Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

Lektor 

všechny recenze uživatele

Chápu spíše čtyři hvězdy než dvě, protože narozdíl od předešlých dílů tvůrci tvoří celej ten "WTF" koncept úmyslně ale pro mě je to až moc no-brain záležitost. Úspěšně nahláškovaná scénáristická katastrofa. No ale třeba taková akční scéna ve vězení, úplně celá, dokonalá. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

No proti příšerným posledním dvěma dílům přeci jen pokrok. Ale je to pořád hloupoučké a nesmyslně přepálené. Jen už se to dá vydržet. Nelogických věcí má scénář dost a dost, ale pár kousků se povedlo. Scéna s dálkovým ovládáním aut a potom hlavně Jason Statham v geniální akci v letadle to vytáhli na tři hvězdy. Zato část s ponorkou a vůbec celé ledové finále bylo naprosto šílené , to mě vážně otrávilo. Tam bylo hovadin asi nejvíc. Herecky pořád stejné , hlášky, grimasy , a pár vtipů. ()

Dexter256 

všechny recenze uživatele

Dominic Toretto a jeho family. :D Bože to už je podle mě fakt moc. :D Už u té první scény jsem se musel smát Diesel by předjel Ferrari i s naším Trabantem. :) Jediné co tento film drží tak trochu nad vodou je sexy kočka Charlize Theron,která podává dobrý herecký výkon. :) Další co bych hodnotil kladně je výkon Stathama a to především ve scéně s malým Torettem. :D Jinak si myslím že tento film ničím neoslní a s každým dalším dílem je to podle mě horší. F.Gary Gray si podle mého měl najít lepší projekt než byl tento. Protože podle mě je to velmi dobrý režisér. Tak snad příště. :) ()

greath 

všechny recenze uživatele

Začiatok veľmi sľubný. Konečne nejaký poriadný pretek na uliciach a k tomu ešte aj na očarujúcej Kube. Ďalším svetlým momentom je väzenská bitka Rock vs. Statham, mimochodom Statham tomu zase dodal potrebný šmrnc a celé to zachránil. Ale naozaj sa nebudem čudovať keď sa Furious 9 bude natáčať už aj vo vesmíre. Nech sa bude diať s touto sériou čokoľvek, už to dopozerám až do konca. Walker veľmi chýba ... ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Svým pojetím tohle pokračování už vyčnívá z řady původních dílů. Jde o naprosto nereálnou akční podívanou, která mě ale přesto bavila a na víc než 2 hodiny jsem si užil zběsilých honiček, přestřelek a soubojů. Jenom se u toho nesmí vůbec používat mozek. Úsměvné je také neustálé špičkování Stathama s Johnsonem, takže jsem nakonec dostal to, co jsem tak nějak chtěl - čistou zábavu. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Série pokračuje v nastaveném trendu posledních dílů a osmý díl je tak opět adrenalinovou akční jízdou s vlastními fyzickými zákony, která tentokrát funguje o něco lépe, než sedmička, ale k dokonalosti má stále daleko. Akce je tradičně ujetá a kvalitní, nicméně filmu kraluje spojení Dwayna Johnsona a Jasona Stathama, kteří si pro sebe kradou každou scénu. Jakmile nejsou na plátně oni, nebo se neodehrává žádná akce, film celkem strádá a je v těchto pasážích nevyrovnaný. Filmu neprospívá ani přepálená stopážm která by rozhodně měla být kratší a tvůrcům se jí zkrátka nedaří rovnoměrně naplnit kvalitním materiálem. I přes výtky je ale osmé Rychle a zběsile zábavným ačkním výplachem, při kterém můžete bez starostí vypnout mozek a odpočinout si od svých všedních povinností. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Poosmé, zatím naposledy, a z dílů od 5 (kdy začíná opravdová zábava), zatím nejhůře. Vinu podle mě nese obzvláště režisér F. Gary Gray, protože v tomhle díle mě nebavily hrátky s kamerou a přemrštělá akce jak v 7 od Wana, ani jiné aspekty, jako jsou více charismatické charaktery, kterými u mě boduje Lin. Chyba je možná i ve scénáři, film skáče jak hopsík a je takový nestálý, a přitom ještě zvládá v některých pasážích nudit + některé postavy říkají rádoby vtipné hlášky, které u nich ale prostě z nějákého důvodu v tomto díle nefungují. Co film zachraňuje? Akce ve věznici, aneb "Na tohle jsem čekal hodně dlouho." "Tak čekej dál, děvko." BUM. A závěrečný boj poté co je spuštěna ponorka do vody, předtím je to nuda. Potom co ponorka zajede a hlavní protagonisté se mají dostat k jakémusi ústí zálivu, to kupodivu funguje dobře, a ti hlášky postavám svědčí. V této chvíli funguje i přemrštěná akce - zatímco v první polovině filmu působí nahackování tísice aut v New Yorku směšně, v druhé půlce působí zábavně to jak se Tyrese Gibson veze na ledě v Lamborghini na letních pneumatikách, načež si zadriftuje na kusu dveří, které vleče pásovec řízený Ludacrisem, který se z pořadatele závodů ve 2. díle dostal přes prvotřídního hackera v 5. díle na znalce bojových umění v 7., a je tak zřejmě opus maximus skupiny hned po Vinu Dieselovi, který už neví koho si pozvat do filmu, aby ho mohl zmlátit (pro ty co to neví, v kontraktu Vina Diesela je, že nikdy nesmí prohrát žádnou bitku ve filmu). Vrcholem debility je výstřel torpéda z ponorky, které za letu zachytí Hobbs držící se dveří jedoucího auta, a nasměruje ho na jiné auto. To vskutku bylo k popukání. A pak zbývá další plus, a poslední - bratři Shawovi v letadle hlavní záporačky. Kam vkročí Jason Statham ve filmu, tam je zábava. Jak tam není, film je nuda - a při pasážích s Vinem Dieselem obzvlášť. Z bratrstva plešounů je on suverénně nejotravnější, jeho hlava je jak vajíčko a už je prudérní, že každá scéna s ním je o rodině nebo o tom jak někomu nakope zadnici. Celkově 3*, jednu za Stathama, jednu za akci a třetí za Tyrese Gibsona, Ludacrise a Nathalie Emmanuel. "Mají nějakou věc, jmenuje se to ďáblova řiť, nebo tak něco." "Boží oko. Jmenuje se to boží oko mami." // "Velký svaly, malej mozek." // "Moje svaly jsou pořád ve formě." "Aha, tak kam odešla když jsem tě vyhodil oknem ze 4. patra?" ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Možná by to jako samostatnej film bylo na tři...Ale po tom, co jsem za poslední týdny viděl v TV asi 3 předchozí díly, jsem na tohle už prostě nevydržel koukat. Je to pořád to samý, akorát zase o něco prázdnější. (50%) ()

remy 

všechny recenze uživatele

Rychlejší, zběsilejší, akčnější a především zábavnější než kterýkoliv z posledních dílů série. Je to totiž právě "zábava" , která vyhoupává osmičku na nejlepší příčku. Bavil jsem se u týhle "blbosti", která nedává smysl ani logiku, od začátku až do konce...Jo a závěrečnou scénu v letadle se Stathamem bych nechal zarámovat ... Zatím nejzábavnější film roku :) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že minule jsem dal tři (a byl jsem dost vytočený), tentokrát je to lepší (asi protože režii sebrali tomu debilovi Linovi). Každopádně. Ne, že by se tím film vrátil nohama na zem (těch lol scén je tam požehnaně - padající autíčka mě dostala asi nejvíc), ale nabírá body tam kde bych to nečekal. Obsazením. Do série se dostává spousta příjemných herců a (z čehož mám fakt radost) hodně času si pro sebe ukrajují postavy, které se "vybarvují" do pozitivna (dvojice Statham + Johnson válcují naprosto vše). Díky tomu MEGA CGI debility tak nějak ustupují do pozadí (nebo už jeden otupěl), že nedráždí tolik. Netvrdím, že jsem názor na kurz FF změnil - nelíbí se mi. O původní myšlenku (která se držela max první 4 filmy) už zde nezavadíme a série cílí na úplně jinou sortu diváků. Chvilku to bylo jak scéna z Machanika... Chvilku zase z XXX... Chvilku nějaká parodie a občas jsem se i dobře bavil. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma po prvom zhliadnutí traileru napadlo že pri hodnotení budem čoby len zvažovať nad 4*. Ale mýlil som sa, celkový filmový výsledok je ešte lepší ako Furious 7. Som veľmi rád že viac priestoru konečne dostal Dwayne Johnson, v minulom dieli bol krátko a to ma sklamalo(i keď aj za tu dobu narobil pekný bordel). Taktiež Jason Statham sa pekne previedol.. A hlavná zápletka, prečo Dom robí to čo robí bola o dosť normálnejšia ako som očakával. O tom že či to má logiku alebo nie, nie je treba diskutovať, film má baviť a to presne tento film spravil. Akčná pecka ktorú si treba pozrieť. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

pozitiva jdou za Rockem a Stathamem. Diesel je občas zralý na skotské střípky a občas na přibytí na kříž... To by asi i chtěl. navíc už má Vin těch vrásek moc. Jason si to dává a jeho Hard-boiled scéna je prostě bomba... 70% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pocity rozporuplné. I když člověk počítá s tím, že každé nové FaF bude čím dál bláznivější, tady už místy tvůrci fakt sáhli vedle. Například takové dálkově řízené couvání a následné padání superaut z patrového parkoviště na hlavní třídu. Nebo například postava Tyrese Gibsona, která mi díl od dílu přijde zbytečnější, ten člověk je tam navíc a jeho kecy patří k postradatelnému. Nebo například taková Charlize Theron, které její roli nejnebezpečnější kyber-teroristky věřím asi stejně jako zprávě, že Vít Olmer se chystá točit válečný velkofilm. Nebo například chraptění Vina Diesela, jemuž není už téměř rozumět. Nebo například fakt, že si za celý film vlastně nikdo nerozbije pořádně držku a prostor už dostávají pouze auta na úkor bitek svalnatých nadlidí..abych nezůstal jenom u toho,co mě sralo, tak k delikatesám například patří Statham, jež v závěru filmu vymlátí celý letadlo záporáků, přidržujíc u toho baby sedačku s Dieselem juniorem. U filmu jsem se na jednu stranu nenudil, na druhou stranu jsem měl o dost horší pocit, než-li u předchozího filmu (taky je to možná tím,že jsem toto neviděl v kině)..Tahle série se ale podle mě už dostává do bodu, kdy hraničí s přehnaností a už prostě není jak navyšovat a překvapovat filmovou audienci..................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Kockovani Stathama s Johnsonem na pohodu, scenaristicka retardace zachovana a Charlize clovek taky nic nezkazi. S nejakym tim derivatem po ruce lehce stravitelne. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si chtěl toto vekorozpočtové béčko užít, opravdu moc, ale přes některé věci se prostě přenést nejde. Přehnanosti a nelogičnosti jsou u posledních pár dílů běžné. U kvalitní akční scény nejsou přehnané výbuchy, hláškující hrdinové a arkádově se chovající auta ( v případě FF i tanky, bagry, lodě, letadla - prakticky vše co má nějaký pohon ), na škodu. Když se z Vás ale film snaží udělat úplného debila, tak Vám ani ten popkorn nechutná. Charlize Theron je totiž takový polobůh a dokáže prakticky vše ovládat elektronicky na dálku. To zahrnuje např. i VW Passat z roku cca 2004, kdy už určitě bylo zcela běžné, že auta měly ovládání na dálku, případně rovnou ocelové kabinové dveře staré sovětské ponorky, které byly elektronikou doslova prošpikované. Postavy navíc mezi sebou vůbec nevedou žádné dialogy, ale pouze nahlas popisují, co právě dělají, což zní v jistých situacích naprosto komicky. Podobných příkladů bych tu mohl vyjmenovat ještě minimálně deset a tyto idiocie už je prostě příliš velké číslo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Justin Lin a James Wan šestým a sedmým Rychle a zběsile dokázali snad až něco nemožného, a to, že jsem tuhle sérii začal skutečně brát. Prvních pět dílů mě totiž vesměs nijak nenadchlo a neoslovilo, ale právě až zmiňovaným dvěma tvůrcům se povedlo Rychle a zběsile povznést mezi absolutní top akční a efektní nářezy, u kterých jsem slintal blahem a královsky se bavil. F. Gary Gray s osmým pokračováním ale nastavenou laťku kvality na maximum již nedokázal překonat, ba co víc, on ji dokonce krapet poslal pod ní. Pořád to je tedy lepší než 1-5 díl, ale tento tvůrce nebyl podle mě úplně tou nejlepší volbou, protože jednoduše sundal nohu z plynu a začal jemně přišlapávat brzdu. Problém je, že já ale úplně přesně nedokážu uvéct, kde, nebo čím se to konkrétně projevilo. Akce je tu totiž stále hodně a pořád vypadá kurevsky našláple a efektně, je dynamická, přehledná, zábavná, nápaditá a má furt pořádný koule. Dějově pak patří osmička dokonce možná až mezi ty nejlepší, má spád, slušnou náplň, nějaký ty zvraty, tady bych také chybu rozhodně nehledal. Atmosféru a styl si jinak toto pokračování drží totožné s předchozími díly a herecky je to také pořád na svém, tedy na maximálním bodu spokojenosti, ikdyž přeci jen musím v tomto ohledu jedno jméno nade všechny ostatní vyzdvihnout, a to hlavní záporačku, v úžasném podání čím dál luxusněji hrající a ještě luxusněji vypadající Charlize Theron, která tu fakt válí. A tak nakonec ten hlavní problém nebude ani tak v celku, jako spíš v menších jednotlivostech, jako třeba hybridní změna charakteru postavy Jasona Stathama, nezanedbatelné množství hluchých míst, či třeba už opravdu až přehnané rodinné cítění většiny zúčastněných postav. Možná malichernosti, ovšem působící jako zbytečně rušivé elementy. Možná už toho všeho také začíná být moc, cítím únavu materiálu a upřímně těm dalším dílům už zase příliš nevěřím, každopádně Osmička ještě pořád s přehledem nabízí řádnou dávku zábavnosti. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Docela se divím, že se tady najde spousta remcalů, kterým se nelíbí jak se tady překrucujou fyzikální zákony. No, jasný, v podstatě všecko co se tady odehraje je naprostá pitomost, ale není to přesně to, proč to má tolik svých příznivců? James Bond taky umí téměř lítat a lidi ho za to maj rádi a nevadí jim, že sou to nesmysly. Nejsem příznivcem rychlejch aut, což je podle mě záliba chlápků, který si něčím musej honit triko nebo ego. Co se musí filmu nechat, tak hodně slušný herecký obsazení, tolik hvězd na jednom plátně, to už se musí někdo hodně plácnou přes kapsu. Taky se filmu musí nechat to, že je to od začátku do konce svižná zábava, která se nezastaví ani na vteřinu. Dějově taková tak klasika, i když trošku překvápka tady čekalo. No, viděl sem Tenhle a pak ještě myslím 5, ale pro slabší chvíle mám staženou 7čku,kterou tam určo takle při měsíčku pošlem :o) ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama