper). Tvůrci mají obrovské peníze a hrají si ve stylu "dej tam tohle, a ještě tohle, a pro prdel i tohle". Když se k tomu připočte extrémně sympatické obsazení, kde postavy baví nezávisle na tom, za který tým kopou, je o hitu rozhodnuto. Zábavnější týmovka než Avengers a v akci bondovštější než samotný Bond. A takové malé osobní postesknutí - filmaři měli ideální příležitost navázat na legendární hudební balet Johna Woo z Tváří v tvář a nevyužili to. Škoda, velká škoda! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tvorcovia sa už totálne vykašľali na akékoľvek fyzikálne zákony a idú na doraz. Stala sa z toho vlastne akási teamová bondovka, kde Kurt Russell je M a Scott Eastwood ako správca špionážneho skladu áut (wtf?) vlastne čosi ako Q. A Charlize Theron je skvelý megazloduch s atomovkou. Finále s ponorkou je neuveriteľné a Jason Statham si kradne show najmä scénou, ktorá je rýchlejšou variáciou na záver Hard Boiled. Pokojne si dám aj deviaty diel. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Být scenáristou miliardové franšízy musí být řehole. Šňupat kokain ze zadků top štětek L. A. a vědět, že ať si na papíře dovolíte sebevětší zhovadilost, projde vám to a někdo to nakonec opravdu natočí. Nenechte se zmást dokonalým produkčním pozlátkem, tohle je hollywoodské bahno, ve kterém absentuje byť jen kousek soudnosti. Nevadí mi přepálené akční orgie, kdy jdou kaskadéři do plných a vše ladí trikaři, jimž někdo bohatě platil přesčasy. Vadí mi to, že se lítá po světě bez ukotvení v ději, že těch deus ex machina vstupuje do děje tolik, že by jim ani Olymp nestačil, přičemž i ta zombie má být omluvena tím, že rodina je nade vše. Předražený kýč, který trend nastolený pátým dílem nekarikuje, nýbrž degraduje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Značka Rychle a zběsile už vůbec není o autech, jako tomu bylo dřív. Už dávno to není o závodech nebo vůně spálených gum. Teď už je to značka, která zaručuje kvalitní akční orgie, vypatlané jak pasta na zuby, ale s koulemi většíma jak od orangutana. K tomu tvůrci vytvořili tak solidní základnu akčních herců, až mám pocit, že vytvořili přímého nástupce Expendables. Osobně mě pak nejvíce těšil Jason Statham, který se ve svých rolích za poslední léta vysloveně našel a hlásí o sto šest. V závěsu mu sekunduje monstrum The Rock a finišuje celý zbytek včetně Charlize Theron, která je tady na straně druhé barikády hodně nechutná. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Za mě dobré. Až překvapivě dobré, protože tvůrcům nejspíš došlo, že to, co se chystají servírovat divákům, opravdu s vážnou tváří nejde prodat. A tak se víc vsadilo na humor, hlášky a nadhled. A funguje to. Extrémní akci střídají momenty, na nichž je evidentní, že z toho všichni na place už mají vlastně docela srandu. V osmičce si už můžou dovolit, cokoliv se jim zachce, a tak se tu otevřeně kašle na pravidla, fyzikální zákony nebo na logiku. Diesel, F. Gary Gray a celá parta jednoduše dostali hromadu peněz a vyřádili se jako pětiletí kluci, kterým rodiče poprvé postavili autodráhu a oni si teď můžou hrát na… třeba na Rychle a zběsile. Jo, je to volovina, tentokrát ovšem tak upřímně přehrocená, že se nelze nebavit. Hlavně Statham tu potvrzuje, že je škoda, že Hollywood objevil jeho komediální talent příliš pozdě. Užil jsem si to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $226,008,385Tržby Celosvetovo $1,236,005,118 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $31,648,294║ Tržby za predaj DVD v USA $22,680,040║ __Iná šupa, tento popcorňák, do kelu tohto ročné komiksovky nemajú šancu už čím upútať, lebo taký nátresk aký ponúka FF8 je neskutočný! Výmena režisérov od šiesteho dielu je pri tejto sérii riadne cítiť. Teraz to má ten správny cveng, drive, dokonca aj dramatizáciu. A popritom to je tak adrenalínový nášup, až čumíte s otvorenou hubou dokorán, že v dnešnej dobe keď sme už prejedení zo všetkého Vás dokáže ešte niečo úplne dostať do kolien. Takmer na celej čiare to je namakaná jazda, kde si pomaškrtíte na úžasných záberoch na krásne autá, ženské a dych berúcu akciu plnú všakojakých nápadov a doslova vývrtiek až ide hlava dookola, no zatiaľ nemý úžas a asi jednoznačne Blockbaster roka 2017!!! Toto sa bude asi ťažko prekonávať, aby som nezabudol tendencia trefnej zábavnosti na najvyššej úrovni, dokonca aj komédie môžu len ticho závidieť, takže iná šupa!!! /videl v kine: 100%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak lze vymazat fyzikální zákony z filmu a všichni se u toho baví. Na jednu stranu je takových filmů potřeba, protože vypnout mozek a bavit se s popcornem všude okolo sebe a tou největší colou po ruce, člověku pomáhá si odpočinout od reálného světa. Současně však série F&F stupňuje nápady a fantazii scénáristů do rozměrů, kdy jim plátno (a tahle planeta) nebude stačit. Osobně očekávám, že další díl se dotkne oběžné dráhy. Od režiséra SOC jsem čekal trochu osobnější přístup, který je možná v rámci příběhu očekávaný, ale ve filmu jako by neexistuje. Krom toho akce je opravdu šílená, zábavná, stejně jako nelogická (nejdříve výhružky o zastřelení přes sklo, v další větě informace, že sklo je neprůstřelné...). Kdybych na vteřinu nevěřil, že si už tu absurditu uvědomují všichni účastníci, tak bych šel s hodnocením mnohem níž. PS: Jason Statham si ukradl film pro sebe, nečekal jsem, že mu to The Rock dovolí ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Prakticky celou dobu jsem si říkal: Proč takhle sakra nevypadají bondovky?! Osmý díl Rychle a zběsile je monumentálním akčním nářezem, ve kterém se kupodivu neztrácí sympatické postavy, úderné hlášky ani příběh, který je možná pitomý a děravý, ale hrne se kupředu s takovou razancí, že to začnete řešit až po závěrečných titulcích. Dieselova parta tak plní prakticky všechno, co si předsevzala, a navíc přihrála Jasonu Stathamovi jednu z nejlepších rolí jeho kariéry. Že byl Deckard Shaw dva díly zpátky chladnokrevným zabijákem? No, to je pravda. Ve světě Rychle a zběsile se ale takové drobnosti odpouštějí, aby se mohl namíchat epický výbušný popcorn s nohou konstantně na plynu. Rozhodně neříkám, že bude tahle ujetost bavit všechny. Pokud ale na Dieselovu hru přistoupíte, čeká vás další vytuněný odvaz, který šlechtí i minimální nakročení do devítky. (8/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když podobná esence überblockbusteru², která by ráda stavěla na desítky minut trvajících přepálených akčních CGI eskapádách plných bezpočetných tuctů pršících kár či nukleárních ponorek nahánějících nejluxusnější sporťáky planety, kdy neproběhnou snad dvě po sobě jdoucí filmová políčka bez exploze bayovských rozměrů, funguje pouze během scén, kdy to testosteronově jiskří mezi Rockem a Stathamem, kdy jeden nebo druhý přebírá roli chůvy či trenéra dívčího mužstva, kdy si Charlize a Kurt naplno vychutnávají guilty pleasure potenciál svých partů apod. Díky ještě většímu posunu ad absurdum (světe div se, lze to) toho všeho je to lepší posledních dvou dílů, ale stále to ani zdaleka nenašlo onen vyrovnaný poměr různorodé akce (zde se citelně nedostává klasické "přesdržkované"; což s takovým obsazením je faux pas z nejnepochopitelnějších), týmovky a v rámci mezí stylově nadsazeného blockbusteru z pětky. #family ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBRÁTÍŠ SE K RODINĚ ZÁDY?…“ /// Ze začátku to vypadá pěkně debilně. Jakoby scénář psal trotl, schopnej vymyslet jen polonahý kubánský holky a namachrovaný týpky. A samozřejmě taky auta. Nebejt fajnový mrchy Theronový a Stathama, kterej funguje tak nějak sympaticky, je to kupení všemožnejch klišé alias „F&F“. Takže auta, honičky, autodestrukce (jakou svět neviděl) a exhibice zúčastněnejch. To poslední asi víc než vobvykle a ty jejich machovský kecy mě pěkně serou. Ke všemu jim chybí ftip. Moc mě to nebere, páč to akorát bouchá a dýmý. A ta kumulace nesmrtelnejch na jedno místo… (mrdám na přírodní zákony, ale musí to bejt zábava!). (Klidně bych mohl dát 3*, ale... proč?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tuhle jsem sporťákem na Sibiři zlikvidoval ponorku. 2.) Vlastně ani nevím.... 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 4,311 // Otvárací Víkend v USA: $98,786,705 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Před projekcí jsem si byl jistý pěti hvězdy nakonec to jsou jen velmi silné čtyři. Tahle série mě víceméně začala bavit až od 5. dílu, poněvadž předešlé díly se věnovaly pouze závodění a to já příliš nemusím. Nyní je z toho něco, co absolutně pohrdá fyzikou, gravitací a logikou a spousta lidí to neskousne, ale nebýt toho, tak v životě ve filmu neuvidím, to co tahle série předvádí, protože žádný jiný film by si tohle dovolit nedokázal a za tohle jsem téhle sérii vděčný. Je zde spousta super herců, výborná moderní hudba, pěkné ženské, rychlé káry, prachy jdou na tom sakra vidět v každém záběru, pro mě jako moderního mladého člověka se na to kouká velmi příjemně a skvěle se u toho bavím. Tyrese Gibson mi svým vtipem podráží kolena, ale slušně sekunduje i Statham byť dle mého ve Spy byl 2x víc vtipnější, přesto mu tyhle pozice sedí a rozhodně bych mu dával do budoucna pouze Akční komedie, než béčkové akčňáky, které točí spousta jiných. Největším highlightem dílu je hackování aut, což je opět něco, co nikde jinde nebylo vidět a 20 minutové finále s ponorkou, torpédy a monstrózními výbuchy, které vyráží dech. Co je naopak mínusem a také důvod proč nedávám plný počet, že výrazně ubyly souboje, zde je vlastně jen stylový útěk z vězení a vynikající Stathamův baby dance, tím to souboje končí a na střílení zde ani nedojde, což mě trošku spíš mrzelo než zklamalo. Předchozí díly se mi líbily o něco více, Osmička mi příjde se více vrací ke starým kolejím tedy k závodění což já příliš nevítám vřele. Charlize Theron jako záporáčka super, škoda, že nedošlo i na ženský souboj. Kino však jasná povinnost a určitě si film ještě zopakuji. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

O co patrnější je zacyklenost zápletek, do kterých se parta pátý díl po sobě vrhá, o to větší je moje natěšenost na výsledný film. Ještě před nějakou dobou jsem měl obavu, že není kam stoupat, kam šponovat očekávání a kam směřovat postavy. Už dlouho ale vidím, že nic z toho není potřeba. Vin Diesel z pozice hlavní tváře zakomponuje do scénářů všechna myslitelná přání fanoušků včetně vysněné (a překvapivě perfektní) představitelky hlavní záporačky, v pomalejších pasážích procedí nesrozumitelným basem několik hesel na slohové téma "My Family" a zároveň se pokaždé dokáže vyšvihnout s atrakcí, kterou nikdo nečeká (tentokrát je to zloděj scén Jason Statham). Nejrůznější výtky proti fyzice či logice ještě nikdy nebyly zbytečnější. Tahle sága si jede ve vlastním vesmíru a já budu jen rád, když v podobných dvouletkách bude ještě dlouho pokračovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ja neviem, mňa proste táto séria nebaví. Paradoxne sa mi z nej najviac páčili najkomornejšie časti (jednotka, tokijská trojka). Akonáhle začali monštruózne narastať rozpočty a kastingy, prestala to byť sranda. Angažovanie gigantického The Rocka bolo asi tým najlepším, čo sériu stretlo, ale tým to hasne. Osmička je také povinné čosi. Je v nej plno akcie, ale mimo väznice ma nebavila. Páčilo sa mi finálne krytie autami pred výbuchom, mal som z toho zimomriavky.. ale trvalo to 4 sekundy (!). Potešilo ma upozadenie Diesela a uprednostnenie The Rocka, ale že by to z toho automaticky robilo lepšiu snímku... A Statham? Strašne v sequeloch nemám rád popieranie udalostí z predchádzajúcich dielov. Existujú výnimky (prebehnutie T-800 z prvého Terminátora, kde bol zlý, do druhého, kde bol dobrý), ale toto je katastrofa. Keď som videl, ako sa z démona sedmičky stala komická, pozitívna postavička, nechápavo som krútil hlavou. A pri scéne s bábätkom to bolo ešte horšie – už nižšie sa klesnúť nedá, než v akčných filmoch robiť opičky s bábätkami. V jednej časti ultimátna, vraždiaca sviňa, v ďalšej vlastne fajn chlapík a navyše vojnový hrdina. Ku*va, veď v sedmičke zabil Dieselovho najlepšieho kamoša a vyvraždil polovicu nemocnice!!! A prostredné meno scenáristu je zrejme WTF (ako inak si vysvetliť vskutku obskúrnu identitu šoféra dodávky, brániaceho vo výhľade, kým si Vin skočil za Helen). Čo ma potešilo? Hlášky („To je na mňa priveľa informácií.“), Kurt Russell, Helen Mirren a zaujímavý „psychologický“ záporák v podaní Charlize Theron. Resumé: čím viac blbostí banda okolo Vina Diesela vymýšľa, tým menej ma to baví, ale ako oddychovka prečo nie. „Mal by si trochu ubrať, vôbec nikto ťa tu nerešpektuje.“ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Z akce už jsem všechno viděl, komedie je prkenná a jakékoliv napětí neexistující. Ty postavy se přetransformovaly do karikatur (hlavně Rock) a mě tenhle nepovedenej joke na akční film už nějak nebaví. 5/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po dvou sračkodílech jsem z toho málem vycouval, pak se ale pobavil - je tu tak nějak všechno, co od podobnýho popkorn hajpu chcete a tentokrát to funguje. Mix hlášek, napálených explozí a honiček, tuny rozmlácených luxus autíček, s trojtou porcí akčních hrdinů, synem Clinta Eastwooda, kundíma lokacema, navíc přehlednější rychlostí a zběsilostí... je ideální kino vypínačka... škoda prvoplánovýho bejby humoru pro bandu teploušů a maminek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že co je pod kapotou, je putna? Záleží jenom na tom, kdo sedí zrovna za volantem." Posaďte mě za volant Bugatti Veyronu, dejte Domovi do rukou UAZ Buchanka a já se pokusím urvat remízu. Stejně mě v koncovce předjede na pravým zadním kole a bude přitom na střeše žonglovat s kulometem. Jsem prostě smířenej s tím, že nejsem nejlepším řicičem v naší galaxii. Rád se však dívám na ty vyvolený, jak závodí s atomovou ponorkou, protahují se neexistujícími mezerami nebo uhýbají autům pršícím ze střechy. Pro mě je to prostě jen zábava v naprosto luxusní sestavě, kterou sice hledači uhlíkový stopy neocení, ale milovníci burácejích motorů si určitě přijdou na svý. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmové série, zejména ty akční, mají tendenci se s každým dalším dílem překonávat, a to i přesto, že tím často utrpí realističnost, anebo se vytratí kouzlo prvotního dílu. Rychle a zběsile zažilo obrození v 5. díle, kdy sice šla realističnost stranou, ale za to film získal zcela nové kouzlo, které si hýčká i po následující díly. Partička kolem Vina Diesela si vybudovala jakési kolektivní charisma - testosteron, svaly, vnadné děvy a rychlá auta. Po osmé to funguje lépe než poprvé, kdo by to byl řekl? Je to díky nadsázce a decentnímu humoru. Ač je Rychle a zběsile vlastně "pitomost", je to docela chytře napsaný film. Chytře, protože používá postupy známé z béčkových, průměrných bijáků, avšak umí s nimi naložit podstatně lépe. A akční scény jsou opravdu bomba, troufám si říct, že překonávají např. i všechny ty vyhypované Marvelovky. Za mě je Rychle a zběsile 8 jeden z nejchytlavějších a nejlepších akčňáků posledních let. 9/10 ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama